Produkttilknytning: Knytt Google-bedriftsprofilen din sammen med Google Ads

Google har oppdatert flyten for konfigurering, administrering og fjerning av tilknytninger til beliggenheter og Google-bedriftsprofiler i Google Ads. Finn ut mer om Google-bedriftsprofiler.

Før du begynner

Med adresseelementer kan annonsene vise informasjon som for eksempel bedriftens adresse, et kart som viser hvor beliggenheten er, eller avstanden til bedriften, slik at det blir enklere for folk å finne butikkene. Når brukerne klikker eller trykker på beliggenheten som vises i den endelige annonsen, får de se mer informasjon på siden om beliggenheten, der den mest relevante bedriftsinformasjonen er samlet.

Tilknytt Google-bedriftsprofilen din i den nye registreringsflyten

Basert på informasjonen vi får i begynnelsen av registreringsprosessen, sjekker vi om annonsøren har en Google-bedriftsprofil, som annonsøren i så fall kan velge.

Identifiserte kontoer

Alle identifiserte Google-produkter blir fremhevet i «Om bedriften din»-delen. Følg fremgangsmåten nedenfor for å knytte sammen identifiserte kontoer:

1. Klikk på Tilknytt. Deretter åpnes en rullegardinmeny med forhåndsutfylte kontoer.
  2. Du kan gjøre følgende:
    • Velg identifiserte kontoer.
    • Søk etter kontoer du kan velge.
  3. Velg kontoen du vil tilknytte, og klikk på Tilknytt.
  4. Velg dataene du vil importere.
  5. Klikk på Neste, gå gjennom det du har valgt, og klikk på Tilknytt.

Du blir sendt tilbake til «Om bedriften din»-delen, der du kan legge til flere identifiserte eller uidentifiserte kontoer.

Merk: Hvis det identifiseres mer enn 5 områder per produkt, vises de identifiserte områdene når du klikker i søkefeltet.

Uidentifiserte kontoer

Alle andre Google-produkter kan velges i Om bedriften din-delen under Valgfritt: Tilknytt andre apper og kontoer. Følg fremgangsmåten nedenfor for å knytte sammen uidentifiserte kontoer:

1. Klikk på Legg til. Deretter vises en rullegardinmeny med et søkefelt.
  2. I søkefeltet skriver du inn nettadressen til kanalen (YouTube), konto-ID-en (Merchant Center) eller app-ID-en.
  3. Velg kontoen du vil tilknytte, og klikk på Neste.
  4. Se gjennom det du har valgt, og klikk på Send forespørselen.

Du føres tilbake til «Om bedriften din»-delen, der du kan legge til flere identifiserte eller uidentifiserte kontoer.

Tilknytt Google-bedriftsprofilen din

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Tilknytt en hvilken som helst bedriftsprofil

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Elementer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Elementer.
  4. Klikk på plussknappen , og velg Adresseelement.
  5. Nå skal domenet ditt vises automatisk. Hvis det derimot ikke vises, må du skrive inn et domene for å finne potensielle Bedriftsprofil-kontoer.
  6. Velg det aktuelle landet ved å klikke på blyantikonet Blyantikon/redigeringsikon. Klikk på Lagre.
  7. Finn den Bedriftsprofil-kontoen som passer best til bedriften din, i listen nedenfor. Klikk på Velg.
  8. Bekreft at den riktige Bedriftsprofil-kontoen fremgår i forhåndsvisningen, og klikk på Fortsett.

Forespørselen din sendes til e-postadressen forbundet med den aktuelle bedriftsprofilen. Så fort forespørselen er godkjent, kan beliggenhetene tilknyttet den aktuelle kontoen vises som adresseelementer i annonsene dine.

Tilknytt en bedriftsprofil du administrerer

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Elementer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Elementer.
  4. Klikk på plussknappen , og velg Adresseelement.
  5. Klikk på Tilknytt en konto i Administrering av Bedriftsprofil jeg kjenner til.
  6. Klikk på Velg en bedriftsprofil jeg administrerer. Velg en konto fra rullegardinmenyen.
  7. Klikk på Fortsett.
  8. Bruk bedriftsnavnet ditt eller etikettfiltre som du måtte ønske. Klikk på Fullfør.

Administrer tilknytninger til Google-bedriftsprofiler

1. Klikk på administrasjonsikonet Admin Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Tilknyttede kontoer.
  3. Under «Tilknyttede kontoer og produkter» finner du «Google-bedriftsprofil». Klikk på Administrer og tilknytt for nye tilknytninger.
  4. Deretter ser du alle tilknyttede bedriftsprofiler og ubesvarte invitasjoner.
    • Hvis beliggenhetene brukes i aktive adresseelementer, vises en Se adresseelementer-knapp i handlingskolonnen, ved siden av Administrer.
    • Du kan vise de eksisterende beliggenhetene ved å trykke på feilmeldingen ved siden av navnet på bedriftsprofilen.

Fjern tilknytninger til Google-bedriftsprofiler

1. Klikk på administrasjonsikonet Admin Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Tilknyttede kontoer.
  3. Under «Tilknyttede kontoer og produkter» finner du «Google-bedriftsprofil». Klikk på Administrer og tilknytt for nye tilknytninger.
  4. Velg kontoen som ikke lenger skal være tilknyttet Google Ads-kontoen din, ved å klikke på Administrer i Handling-kolonnen.
  5. I glidedialogboksen klikker du på Fjern tilknytning og følger trinnene for å oppheve tilknytningen til kontoen.
Merk: Hvis elementene brukes aktivt, må du fjerne adresseelementene før du kan fjerne tilknytningen til kontoen.

Link til relatert innhold