Producten koppelen: uw Google-bedrijfsprofiel koppelen aan Google Ads

Google heeft het instelproces, het beheer en de beëindigingsprocedure van locatielinks en het Google-bedrijfsprofiel in Google Ads geüpdatet. Meer informatie over Google Bedrijfsprofiel

Voordat u begint

Met locatiecomponenten kunnen uw advertenties informatie zoals uw adres, een route naar uw locatie of de afstand tot uw bedrijf tonen zodat mensen uw winkels kunnen vinden. Mensen kunnen als ze uw uiteindelijke advertentie zien op uw locatie, klikken of tikken om naar uw locatiepagina te gaan en daar op één plek de meest relevante bedrijfsinformatie vinden.

Uw Google-bedrijfsprofiel koppelen in het nieuwe onboardingproces

Aan de hand van de informatie aan het begin van de onboarding kunnen we vaststellen of een adverteerder een Google-bedrijfsprofiel heeft en zo ja, voorstellen dat te koppelen.

Gevonden accounts

Alle gevonden Google-producten zijn gemarkeerd in het gedeelte Over het bedrijf. Voer de onderstaande stappen om gevonden accounts te koppelen:

1. Klik op Koppelen. Er verschijnt een dropdownmenu met vooraf gevulde accounts.
  2. U kunt deze acties uitvoeren:
    • Selecteer de gevonden accounts.
    • Zoek naar accounts om te selecteren.
  3. Selecteer het account dat u wilt koppelen en klik op Koppelen.
  4. Selecteer de gegevens die u wilt importeren.
  5. Klik op Volgende, loop uw selectie na en klik op Koppelen.

U keert terug naar het gedeelte Over het bedrijf, waar u aanvullende gevonden of niet-gevonden accounts kunt toevoegen.

Opmerking: Als er meer dan 5 property's per product worden gevonden, zijn de gevonden property's zichtbaar zodra u in het zoekvak klikt.

Niet-gevonden accounts

Alle andere Google-producten kunt u selecteren in het gedeelte Over het bedrijf onder Optioneel: Koppel apps en accounts. Voer de onderstaande stappen uit om niet-gevonden accounts te koppelen:

1. Klik op Toevoegen. Er verschijnt een dropdownmenu met een zoekvak.
  2. Geef in het zoekvak de kanaal-URL (YouTube), account-ID (Merchant Center) of app-ID op.
  3. Selecteer het account dat u wilt koppelen en klik op Volgende.
  4. Check uw selectie en klik op Verzoek sturen.

U keert terug naar het gedeelte Over het bedrijf, waar u nog meer gevonden of niet-gevonden accounts kunt toevoegen.

Uw Google-bedrijfsprofiel koppelen

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Koppelen aan een bedrijfsprofiel

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Componenten.
  3. Klik op Componenten.
  4. Klik op de plusknop en kies Locatiecomponent.
  5. Uw domein wordt automatisch weergegeven. Als dat niet het geval is, geeft u een domein op om potentiële bedrijfsprofielen te ontdekken.
  6. Klik op het potloodje Potloodje/bewerkingsicoon en selecteer Landen. Klik op Opslaan.
  7. Zoek in de onderstaande lijst het bedrijfsprofiel dat het best past bij uw bedrijf. Klik op Selecteren.
  8. Kijk of het juiste bedrijfsprofiel wordt getoond in het voorbeeld en klik op Doorgaan.

Uw verzoek wordt gestuurd naar het e-mailadres van het geselecteerde bedrijfsprofiel. Wanneer uw verzoek is goedgekeurd, kunnen locaties voor dat account worden getoond als locatiecomponenten bij uw advertenties.

Een koppeling maken naar een door u beheerd bedrijfsprofiel

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Componenten.
  3. Klik op Componenten.
  4. Klik op de plusknop en kies Locatiecomponent.
  5. Klik op Koppel aan een Bedrijfsprofielmanager-account dat ik ken.
  6. Kies Een bedrijfsprofiel selecteren dat ik beheer. Selecteer een account in het dropdownmenu.
  7. Klik op Doorgaan.
  8. Pas zo nodig uw bedrijfsnaam of labelfilters toe. Klik op Afronden.

Google Bedrijfsprofiel-koppelingen beheren

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheerder Admin Icon.
  2. Klik op Gekoppelde accounts.
  3. Ga onder Uw gekoppelde accounts en producten naar Google-bedrijfsprofiel, en klik op Beheren en koppelen voor nieuwe koppelingen.
  4. U ziet alle gekoppelde bedrijfsprofielen en openstaande uitnodigingen.
    • Als de locaties worden gebruikt in actieve locatiecomponenten, verschijnt de knop Locatiecomponenten bekijken in de actiekolom naast Beheren.
    • U kunt de bestaande locaties uitvouwen door op de fout naast de naam van het bedrijfsprofiel te klikken.

Google Bedrijfsprofiel-koppelingen ontkoppelen

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheerder Admin Icon.
  2. Klik op Gekoppelde accounts.
  3. Ga onder Uw gekoppelde accounts en producten naar Google-bedrijfsprofiel, en klik op Beheren en koppelen voor nieuwe koppelingen.
  4. Selecteer het account dat u wilt ontkoppelen van uw Google Ads-account door in de kolom Actie op Beheren te klikken.
  5. Klik in het schuivend dialoogvenster op Ontkoppelen en voer de stappen uit om het account te ontkoppelen.
Opmerking: Als de componenten actief worden gebruikt, kunt u het account pas ontkoppelen als de locatiecomponenten zijn verwijderd.

Gerelateerde link