Tuotteen linkittäminen: Google Yritysprofiilin linkittäminen Google Adsiin

Google on päivittänyt Google Yritysprofiilin ja sijaintilinkkien käyttöönottoon, hallinnointiin ja poistamiseen liittyvän käyttökokemuksen Google Adsissa. Lue lisää Google Yritysprofiilista.

Ennen kuin aloitat

Kun käytät sijaintielementtejä, mainoksissasi voi näkyä esimerkiksi etäisyys yritykseesi, yrityksesi osoite tai toimipisteesi sijainti kartalla, jolloin ihmisten on helpompi löytää toimipisteesi. Mainoksessa näkyvän elementin klikkaaminen tai napauttaminen johtaa sijaintisivulle, jolla on tärkeimmät tiedot toimipisteestä.

Google Yritysprofiilin linkittäminen uuden käyttöönottokokemuksen yhteydessä

Saamme käyttöönottoprosessin alussa annettujen tietojen perusteella selville, onko mainostajalla Google Yritysprofiili. Jos on, lisäämme sen valikkoon, josta mainostaja voi valita sen.

Tunnistetut tilit

Kaikki tunnistetut Google-tilit näkyvät korostettuina Tietoja yrityksestäsi ‐osiossa. Voit linkittää niitä seuraavasti:

1. Klikkaa Linkitä. Näkyviin tulee avattava valikko, johon on esitäytetty tilejä.
  2. Valikon kautta voit
    • valita tunnistettuja tilejä
    • hakea tilejä.
  3. Valitse linkitettävä tili ja klikkaa Linkitä.
  4. Valitse data, jonka haluat tuoda.
  5. Klikkaa Seuraava, tarkista valintasi ja klikkaa Linkitä.

Sinut ohjataan takaisin "Tietoa yrityksestäsi" ‐osioon, jossa voit lisätä muita tunnistettuja tai tunnistamattomia tilejä.

Huom. Jos tuotetta kohden löytyy yli viisi tunnistettua mittauskokonaisuutta, saat kyseiset mittauskokonaisuudet näkyviin klikkaamalla hakukenttää.

Tunnistamattomat tilit

Kaikki muut Google-tilit ovat valittavissa Tietoja yrityksestäsi ‐osion kohdasta Valinnainen: Liitä muita sovelluksia ja tilejä. Voit linkittää tunnistamattomia tilejä seuraavasti:

1. Klikkaa Lisää. Näkyviin tulee avattava valikko, jossa on hakukenttä.
  2. Lisää hakukenttään kanavan URL-osoite (YouTube), tilitunnus (Kauppiaskeskus) tai sovellustunnus.
  3. Valitse linkitettävä tili ja klikkaa Seuraava.
  4. Tarkista valintasi ja klikkaa Lähetä pyyntö.

Sinut ohjataan takaisin "Tietoa yrityksestäsi" ‐osioon, jossa voit lisätä muita tunnistettuja tai tunnistamattomia tilejä.

Google Yritysprofiilin linkittäminen

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Linkittäminen mihin tahansa Yritysprofiiliin

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Elementit-valikkoa.
  3. Klikkaa Elementit.
  4. Klikkaa pluspainiketta ja valitse Sijaintielementti.
  5. Verkkotunnuksesi pitäisi näkyä automaattisesti. Jos se ei näy, lisää verkkotunnus, niin voit löytää potentiaalisia Yritysprofiileja.
  6. Klikkaa kynäkuvaketta Kynäkuvake/muokkauskuvake ja valitse Maat. Klikkaa Tallenna.
  7. Valitse alla olevasta luettelosta Yritysprofiili, joka parhaiten vastaa yritystäsi. Klikkaa Valitse.
  8. Tarkista, että esikatselussa näkyy oikea Yritysprofiili, ja klikkaa Jatka.

Pyyntö lähetetään valitsemasi Yritysprofiilin sähköpostiosoitteeseen. Kun pyyntö on hyväksytty, tilillä olevat toimipisteet voivat näkyä mainostesi sijaintielementteinä.

Linkittäminen itse ylläpitämääsi Yritysprofiiliin

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Elementit-valikkoa.
  3. Klikkaa Elementit.
  4. Klikkaa pluspainiketta ja valitse Sijaintielementti.
  5. Klikkaa Linkitä tuntemaani Yritysprofiilien ylläpito ‑tiliin.
  6. Klikkaa Valitse hoitamani Yritysprofiili. Valitse avattavasta valikosta haluamasi tili.
  7. Klikkaa Jatka.
  8. Käytä tarvittaessa yrityksen nimen tai tunnisteen suodattimia. Klikkaa Valmis.

Google Yritysprofiilin linkitysten ylläpitäminen

1. Klikkaa Google Ads ‐tililtä Järjestelmänvalvoja-kuvaketta Admin Icon.
  2. Klikkaa Linkitetyt tilit.
  3. Etsi "Linkitetyt tilit ja tuotteet" ‐kohdasta "Google Yritysprofiili" ja klikkaa Hallinnoi ja linkitä.
  4. Näet kaikki linkitetyt Yritysprofiilit ja odottavat kutsut.
    • Jos sijainteja käytetään aktiivisissa sijaintielementeissä, toimintasarakkeen Hallinnoi-kohdan vieressä näkyy Näytä sijaintielementit ‐painike.
    • Voit laajentaa sijaintien tiedot klikkaamalla Yritysprofiilin nimen vieressä näkyvää virheilmoitusta.

Google Yritysprofiilin linkitysten poistaminen

1. Klikkaa Google Ads ‐tililtä Järjestelmänvalvoja-kuvaketta Admin Icon.
  2. Klikkaa Linkitetyt tilit.
  3. Etsi "Linkitetyt tilit ja tuotteet" ‐kohdasta "Google Yritysprofiili" ja klikkaa Hallinnoi ja linkitä.
  4. Klikkaa Toiminta-sarakkeesta Hallinnoi ja valitse tili, jonka linkityksen haluat poistaa Google Ads ‐tililtäsi.
  5. Klikkaa ikkunasta Poista linkitys ja seuraa annettuja ohjeita.
Huom. Jos sijaintielementtejä käytetään aktiivisesti, sinun on poistettava ne, ennen kuin voit poistaa tilin linkityksen.

Aiheeseen liittyvä linkki