Återanvända konfigurationsinställningar i Google Taggstyrning

Den här sidan är avsedd för användare som hanterar Google-taggen i Google Taggstyrning och vill ange konfigurationsinställningar som delas med andra och som gäller för flera Google-taggar.

Vad är en konfigurationsinställningsvariabel?

Du kan återanvända konfigurationsinställningar för flera Google-taggar med hjälp av variabeln Google-tagg: Konfigurationsinställningar. Anta till exempel att du publicerar din webbplats på flera språk och vill segmentera målgruppen efter språket de läser på. Då kan du skapa en konfigurationsvariabel med en language-parameter och använda den i alla dina Google-taggar i stället för att uppdatera varje tagg manuellt.

Skapa en konfigurationsinställningsvariabel

Så här skapar du en ny konfigurationsinställningsvariabel:

1. Öppna Google Taggstyrning
  2. Gå till menyn Variabler till vänster på arbetsytan.
  3. Skapa en Ny användardefinierad variabel.
  4. Välj variabeln Google-tagg: Konfigurationsinställningar i Variabelkonfiguration.
  5. Lägg till parametrarna som du vill återanvända. Du hittar en tabell med fördefinierade parametrar nedan. Om ingen av dem passar dig kan du skapa en anpassad parameter. Skriv önskat namn i fältet Namn.
  6. Ge variabeln ett namn och klicka på Spara.

Återanvända inställningar i en Google-tagg

1. Gå till menyn Taggar till vänster på arbetsytan.
  2. Välj den Google-tagg som du vill tillämpa en inställningsvariabel på.
  3. Återanvänd inställningar:
    • Om du vill återanvända konfigurationsinställningar ska du välja en variabel för Google-tagg: Konfigurationsinställningar i rullgardinsmenyn.
    • Om du vill återanvända delade händelseinställningar ska du välja du en variabel för Google-tagg: Händelseinställningar i rullgardinsmenyn.
    • Du kan se vilka parametrar som ärvdes från inställningsvariabeln genom att klicka på Visa ärvda inställningar.
    • Redigera en ärvd parameter endast för Google-taggen genom att klicka på Redigera .
    • Återställ en redigerad ärvd parameter genom att klicka på Återställ .
  4. Spara taggen och Publicera behållaren.

Giltiga parametrar för konfigurationsinställningar

Följande tabell visar fördefinierade parametrar och vilka produkter du kan använda dem med (märkta med x).

Namn Typ Standardvärde Beskrivning Ads GA4 Merchant Center
ads_data_redaction booleskt
false
Parametrar för samtyckesläge för anonymisering av annonsklicksidentifierare (till exempel &gclid, &dclid, &wbraid) från alla förfrågningar när samtycke nekas x
allow_ad_personalization_signals booleskt
true
Ange false för att inaktivera funktioner för annonsanpassning. x x x
allow_google_signals booleskt true Standardvärdet är true. Ange allow_google_signals till false för att inaktivera alla annonseringsfunktioner. x x
allow_interest_groups booleskt
true
Inställning för Privacy Sandbox API som gör att du kan välja att inte lagra data om intressegrupper x x x
campaign_content sträng odefinierat Används för A/B-testning och innehållsinriktade annonser. Använd utm_content för att särskilja annonser eller länkar som leder till samma webbadress.
Obs! Om du anger detta värde åsidosätts frågeparametern utm_content.
  x x
campaign_id sträng odefinierat Används för att identifiera vilken kampanj som hänvisningen refererar till. Använd campaign_id för att identifiera en specifik kampanj.
Obs! Om du anger detta värde åsidosätts frågeparametern utm_id.
  x x
campaign_medium sträng odefinierat Använd campaign_medium för att identifiera ett medium, till exempel e-post eller kostnad per klick.
Obs! Om du anger detta värde åsidosätts frågeparametern utm_medium.
  x x
campaign_name sträng odefinierat Används för sökordsanalys. Använd campaign_name för att identifiera ett specifikt produkterbjudande eller en strategisk kampanj.
Obs! Om du anger detta värde åsidosätts frågeparametern utm_name.
  x x
campaign_source sträng odefinierat Använd campaign_source för att identifiera en sökmotor, ett nyhetsbrev eller en annan källa.
Obs! Om du anger detta värde åsidosätts frågeparametern utm_source.
  x x
campaign_term sträng odefinierat Används för betald sökning. Använd campaign_term för att ange sökorden för annonsen.
Obs! Om du anger detta värde åsidosätts frågeparametern utm_term.
  x x
client_id sträng Ett slumpgenererat värde för varje användare. Identifierar pseudonymt en webbläsarinstans. Som standard lagras detta värde som en del av Analytics-förstapartscookien med ett utgångsdatum på två år.   x
content_group sträng odefinierat Med innehållsgrupper kan du kategorisera sidor och skärmar på anpassade lagringsytor. Läs mer om innehållsgrupper.   x
conversion_linker booleskt
true
Använd denna parameter för att välja bort konverteringslänkning för Ads och Floodlight. När du anger värdet false kan du välja bort konverteringslänkning. x
cookie_domain sträng
auto
Anger domänen som används för att lagra Analytics-cookien.
För att ställa in cookien utan att ange en domän ska du välja värdet none.
Välj auto (standardvärdet) för att ställa in cookien på toppdomänen plus en underdomän (eTLD +1). Om till exempel cookie_domain har angetts till auto skulle https://example.com använda example.com för domänen och https://subdomain.example.com skulle också använda example.com för domänen.
x x x
cookie_expires tal
63072000
Varje gång en träff skickas till Google Analytics uppdateras cookiens utgångsdatum till den aktuella tiden plus värdet i fältet cookie_expires. Det innebär att om du använder standardvärdet två år (63072000 sekunder) och en användare besöker din webbplats varje månad löper cookien aldrig ut. Om du ställer in tiden för cookie_expires på 0 (noll) omvandlas cookien till en sessionsbaserad cookie och löper ut när den aktuella webbläsarsessionen avslutas. Varning! Om du ställer in cookien för att löpa ut för tidigt ökar du antalet användare och kvaliteten på mätningen försämras. x x x
cookie_flags sträng odefinierat Lägger till ytterligare flaggor i cookien när den ställs in. Flaggorna måste avgränsas med semikolon. Du hittar exempel på flaggor i Skapa en ny cookie. x x x
cookie_path sträng
'/'
Anger sökvägen för Google-taggens cookie. x x x
cookie_prefix sträng odefinierat Anger ett prefix som ska infogas före Ads- och Analytics-cookies. Du kan till exempel byta namn på Ads-cookies som börjar med _gcl_aw till <ditt-prefix>_aw. x x x
cookie_update booleskt
true
När cookie_update är inställt på true händer följande:
  • GA4 och Merchant Center uppdaterar cookies vid varje sidhämtning. Cookiens utgångsdatum uppdateras så att det ställs in i förhållande till det senaste besöket på webbplatsen. Om utgångsdatumet till exempel är inställt på en vecka och en användare besöker samma webbläsare var femte dag, uppdateras cookiens utgångsdatum vid varje besök och löper aldrig ut.
  • Ads och Floodlight uppdaterar cookies med det ursprungliga utgångsdatumet, så parametern är fortfarande relevant för det första besöket.
När parametern är inställd på false uppdateras inte cookies vid varje sidhämtning. Det innebär att cookiens utgångsdatum anges i förhållande till första gången en användare besökte webbplatsen.
x x x
customer_lifetime_value sträng odefinierat Anger tidsperioden då en kund räknas som en återkommande kund x
groups sträng odefinierat Du kan skapa en grupp med inriktningar (till exempel produkter, konton och egendomar) och sedan omdirigera händelser till den gruppen. För att kunna skicka händelser till en grupp måste du ställa in parametern send_to i en händelsetagg. x x x
ignore_referrer booleskt
false
Ange till true för att instruera Analytics att hänvisningsadressen inte ska visas som trafikkälla. Läs mer om när du bör använda fältet.   x x
language sträng navigator.language Anger användarens språkinställning x x x
new_customer booleskt odefinierat Rapporterar förvärv av nya kunder från dina Ads-kampanjer. Mer information om implementeringen finns i hjälpcentret för Google Ads. x
page_hostname sträng location.hostname Anger värdnamnet för din webbplats. Med den här parametern kan du åsidosätta det automatiska värdet.   x x
page_location sträng document.location Anger sidans fullständiga webbadress. Med den här parametern kan du åsidosätta det automatiska värdet. x x x
page_path sträng location.pathname Anger sidsökvägen (strängen efter /). Med den här parametern kan du åsidosätta det automatiska värdet.   x x
page_referrer sträng document.referrer Anger vilken länkkälla som ledde trafik till en sida. Värdet används även för att beräkna trafikkällan. Med den här parametern kan du åsidosätta det automatiska värdet. x x x
page_title sträng document.title Titeln på sidan eller dokumentet. Med den här parametern kan du åsidosätta det automatiska värdet. x x x
send_page_view booleskt
true
Ange till false för att förhindra att standardkodavsnittet skickar en page_view-händelse.   x
screen_resolution sträng window.screen Anger skärmens upplösning. Ska vara två positiva heltal avgränsade med x. För exempelvis en skärm på 800 × 600 pixlar är värdet 800x600. Beräknas utifrån användarens window.screen-värde.   x x
server_container_url sträng odefinierat Anger webbadressen till en taggningsserver. Läs mer om taggning på serversidan. x x x
user_id sträng odefinierat Anger en känd identifierare för en användare som tillhandahålls av webbplatsens ägare/biblioteksanvändare. Den får inte utgöra personligt identifierande information (PII). Värdet får aldrig lagras i Google Analytics-cookies eller i annat lagringsutrymme som tillhandahålls från Analytics. Högst 256 tecken.   x
user_properties objekt odefinierat Användarattribut är attribut som kan användas för att beskriva delar av användarbasen, till exempel utifrån deras språkinställningar eller geografiska plats. Upp till 25 ytterligare användarattribut kan anges per projekt. Läs mer om hur du ställer in användarattribut.   x