Marknadsför dina produkter med Shopping-annonser (för Shopify-användare)

Den här artikeln riktar sig till användare av Google & YouTube-appen på Shopify.

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Med Performance Max-kampanjer kan du marknadsföra dina produkter och öka trafiken med hjälp av betald annonsering.

På den här sidan

Om Shopping-annonser och Performance Max

Shopping-annonser

Shopping-annonser använder din befintliga produktdata för att avgöra hur och var dina annonser ska visas. Shopping-annonser visar kunderna ett foto av din produkt samt titel, pris, butiksnamn och annat. Annonserna ger kunderna en känsla för produkten innan de ens klickar på annonsen, vilket kan ge dig mer kvalificerade potentiella kunder.

Shopping-annonserna ingår i Performance Max-kampanjer i Google Ads, vilket är ett enkelt och flexibelt sätt att strukturera och marknadsföra ditt produktsortiment i Shopify inifrån Google Ads. Läs mer om Shopping-annonser.

Performance Max

Performance Max är en resultatbaserad kampanjtyp som hjälper dig hitta fler kunder och nå dina mål genom att visa annonser på flera av Googles plattformar, som YouTube, Display, Sök, Förslag, Gmail och Maps. För att göra detta tittar Performance Max på indata, exempelvis din budget, ditt produktflöde och landet där dina produkter är tillgängliga, och optimerar sedan resultatet utifrån indatan.

Du kan skapa och hålla koll på Performance Max-kampanjer i Merchant Center. Om du vill ha ännu större kontroll över kampanjen (till exempel budgivningsalternativ) kan du använda Google Ads för att redigera annonsen. Läs mer om funktionerna i Performance Max i Google Ads

Fördelar för Shopify-användare

Kampanjspårning

Med Performance Max kan du se effekten av dina marknadsföringskampanjer genom att spåra specifika åtgärder som kunderna utför. När du skapar en kampanj läggs vissa konverteringsåtgärder automatiskt till i ditt Google Ads-konto och konverteringsspårning konfigureras automatiskt för din butik.

Optimera kundens shoppingupplevelse

Kampanjens resultat kan påverkas beroende på vad som händer efter att de klickar på annonsen. Genom att förstå hur kunderna beter sig när de kommer till din butik kan du förbättra deras shoppingupplevelse.

Kom igång

Innan du integrerar dina Performance Max-kampanjer med Shopify måste du ställa in Google & YouTube-appen i Shopify.

När du har slutfört det här steget länkas dina Merchant Center- och Shopify-konton. Informationen från Shopify-kontot skriver alltid över informationen i Merchant Center-kontot. Uppdateringar eller andra ändringar ska därför endast göras i Shopify-kontot.

Det enda undantaget är annonskampanjer. Ändringar i annonskampanjer bör göras i ditt Merchant Center- eller Google Ads-konto och skrivs inte över av ändringar som görs i Shopify.

Utöver att ställa in Google & YouTube-appen i Shopify behöver du även skapa och/eller länka ett Google Ads-konto och ställa in fakturering i Merchant Center. Sedan kan du hantera eller skapa nya Performance Max-kampanjer i Merchant Center.

Skapa en Performance Max-kampanj i Shopify

1. I Shopify navigerar du till Google & YouTube-appen.
  2. Scrolla ned till Performance Max-kampanjmodulen.
  3. Länka ditt Google Ads-konto till ditt Shopify-konto
    • Om du redan har ett Google Ads-konto kan du välja det i listan.
    • Om du inte har något Google Ads-konto kan du skapa ett nytt.
  4. Klicka på Skapa kampanj. Du omdirigeras till Onboardingflöde för Ads i Merchant Center.
  5. I Merchant Center blir du ombedd att ange dina betalningsuppgifter (om du inte har slutfört faktureringsinställningarna än).
  6. Ange din dagliga budget och kampanjnamn.
  7. Klicka på Skapa.

När din kampanj börjar visas kan du följa resultatet i Google Merchant Center. Du kommer åt Merchant Center genom att klicka på Hantera kampanjer på översiktsfliken i Shopify-appen.

Läs mer om hur du skapar en Performance Max-kampanj och ser annnonskampanjernas resultat i Merchant Center.