Markedsfør produktene dine i Shopping-annonser (for Shopify-brukere)

Denne artikkelen er skrevet for de som bruker Google & YouTube-appen på Shopify.

Et egendefinert ikon for den eldre versjonen av Merchant Center og Merchant Center Next.

Med Performance Max-kampanjer kan du markedsføre produktene dine og få mer trafikk gjennom betalt annonsering.

På denne siden

Om Shopping-annonser og Performance Max

Shopping-annonser

I Shopping-annonser brukes produktinformasjonen som allerede finnes, til å avgjøre hvordan og hvor annonsene dine skal vises. Med Shopping-annonser kan du vise et bilde av produktet samt tittel, pris, butikknavn med mer. Med disse annonsene får kundene et godt inntrykk av produktet du selger, før de klikker på annonsen, noe som kan gi deg flere kvalifiserte potensielle kunder.

Du administrerer Shopping-annonsene i Google Ads via Performance Max-kampanjer – som er en enkel og fleksibel løsning for å organisere og markedsføre Shopify-produktlageret i Google Ads. Finn ut mer om Shopping-annonser.

Performance Max

Performance Max er en resultatbasert kampanjetype som du kan bruke for å finne flere kunder og nå målene du har satt deg. Dette gjøres ved at det vises annonser på flere av Googles plattformer – deriblant YouTube, Displaynettverket, Søk, Discover, Gmail og Maps. For å få til dette ser Performance Max på kampanjeinndata som budsjettet ditt og produktfeeden din, i landet der produktene dine er tilgjengelige, og deretter optimaliseres resultatene basert på disse inndataene.

Du kan opprette og overvåke Performance Max-kampanjer i Merchant Center. Hvis du vil ha enda mer kontroll over kampanjen (for eksempel budgivningsalternativer), kan du redigere annonsen i Google Ads. Finn ut mer om funksjonene for Performance Max i Google Ads.

Fordeler for Shopify-brukere

Kampanjesporing

Med Performance Max kan du gå gjennom innvirkningen av markedsføringskampanjene dine ved å spore bestemte handlinger kundene utfører. Når du lager en kampanje, blir enkelte konverteringshandlinger automatisk lagt til i Google Ads-kontoen din, og konverteringssporing konfigureres automatisk for butikken din.

Optimaliser kundenes handleopplevelse

Resultatene til kampanjen kan påvirkes av hva som skjer etter at kundene klikker på annonsen din. Hvis du vet hvordan kundene oppfører seg når de kommer til butikken din, kan du gjøre kjøpsopplevelsen bedre.

Kom i gang

Før du integrerer Performance Max-kampanjene med Shopify, må du konfigurere Google & YouTube-appen på Shopify.

Når du har fullført dette trinnet, blir Shopify- og Merchant Center-kontoen din knyttet sammen. Informasjonen fra Shopify-kontoen overskriver alltid informasjonen i Merchant Center-kontoen din, så eventuelle oppdateringer eller andre endringer bør bare gjøres i Shopify-kontoen.

Det eneste unntaket er annonsekampanjer. Endringer i annonsekampanjer må gjøres i Merchant Center- eller Google Ads-kontoen din, og de overskrives ikke av endringer som gjøres i Shopify.

I tillegg til å konfigurere Google & YouTube-appen på Shopify må du opprette og/eller tilknytte en Google Ads-konto og konfigurere faktureringsinformasjon i Merchant Center. Når du har gjort det, kan du administrere eller opprette nye Performance Max-kampanjer i Merchant Center.

Opprett Performance Max-kampanjer i Shopify

1. Gå til Google & YouTube-appen på Shopify.
  2. Rull ned til Performance Max-kampanjemodulen.
  3. Knytt Google Ads-kontoen sammen med Shopify-kontoen din.
    • Hvis du allerede har en Google Ads-konto, kan du velge den fra listen.
    • Hvis du ikke har noen Google Ads-konto, kan du opprette en.
  4. Klikk på Opprett kampanje. Du blir viderekoblet til Ads-registreringsprosessen i Merchant Center.
  5. I Merchant Center blir du bedt om å oppgi betalingsopplysningene dine (hvis du ikke har konfigurert fakturering ennå).
  6. Oppgi dagsbudsjett og kampanjenavn.
  7. Klikk på Opprett.

Når kampanjen er aktiv, kan du spore resultatene i Google Merchant Center. Du kan gå til Merchant Center ved å klikke på Manage campaigns (Administrer kampanjer) på oversiktsfanen i Shopify-appen.

Finn ut mer om hvordan du oppretter Performance Max-kampanjer og sjekker resultatene for annonsekampanjer i Merchant Center.

Linker til relatert innhold