Uw producten adverteren met Shopping-advertenties (voor Shopify-gebruikers)

Dit artikel is bedoeld voor gebruikers van de Google & YouTube-app op Shopify.

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Met Performance Max-campagnes kunt u uw producten promoten en meer verkeer krijgen via betaalde advertenties.

Op deze pagina

Over Shopping-advertenties en Performance Max

Shopping-advertenties

Bij Shopping-advertenties gebruiken we uw bestaande productgegevens om te bepalen hoe en waar we uw advertenties tonen. Shopping-advertenties tonen klanten een foto van uw product met daarbij onder meer een titel, prijs en winkelnaam. Met deze advertenties krijgen klanten een duidelijk beeld van het product dat u verkoopt voordat ze op de advertentie klikken, wat kan leiden tot meer gekwalificeerde leads.

U beheert uw Shopping-advertenties in Google Ads via Performance Max-campagnes, een eenvoudige en flexibele manier om uw productvoorraad in Shopify vanuit Google Ads te ordenen en te promoten. Meer informatie over Shopping-advertenties

Performance Max

Performance Max is een prestatiegebaseerd campagnetype waarmee u meer klanten kunt vinden en uw doelen kunt bereiken door advertenties te tonen op meerdere Google-platforms, zoals YouTube, Display, Zoeken, Discover, Gmail en Maps. Performance Max kijkt hiervoor naar de campagne-invoer, zoals uw budget, uw productfeed en het land waarin uw producten verkrijgbaar zijn, en optimaliseert de prestaties op basis van die invoer.

U kunt Performance Max-campagnes maken en bijhouden in Merchant Center. Als u nog meer controle wilt over de campagne (met bijvoorbeeld biedopties), kunt u de advertentie bewerken met Google Ads. Check meer informatie over de functies die beschikbaar zijn voor Performance Max in Google Ads.

Voordelen voor Shopify-gebruikers

Campagnes bijhouden

Met Performance Max kunt u de impact van uw marketingcampagnes checken door specifieke acties van klanten bij te houden. Als u een campagne maakt, worden sommige conversieacties automatisch toegevoegd aan uw Google Ads-account en wordt Conversies bijhouden automatisch ingesteld voor uw winkel.

Het aankooptraject van uw klanten optimaliseren

Het succes van uw campagne kan worden beïnvloed door wat er gebeurt als iemand op uw advertentie klikt. Als u begrijpt hoe uw klanten zich gedragen als ze op uw winkelpagina terechtkomen, kunt u het aankooptraject verbeteren.

Aan de slag

Voordat u uw Performance Max-campagnes kunt integreren met Shopify, stelt u de Google & YouTube-app in op Shopify.

Hierna worden uw Merchant Center- en Shopify-account aan elkaar gekoppeld. De informatie in uw Shopify-account overschrijft altijd de informatie in uw Merchant Center-account. Het is dus belangrijk dat u updates en andere wijzigingen alleen in uw Shopify-account doorvoert.

Advertentiecampagnes vormen daarop de enige uitzondering. Wijzigingen in advertentiecampagnes moet u aanbrengen in uw Merchant Center- of Google Ads-account en worden niet overschreven door wijzigingen die u in Shopify doorvoert.

U moet niet alleen de Google & YouTube-app in Shopify instellen, maar ook een Google Ads-account maken en/of koppelen en facturering instellen in Merchant Center. Daarna kunt u nieuwe Performance Max-campagnes beheren of maken in Merchant Center.

Een Performance Max-campagne maken in Shopify

1. Ga in Shopify naar de Google & YouTube-app.
  2. Scroll omlaag naar de module Performance Max-campagne.
  3. Koppel uw Google Ads-account aan uw Shopify-account.
    • Als u al een Google Ads-account heeft, kunt u dit selecteren in de lijst.
    • Als u nog geen Google Ads-account heeft, kunt u een nieuw account maken.
  4. Klik op Campagne maken. U wordt omgeleid naar het introductieproces voor advertenties in Merchant Center.
  5. In Merchant Center wordt u gevraagd uw betalingsgegevens op te geven (als u de facturering nog niet heeft ingesteld).
  6. Geef uw dagbudget en campagnenaam op.
  7. Klik op Maken.

Als uw campagne live is, kunt u de prestaties ervan bijhouden in Google Merchant Center. U kunt Merchant Center openen door in uw Shopify-app op het tabblad Overzicht te klikken op Campagnes beheren.

Lees meer informatie over hoe u een Performance Max-campagne maakt en de prestaties van advertentiecampagnes bekijkt in Merchant Center.