BigCommerce: Google-tagin käyttöönotto

Voit mitata sivustoosi liittyvää käyttäytymisdataa Google Adsilla ja Google Analyticsilla. Seuraamalla tässä artikkelissa olevia ohjeita voit ottaa tagin käyttöön Google Ads- tai Google Analytics ‐tililläsi. Lue lisää tagin asentamisesta sivustotyökalun tai sisällönhallintajärjestelmän avulla.

Ennen kuin aloitat

Voit integroida BigCommerce-tilisi Google Adsiin tai Analyticsiin maksutta. Tarvitset integrointia varten hyväksyttävän BigCommerce-tilin.

Kun otat Google-tagia käyttöön, sinun on seurattava eri ohjeita riippuen siitä, onko tagitunnuksen alussa "AW-" (yleensä Google Ads ‑tileillä) vai "G-" (yleensä Google Analytics ‑mittauskokonaisuuksissa). Seuraa alla olevia tagikohtaisia ohjeita.

Jos tagin alussa on "AW-"

Huom. Kauppasi on oltava otettu käyttöön ja julkaistu, jotta voit integroida sivustosi Google-tagiin.

1. Siirry sovelluksiin.
  2. Avaa Marketplace (Kauppapaikka) ja klikkaa BigCommerce.com/Apps.
  3. Kirjoita hakukenttään "Google Ads and Listings", tee haku ja klikkaa Ads and Listings on Google ‑sovellusta.
  4. Klikkaa seuraavasta näkymästä Get this app (Asenna tämä sovellus).
  5. Kirjaudu kauppaasi klikkaamalla Log in (Kirjaudu sisään).
  6. Klikkaa Install (Asenna).
  7. Lue ehdot, merkitse ruutu valituksi ja klikkaa Confirm (Vahvista).Tästä animaatiosta näet, miten voit ottaa Google-tagin käyttöön BigCommercessa (vaihe 1/3).
  8. Seuraavaksi otat sovelluksen käyttöön. Valitse ensin kauppasi ja maasi ja klikkaa sittenContinue (Jatka).
    • Huom. Kauppasi on oltava otettu käyttöön ja julkaistu, jotta voit jatkaa.
  9. Klikkaa Sign in with Google (Kirjaudu Google-tilillä). Näkyviin tulee ponnahdusikkuna, josta voit myöntää tarvittavat luvat.
  10. Kun tili on yhdistetty, klikkaa Continue (Jatka).
  11. Valitse avattavasta valikosta Google-tiliisi yhdistetty Google Kauppiaskeskus ‑tili ja klikkaa Connect (Yhdistä). Voit myös luoda uuden Kauppiaskeskus-tilin klikkaamalla Create new account (Luo uusi tili).
  12. Kun tili on yhdistetty, klikkaa Continue (Jatka).
  13. Valitse avattavasta valikosta Google-tiliisi yhdistetty Google Ads ‑tili ja klikkaa Connect (Yhdistä). Voit myös luoda uuden Google Ads ‑tilin klikkaamalla Create new account (Luo uusi tili).
  14. Kun tili on yhdistetty, klikkaa Activate channel (Aktivoi kanava).Tästä animaatiosta näet, miten voit ottaa Google-tagin käyttöön BigCommercessa (vaihe 2/3).
  15. Tilisi on nyt määritetty Google Adsia varten.

Jos tagin alussa on "G-"

1. Kirjaudu BigCommerce-tilillesi.
  2. Klikkaa vasemmasta paneelista Settings (Asetukset). Tästä animaatiosta näet, miten voit ottaa Google-tagin käyttöön BigCommercessa (vaihe 3/3).
  3. Vieritä asetuslistaa alaspäin ja valitse Data Solutions (Dataratkaisut).
  4. Klikkaa "Web Analytics" (Verkkoanalytiikka) ‑kohdan Google Analytics ‑riviltä Connect (Yhdistä).
  5. Liitä Google-tagisi kenttään ja paina Connect (Yhdistä).
  6. Google-tagi on nyt otettu käyttöön BigCommerce-sivustolla.