Forstå hvordan posisjonen din brukes i Google Displaynettverk

Denne artikkelen beskriver hvorfor Google Displaynettverk bruker posisjonsinformasjon, og hvordan denne informasjonen brukes til å vise annonser i dette nettverket.

Hvorfor bruker Google Displaynettverk posisjonsinformasjonen min?

Google Displaynettverk er en samling av over 2 millioner apper, videoer og nettsteder, deriblant enkelte Google-eide områder som Gmail og YouTube. Disse publisistene samarbeider med Google om å vise annonser fra annonsører.

Formidling av nyttige og meningsfulle annonseopplevelser står sentralt i Googles virksomhet, og posisjonsinformasjon spiller en viktig rolle i dette. Posisjonsinformasjon kan gjøre opplevelsene dine nyttigere og mer relevante.

Hvordan brukes posisjonen til å vise annonser i Displaynettverket?

Annonser i Displaynettverket kan vises basert på posisjonen din. Posisjonen kan utledes fra enhetens IP-adresse eller andre signaler.

Avhengig av innstillingene du bruker for personlig tilpasning, kan du også komme til å se annonser på Gmail og YouTube som er basert på aktiviteten din i Displaynettverket, når du er pålogget Google-kontoen din. Dette inkluderer aktivitet i Displaynettverket som er lagret i Nett- og appaktivitet, for eksempel at du har vært innom nettstedet til en restaurant fra en IP-adresse tilknyttet Lillestrøm, noe som kan brukes til å vise nyttigere annonser.

Du har kontroll over dataene som er lagret i Google-kontoen din, og du kan når som helst slå av personlig tilpassede annonser. Når personlig tilpasning av annonser er slått av, bruker ikke Google dataene som er lagret i Google-kontoen din, til å vise deg mer relevante annonser.

Hvis du har valgt å bruke posisjonsloggen, bruker Google også denne informasjonen til å hjelpe annonsører med å måle hvordan annonsekampanjer på nettet påvirker besøk på fysiske salgssteder. Google rapporterer bare samlet statistikk til annonsører. For å gjøre dette kombinerer Google dataene om aktiviteten din på nettet, for eksempel annonseklikk, med informasjon fra posisjonsloggen forbundet med en annonsørs butikker. Denne informasjonen brukes samlet for å anslå hvor ofte brukere som så en annonsekampanje på nettet, besøkte annonsørens butikk. Vi deler ikke posisjonsloggen din eller annen identifiserende informasjon med annonsører.

Hvordan utleder Google landet du er i, eller den omtrentlige posisjonen din når du surfer på nettsteder i Google Displaynettverk?

Avhengig av produktene du bruker, kan Google få ulike opplysninger som er nødvendige for at tjenesten skal fungere, og som kan gjøre annonsene nyttigere for deg. Nedenfor ser du noen eksempler på hvordan vi kan utlede informasjon om posisjonen din eller landet ditt:

Fra IP-adressen din: IP-adresser brukes til å etablere tilknytningen mellom enheten din og nettstedene og tjenestene du bruker. IP-adresser er grovt sett basert på geografi. Dette betyr at alle nettsteder du besøker, kan få informasjon om det generelle området du er i. Google kan vurdere IP-adressen som internettleverandøren har tildelt enheten din, for å fastslå den generelle posisjonen.

Fra nettstedet du surfer på, eller tidligere aktivitet: Når du besøker en app eller et nettsted i Displaynettverket, kan metadata fra besøket, for eksempel domenet, sideinnholdet, typen nettleser, språket på siden eller tidssonen i nettleseren, brukes til å utledet landet du er i, eller det generelle området du er interessert i. Vi kan bruke disse metadataene i tillegg til posisjonssignalene vi får fra IP-adressen, VPN-tilkoblingen din eller proxy-tjenesten du bruker, eller annen nettverksinformasjon. Vi kan også fastslå posisjoner ut fra tidligere nettleser- eller appaktivitet.

Se mer om dette i Googles personvernregler for posisjon.