Navigera i Insikter och rapporter

Google testar ny design för att göra dina arbetsflöden enklare och göra det lättare att hitta samtidigt som du har tillgång till samma verktyg som du använder i Google Ads. Uppdateringarna återspeglar Googles löpande arbete med att förstå dina verksamhetsmål. Experimentet lanseras först för ett litet antal konton.

Observera att det inte finns några funktionsändringar och att funktionerna och verktygen du använder fortfarande är tillgängliga.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Här hittar du insikter och rapporter

Sidnamn

Ny plats

Detaljerad information

Insikter

Insikter och rapporter > Insikter

Sidan Insikter är den första sidan i rullgardinsmenyn när du klickar på kategorin Insikter och rapporter.

Auktionsinformation

Insikter och rapporter > Auktionsinformation

Samlade versioner av insikterna på kampanjnivå, kontonivå och annonsgruppsnivå

Sökord

Insikter och rapporter > Söktermer

För söktermer för dynamiska sökannonser väljer du rullgardinsmenyn Sökterm högst upp i tabellen och växlar till Söktermer för dynamiska sökannonser.

Samma som befintliga Söktermer

Annonsschema

Enheter

Platser

Insikter och rapporter > När och var annonserna visades > Horisontell flik

En sammanslagning av olika befintliga rapportsidor. På sidan När och var annonser visades används horisontella flikar så att du kan växla mellan rapporter

Butiker (villkorsstyrda)

Insikter och rapporter > Butiker

En rapport om säljarens plats med villkor visas bara när adresstillgångar, som tidigare kallades adresstillägg, ställs in på kontonivå.

Målsidor

Utökade målsidor

Insikter och rapporter > Målsidor

För målsidor för dynamiska sökannonser väljer du rullgardinsmenyn högst upp i tabellen och växlar till Målsidor för dynamiska sökannonser.

Samma innehåll som befintliga målsidor

Rapporter

Fördefinierade rapporter (dimensioner)

Insikter och rapporter > Rapportredigerare

Rapportredigeraren finns så som den är nu – flyttad till vänster med uppdaterade omfattningsfunktioner.

Översikter

Insikter och rapporter > Översikter

Googles översiktssida finns så som den är nu – flyttad till vänster med uppdaterade omfattningsfunktioner.

Vanliga frågor

Varför gör Google dessa ändringar?

Användarundersökningar visar att annonsörerna använder både sidan Insikter och olika rapportsidor när de försöker tolka kampanjresultatet. Google samlar dessa sidor i ett enda avsnitt i navigeringen för att underlätta för dig att hitta den resultatdata du behöver för att optimera dina annonser.

Vart tog mina rapporter vägen?

Google flyttar alla rapporter tillsammans till det delade menyavsnittet Insikter och rapporter så att det blir enklare att hitta dina resultatrapporter på ett och samma ställe.

Vad händer med mina sparade rapporter och översikter?

Denna data är tillgänglig på de nya sidorna Rapporter och Översikt i avsnittet Insikter och Rapporter.