Åtgärda avvikelser och fel vid import av offlinekonverteringar

När du importerar konverteringar från klick på dina annonser till Google Ads kan du stöta på vissa problem. I den här artikeln beskriver vi hur du åtgärdar avvikelser och fel vid import av offlinekonverteringar. Du kan se problem med konverteringsimporter på sidan med diagnostik av offlinedata.

Innan du börjar

När du importerar offlinekonverteringar kan du stöta på ett eller båda av följande problem:

• Uppladdningsfel: Uppladdningsfel förhindrar att vissa eller alla konverteringar laddas upp till Google Ads. Du kan se uppladdningsfel på sidan med diagnostik av offlinedata. Mer information finns i avsnittet om vanliga uppladdningsfel nedan.
  • Dataavvikelser efter en slutförd uppladdning: När alla konverteringar har laddats upp kan det hända att du inte ser alla uppladdade konverteringar i konverteringsrapporterna. Det finns flera orsaker till att konverteringar kanske inte behandlas och återspeglas i rapporterna efter att de har laddats upp. Mer information finns i Dataavvikelser efter slutförd uppladdning nedan.

Obs! Om du använder filbaserade importer kan du se dina uppladdade filer på sidan Uppladdningar om du vill ha mer information om uppladdningsfel.

Åtgärda vanliga fel vid uppladdning

Det är vanligt att det finns fel i uppladdade konverteringar via API, filimport eller CRM-integrering, särskilt första gången du ställer in konverteringsimporten. Vi rekommenderar att alla annonsörer granskar resultatet av sina uppladdningar.

Obs! Om du använder förbättrade konverteringar för potentiella kunder kan det hända att du får felmeddelandet Okänt klick. Det här felet är förväntat och kan i allmänhet ignoreras. När du använder förbättrade konverteringar för potentiella kunder laddar du upp alla konverteringar, inklusive organiska konverteringar och sådana som kommer från andra marknadsföringskanaler. Endast en del av de konverteringar som du laddar upp tillskrivs Google och de andra visas med felmeddelandet Okänt klick. Läs mer om felet Okänt klick.

Här är exempel på några vanliga uppladdningsfel och hur du åtgärdar dem:

Identifierare eller iOS-webbadressparametrar är inaktuella

Vi lagrar endast GCLID i 90 dagar. Vi rekommenderar att du laddar upp oftare eller, om konverteringen sker efter 90 dagar, laddar upp en annan offlinekonverteringshändelse som sker inom 90 dagar.

Det här felet kan också visas om konverteringen är äldre än den angivna konverteringsperioden. Läs mer om konverteringsperioder.

Fel Google Ads-konto för klick

Se till att kontot som du laddar upp till har en konverteringsåtgärd med namnet som används i dina uppladdningar. Om du laddar upp konvertering A till konto B måste konvertering A finnas i konto B. Dessutom måste källan till konverteringsåtgärden vara Importera från klick.

Du kan kontrollera källan i kolumnen Konverteringskälla på sidan Konverteringar. Om annonsklicket kom till ett konto i ett förvaltarkonto (MCC) och du laddar upp till MCC-kontot måste du se till att konverteringsspårning över flera konton har aktiverats i MCC-kontot.

Kontrollera behörigheter

Om du använder ett förvaltarkonto för att ladda upp konverteringar ska du se till att kontot som du laddar upp konverteringar till är länkat till ditt förvaltarkonto.

Om du inte använder ett förvaltarkonto ska du se till att kontot äger konverteringarna som du laddar upp i stället för förvaltarkontot. Om konverteringsåtgärden skapades i förvaltarkontot ska du använda det kontot för att ladda upp den.

Okända klick

Det betyder att konverteringen inte kan tillskrivas Google Ads.

Det här felet uppstår oftast när du använder förbättrade konverteringar för potentiella kunder för att ladda upp konverteringar av hashad data som tillhandahålls av användaren (e-postadress eller telefon). Om du använder förbättrade konverteringar för potentiella kunder kan det här felet i allmänhet ignoreras. Eftersom du laddar upp alla dina konverteringar (inräknat organiska konverteringar och konverteringar som kommer från andra marknadsföringskanaler) förväntas bara en del av de uppladdade konverteringarna tillskrivas Google Ads.

Om det här felmeddelandet visas för alla dina konverteringar eller om du får mycket färre tillskrivna konverteringar än förväntat är det troligt att det är problem med implementeringen. Se till att du registrerar data som tillhandahålls av användaren på din webbplats.

Konverteringsåtgärder inte aktiva

Inga Google Ads-konverteringstyper var definierade när GCLID-klicket skedde. Du måste skapa minst en konverteringstyp. Om du vill använda offlinekonverteringsspårning måste du skapa konverteringsåtgärden Importera från klick. Läs mer om hur du ställer in import av offlinekonverteringar med Googles klick-id (GCLID).

Data som tillhandahålls av användaren är inte hashad

Följ dessa riktlinjer för att undvika hashningsfel:
  • Se till att kolumnerna för land och postnummer inte är hashade.
  • Ändra alla bokstäver i e-postadresserna till gemener och ta bort alla extra blanksteg före och efter adresserna.
  • Alla e-postadresser ska innehålla ett @-tecken.
  • Alla e-postadresser ska innehålla en punkt (”.”) följt av en toppdomän, till exempel .com.
  • E-postadresser får inte innehålla blanksteg.
  • E-postadresser får inte innehålla flera punkter i följd [..].
  • E-postadresser får inte börja eller sluta med en punkt.
  • E-postadresser får inte innehålla accenter (till exempel è, é, ê. ë).
  • Fälten Förnamn och Efternamn får inte innehålla accenter.
  • Telefonnummer ska formateras enligt den internationella standarden E.164.

Ogiltiga konverteringstider

Offlinekonverteringen kan inte infalla före annonsklicket. Öka konverteringstiden med en till två dagar i uppladdningen eller kontrollera att tidszonen är korrekt.

Klicket är för nytt

Klicket som är kopplat till den angivna identifieraren eller iOS-webbadressparametern inträffade för mindre än sex timmar sedan. Försök igen efter sex timmar.

Åtgärda dataavvikelser efter en slutförd uppladdning

Efter att du har läst igenom sidan Uppladdningar för att kontrollera att konverteringarna har laddats upp på rätt sätt kanske du noterar att uppladdade konverteringar saknas i konverteringsrapporterna. Du kanske också lägger märke till andra skillnader mellan Google Ads-rapporterna och andra rapporteringsmetoder. Det finns tre orsaker till dessa avvikelser:

Skillnader i datumintervall och rapportdatum

Tillskrivna konverteringar visas ordnade efter exponerings- eller klicktid i Google Ads-rapporterna. Om du upptäcker en avvikelse mellan Google Ads-rapporterna och externa rapporter bör du kontrollera hur din konverteringsdata är ordnad i den externa rapporten och att den överensstämmer med Google Ads. Tänk på följande när du använder rapportering av konverteringsdata i Google Ads:
  • Om du vill rapportera om konverteringar efter konverteringsdatum i Google Ads lägger du till relevanta kolumner för ”efter konv.tid”, som Konverteringar (efter konv.tid) och Konv.värde (efter konv.tid) i Google Ads.
  • Jämför inte konverteringar per uppladdningsdatum med rapporter i Google Ads, eftersom detta inte stöds i Google Ads.
  • Se till att datumintervallet i Google Ads är tillräckligt brett för att fånga upp alla konverteringar som du har laddat upp. Tänk på att datumintervallet motsvarar exponerings- eller klicktiden för konverteringen.
  • Tänk på skillnader i tidszon mellan uppladdningen och Google Ads-kontot.

Förväntade fördröjningar av behandling av konverteringar

Du kan förvänta dig en fördröjning från att en konvertering laddas upp och till dess att den rapporteras i kontot. Behandlingen av konverteringar tar vanligtvis mindre än tolv timmar, men kan ta upp till 72 timmar om du använder konverteringar som använder GBRAID och WBRAID. Beroende på vilka identifierare som används kan du behöva vänta några dagar efter att du har laddat upp konverteringarna innan alla slutförda uppladdningar syns i rapporterna.

Konverteringar som inte har behandlats

Ibland kan konverteringar inte behandlas efter att de har laddats upp.

• Inställningen Konverteringsräkning: Konverteringar med antalsinställningen 1 betyder att endast en konvertering per annonsinteraktion räknas. Om flera konverteringar har laddats upp för samma annonsinteraktion rapporteras endast en och övriga konverteringar ignoreras. Kontrollera detta genom att lägga till kolumnen Upprepningsfrekvens på sidan Konverteringsöversikt i Google Ads. Om du ser att upprepningsfrekvensen är högre än 1 och att antalet uppräkningar är inställt på 1 betyder det att vissa konverteringar ignorerades.
  • Ogiltiga konverteringar eller spamkonverteringar: Uppladdade konverteringar genomgår filtrering. Alla konverteringar som bedöms vara ogiltiga eller spam ignoreras.
  • Frysning vid månadsslut (om du använder betalning för konverteringar): Konverteringar som inte laddas upp inom tidsgränsen för behandling eller fakturering av betalning för konverteringar ignoreras. Detta är specifikt för kampanjer som använder Betala för konverteringar. Uppladdningar av offlinekonverteringar rekommenderas inte när du använder betalning för konverteringar.