Korriger avvik og feil i importering av konverteringer utenfor nettet

Når du importerer konverteringer du får fra klikk på annonsene dine, til Google Ads, kan det oppstå problemer. Denne artikkelen forklarer hvordan du korrigerer feil og avvik i konverteringer utenfor nettet som importeres. Du kan se problemer med konverteringer du importerer, på diagnostikksiden for data utenfor nettet.

Før du begynner

Når du importerer konverteringer utenfor nettet, kan du støte på ett av eller begge disse problemene:

• Opplastingsfeil: Opplastingsfeil fører til at noen eller ingen av konverteringene lastes opp til Google Ads. Du kan se opplastingsfeil på diagnostikksiden for konverteringer utenfor nettet. Se mer om dette i delen om vanlige opplastingsfeil nedenfor.
  • Dataavvik etter vellykkede opplastinger: Når konverteringene er lastet opp, er det ikke sikkert at alle de opplastede konverteringene gjenspeiles i rapporteringen om konverteringer. Det kan være flere grunner til at konverteringer ikke er behandlet og ikke gjenspeiles i rapporteringen etter at de er lastet opp. Se mer om dette i delen om dataavvik etter vellykkede opplastinger nedenfor.

Merk: Hvis du importerer via filer, kan du finne tilleggsinformasjon om eventuelle opplastingsfeil ved å sjekke de opplastede filene på Opplastinger-siden.

Slik korrigerer du vanlige opplastingsfeil

Det er ikke uvanlig at det er feil i konverteringene du laster opp, enten det er via API, filimportering eller CRM-integrasjon, spesielt første gang du konfigurerer prosessen for importering av konverteringer. Vi anbefaler at alle annonsører gjennomgår resultatene fra opplastingene sine.

Merk: Hvis du bruker optimaliserte konverteringer for potensielle salg og ser feilmeldingen «Ukjente klikk», er dette som forventet, og det kan som regel ignoreres. Når du bruker optimaliserte konverteringer for potensielle salg, laster du opp alle konverteringene dine, deriblant organiske konverteringer og de som genereres via andre markedsføringskanaler. Bare en del av konverteringene du laster opp, blir tilskrevet Google, mens de andre har feilmeldingen «Ukjente klikk». Finn ut mer om «Ukjente klikk»-feilmeldingen.

Her ser du noen vanlige opplastingsfeil og hvordan du korrigerer dem:

For gamle identifikatorer eller iOS-nettadresseparametere

Vi beholder GCLID-er i bare 90 dager. Vi anbefaler at du laster opp data oftere. Hvis du imidlertid har konverteringer som inntreffer etter 90 dager, kan du laste opp en annen konverteringshendelse utenfor nettet som inntreffer innen de nevnte 90 dagene.

Du kan også se denne feilmeldingen hvis konverteringen er eldre enn konverteringsvinduet som brukes. Finn ut mer om konverteringsvinduer.

Feil Google Ads-konto for klikk

Påse at kontoen du laster opp konverteringer til, har en konverteringshandling med navnet du bruker i dataene du laster opp. Hvis du laster opp «konvertering A» til «konto B», må «konvertering A» forekomme i «konto B». I tillegg må kilden for konverteringshandlingen være «Import fra klikk».

Du kan sjekke kilden i Konverteringskilde-kolonnen på Konverteringer-siden. Hvis annonseklikket var tilknyttet en konto som er underlagt en managerkonto (MCC), og du laster opp data til denne MCC-kontoen, må du påse at konverteringssporing via flere kontoer er aktivert i den underordnede kontoen.

Sjekk tillatelser

Hvis du laster opp konverteringer via en managerkonto, må du sørge for at den mottakende kontoen er knyttet sammen med managerkontoen.

Hvis du bruker en annen konto enn en managerkonto, må du sjekke at konverteringene du laster opp, tilhører den aktuelle kontoen og ikke managerkontoen din. Hvis konverteringshandlingen ble opprettet i managerkontoen, bør du bruke managerkontoen til å laste den opp.

Ukjente klikk

Dette betyr at konverteringer ikke kan tilskrives Google Ads.

Denne feilmeldingen vises ofte når optimaliserte konverteringer for potensielle salg brukes for å laste opp konverteringer knyttet til hashede data fra brukere (e-postadresse eller telefonnummer). Hvis du bruker optimaliserte konverteringer for potensielle salg, kan denne feilen som regel ignoreres. Siden du laster opp alle konverteringene dine (inkludert organiske konverteringer og de som stammer fra andre markedsføringskanaler), er det forventet at bare en del av konverteringene du laster opp, tilskrives Google Ads.

Men hvis alle konverteringene har denne feilmeldingen, eller hvis antallet konverteringer tilskrevet Google Ads er mye lavere enn forventet, er det sannsynligvis et problem med implementeringen. Sørg for at du får registrert data fra brukere på nettstedet ditt.

Inaktive konverteringshandlinger

Ingen Google Ads-konverteringstyper ble definert da klikket knyttet til denne GCLID-en forekom. Du må opprette minst én konverteringstype. For å kunne bruke konverteringssporing utenfor nettet må du opprette en «Import fra klikk»-konverteringshandling. Finn ut mer om hvordan du konfigurerer importering av konverteringer utenfor nettet ved hjelp av Google klikk-ID-er (GCLID-er).

Data fra brukere er ikke hashet

Følg disse retningslinjene for å unngå feil med hashing:
  • Sørg for at kolonnene for land og postnummer ikke er hashet.
  • Sjekk at e-postadressene ikke inneholder store bokstaver, og at det ikke finnes mellomrom før eller etter adressene.
  • Alle e-postadresser skal inneholde «@»-tegnet.
  • Alle e-postadresser skal inneholde punktum («.») etterfulgt av et toppdomene, for eksempel «.no».
  • E-postadresser skal ikke inneholde mellomrom.
  • E-postadresser skal ikke ha flere punktum etter hverandre («..»).
  • E-postadresser skal ikke slutte eller begynne med punktum.
  • E-postadresser skal ikke inneholde aksenter (f.eks. è, é, ê eller ë).
  • Men vi tillater aksenter i feltene for fornavn og etternavn.
  • Telefonnumre skal formateres i henhold til den internasjonale standarden: E.164-formatet.

Ugyldige konverteringstidspunkter

Konverteringer utenfor nettet kan ikke skjer før selve annonseklikket. Legg til 1–2 dager i konverteringstidspunktet angitt i opplastingen, eller sjekk om du bruker den rette tidssonen.

For nylig klikk

Klikket tilknyttet den aktuelle identifikatoren eller iOS-nettadresseparameteren ble registrert for under 6 timer siden. Prøv på nytt når 6 timer har passert.

Slik korrigerer du dataavvik etter vellykkede opplastinger

Når du har gjennomgått Opplastinger-siden og fått bekreftet at konverteringene er lastet opp, kan du se at de ikke inngår i rapporteringen om konverteringer lenger. Du kan også se at det finnes andre forskjeller mellom rapporteringen i Google Ads og andre rapporteringsmetoder. Det er tre årsaker til disse avvikene:

Ulike datoperioder og rapporteringsdatoer

Eventuelle tilskrevne konverteringer vises i rapporteringen i Google Ads organisert etter tidspunktet for visningen eller klikket. Hvis du finner avvik mellom Google Ads og den eksterne rapporteringen, må du kontrollere hvordan konverteringsdataene dine er organisert i den eksterne rapporteringen, og sørge for at den er i tråd med rapporteringen i Google Ads. Husk på følgende når du leser rapporter med konverteringsdata fra Google Ads:
  • For å rapportere om konverteringer etter konverteringsdato i Google Ads må du legge til de relevante «etter konv. tidspunkt»-kolonnene i Google Ads, for eksempel «Konverteringer (etter konv. tidspunkt)» og «Konv.verdi (etter konv. tidspunkt).
  • Ikke sammenlign konverteringer etter opplastingsdato med rapporteringen i Google Ads, ettersom konverteringer etter opplastingsdato ikke støttes i Google Ads.
  • Sørg for at datoperioden i Google Ads er lang nok til å registrere alle konverteringene du har lastet opp, og husk at datoperioden samsvarer med visnings- eller klikktidspunktet for konverteringen.
  • Merk deg at det brukes ulike tidssoner i henholdsvis de opplastede dataene og Google Ads-kontoen.

Forventede forsinkelser i behandlingen av konverteringer

Du kan forvente en viss forsinkelse fra en konvertering lastes opp til den rapporteres i kontoen. Behandling av konverteringer tar vanligvis mindre enn 12 timer, men det kan ta opptil 72 timer hvis du bruker konverteringer med GBRAID- og WBRAID-identifikator. Avhengig av identifikatorene som brukes, må du kanskje vente noen dager etter at du har lastet opp konverteringer, før alle de fullførte opplastingene gjenspeiles i rapporteringen.

Konverteringer som ikke blir behandlet

Det kan være flere grunner til at konverteringer ikke blir behandlet etter at de er lastet opp:

• Innstillingen for telling av konverteringer: Konverteringer med tellingsinnstillingen «Én» betyr at det bare telles én konvertering per annonseinteraksjon. Hvis flere konverteringer er lastet opp for den samme annonseinteraksjonen, blir bare én konvertering rapportert, og resten blir forkastet. Du kan se etter dette ved å legge til «Gjentakelsesfrekvens»-kolonnen på «Konverteringssammendrag»-siden i Google Ads. Hvis du for eksempel ser at gjentakelsesfrekvensen er høyere enn én samtidig som innstillingen for telling er «Én», betyr det at noen konverteringer er forkastet.
  • Ugyldige konverteringer eller nettsøppel: Opplastede konverteringer går gjennom en filtreringsprosess, der alle konverteringer som anses som ugyldige, blir forkastet.
  • Frys ved månedsslutt (hvis du bruker betaling for konverteringer): Konverteringer som ikke lastes opp innen fristen for betaling for konverteringsbehandling eller fakturering, blir forkastet. Dette gjelder spesifikt for kampanjer «betal for konverteringer» som faktureringsmodell. Vi fraråder opplasting av konverteringer utenfor nettet hvis du betaler for konverteringer.