Offline-konversioiden tuontiin liittyvien dataerojen ja virheiden korjaaminen

Kun tuot mainosklikkauksista tulleita konversioita Google Adsiin, saatat törmätä joihinkin ongelmiin. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit korjata offline-konversioiden tuontiin liittyviä dataeroja ja virheitä. Voit tarkistaa konversioiden tuontiin liittyvät ongelmat offline-datan diagnostiikkasivulta.

Ennen kuin aloitat

Offline-konversioita tuotaessa saattaa esiintyä seuraavanlaisia ongelmia:

• Latausvirheet: Näiden seurauksena jotkin tai kaikki konversiot jäävät latautumatta Google Adsiin. Voit tarkistaa latausvirheet offline-konversioiden diagnostiikkasivulta. Lue lisää alta kohdasta Yleiset latausvirheet.
  • Dataerot onnistuneen latauksen jälkeen: Kun konversiot on ladattu onnistuneesti, et välttämättä silti löydä kaikkia raportoinnissasi näkyviä konversioita. Konversiot saattavat jäädä käsittelemättä ja pois raporteista monesta syystä. Lue lisää alta kohdasta Dataerot onnistuneen latauksen jälkeen.

Huom. Jos käytät tiedostopohjaista tuontia, voit tarkistaa ladatut tiedostot Lataukset-sivulta, jolla on myös lisätietoa latausvirheistä.

Yleiset latausvirheet

APIn, tiedostopohjaisen tuonnin tai CRM-integroinnin kautta ladatuissa konversioissa esiintyy usein virheitä etenkin siinä vaiheessa, kun olet vasta ottamassa konversioiden tuontia käyttöön. Mainostajien kannattaakin aina tarkistaa lataustulokset.

Huom. Jos käytät laajennettuja liidikonversioita ja saat Tuntemattomat klikkaukset ‑virheilmoituksen, voit yleensä jättää sen huomiotta. Laajennettuja liidikonversioita käytettäessä lataus kattaa kaikki (myös orgaaniset ja muiden markkinointikanavien tuottamat) konversiot. Vain osa lataamistasi konversioista kirjataan tulleeksi Googlesta, ja muiden yhteydessä lukee "Tuntematon klikkaus". Lue lisää Tuntematon klikkaus ‑virheestä.

Alta näet yleisiä latausvirheitä ja ohjeita niiden korjaamiseen.

Tunnisteet tai iOS:n URL-parametrit ovat liian vanhoja

GCLID säilytetään vain 90 päivän ajan. Lataa konversiot useammin tai jos konversio toteutuu vasta 90 päivän jälkeen, lataa offline-konversiotapahtuma, joka toteutuu 90 päivän sisällä.

Saatat saada tämän virheilmoituksen myös siinä tapauksessa, että konversio on toteutunut valitsemasi konversioikkunan ulkopuolella. Lue lisää konversioikkunoista.

Väärä Google Ads ‐tili klikkauksia varten

Varmista, että kohdetilillä on sen niminen konversiotapahtuma, jota olet käyttänyt latauksissa. Jos olet lataamassa konversiota A tilille B, tilillä B on oltava konversio A. Lisäksi konversiotapahtuman lähteen on oltava "Tuo klikkauksista".

Voit tarkistaa lähteen Konversiot-sivun Konversiolähde-sarakkeesta. Jos mainosklikkaus on tullut hallinnoijan tilin alaiselle tilille ja lataat konversiota hallinnoijan tilille, varmista, että alatason tilillä on käytössä MCC-tilin alainen konversioseuranta.

Lupien tarkistaminen

Jos käytät konversioiden lataamiseen hallinnoijan tiliä, varmista, että kohdetili on linkitetty siihen.

Jos et käytä hallinnoijan tiliä, varmista, että ladattavat konversiot ovat kohdetilin eivätkä hallinnoijan tilin omistuksessa. Jos konversiotapahtuma on luotu hallinnoijan tilillä, lataamiseen on käytettävä sitä.

Tuntemattomat klikkaukset

Tämä tarkoittaa, että konversiota ei voida kirjata Google Adsin kautta tulleeksi.

Virhe on yleinen ladattaessa laajennettuja liidikonversioita, joihin on liitetty tiivistettyä, käyttäjiltä saatua dataa (sähköpostiosoite tai puhelinnumero). Jos käytät laajennettuja liidikonversioita, voit yleensä jättää tämän virheen huomiotta. Koska lataat kaikki (myös orgaaniset ja muiden markkinointikanavien tuottamat) konversiot, on odotettavissa, että vain osa niistä voidaan kirjata Google Adsin kautta tulleeksi.

Jos tämä virheilmoitus kuitenkin näkyy kaikkien konversioiden yhteydessä tai jos Google Adsista tulleeksi kirjattuja klikkauksia on paljon odotettua vähemmän, kyseessä on todennäköisesti toteutukseen liittyvä ongelma. Varmista, että käyttäjiltä saatu data tallennetaan oikein sivustollasi.

Konversiotapahtumat eivät ole aktiivisia

Google Ads ‑konversiotyyppejä ei ollut määritelty, kun tähän GCLID-tunnukseen liittyvä klikkaus tapahtui. Sinun on luotava vähintään yksi konversiotyyppi. Offline-konversioseurannan käyttäminen edellyttää "Tuo klikkauksista" ‐konversiotapahtuman luomista. Tutustu artikkeliin Offline-konversioiden tuominen Googlen klikkaustunnuksen (GCLID) avulla.

Käyttäjiltä saatua dataa ei ole tiivistetty

Voit välttää tiivistysvirheet seuraamalla näitä ohjeita:
  • Country- (Maa) ja Zip- (Postinumero) ‑sarakkeessa ei saa olla tiivistettä.
  • Sähköpostiosoitteiden kaikkien kirjainten on oltava pieniä, ja osoitteiden edestä ja jäljestä on poistettava ylimääräiset välilyönnit.
  • Kaikissa sähköpostiosoitteissa on oltava @-merkki.
  • Kaikissa sähköpostiosoitteissa on oltava piste (.) ja sen perässä ylätason verkkotunnus, esim. ".com".
  • Sähköpostiosoitteissa ei saa olla välilyöntejä.
  • Sähköpostiosoitteissa ei saa olla peräkkäisiä pisteitä [..].
  • Sähköpostiosoitteiden alussa tai lopussa ei saa olla pistettä.
  • Sähköpostiosoitteissa ei saa olla aksenttimerkkejä (esim. è, é, ê ja ë).
  • First Name- (Etunimi) ja Last Name (Sukunimi) ‐kentissä voi käyttää aksenttimerkkejä.
  • Puhelinnumeroiden on oltava kansainvälisessä E.164-muodossa.

Virheelliset konversioajat

Offline-konversio ei voi toteutua ennen mainosklikkausta. Lisää 1–2 päivää latauksesi konversioaikaan tai varmista, että aikavyöhyke on valittu oikein.

Klikkaus on liian äskettäinen

Kyseiseen tunnisteeseen tai iOS:n URL-parametriin liittyvä klikkaus tapahtui alle kuusi tuntia sitten. Yritä uudelleen, kun kuusi tuntia on kulunut.

Dataerot onnistuneen latauksen jälkeen

Kun olet tarkistanut Lataukset-sivulta, että konversiot on ladattu onnistuneesti, saatat huomata, että konversioraporteista puuttuu ladattuja konversioita. Saatat huomata Google Ads ‑raportoinnin ja muiden raportointitapojen välillä myös muita eroja. Ne voivat johtua seuraavista syistä:

Erot aikavälissä ja raportointipäivässä

Google Ads ‑raporteissa konversiot näkyvät impressio- tai klikkaushetken mukaan. Jos huomaat eroja Google Adsin ja ulkoisen raportoinnin välillä, tarkista, miten konversiodata on järjestetty ulkoisesti ja muuta se tarvittaessa Google Adsin mukaiseksi. Pidä mielessä seuraavat seikat, kun käytät Google Adsin konversiodataraportointia:
  • Jos haluat nähdä konversiot Google Adsissa konversiopäivän mukaan, lisää Googlen Adsiin tarvittavat "konv.ajan mukaan" ‑sarakkeet, esimerkiksi "Konversiot (konv.ajan mukaan)" ja "Konv.arvo (konv.ajan mukaan)".
  • Älä vertaa latauspäivän mukaan kirjattuja konversioita Google Ads ‑raportointiin, koska Google Ads ei tue tätä kirjaamistapaa.
  • Varmista, että aikaväli on Google Adsissa riittävän pitkä, jotta kaikki lataamasi konversiot saadaan talteen. Aikavälin tulisi kattaa konversioiden impressio- tai klikkaushetki.
  • Kiinnitä huomiota latauksen ja Google Ads ‑tilin aikavyöhyke-eroihin.

Odotetut viiveet konversioiden käsittelyssä

Konversion lataamisen ja sen tilillä näkymisen välissä on konversioiden käsittelystä johtuva viive. Käsittelyyn menee yleensä alle 12 tuntia, mutta siihen voi mennä 72 tuntia, jos käytät konversioita, jotka on liitetty GBRAID- ja WBRAID-parametreihin. Käytetyistä tunnisteista riippuen sinun on ehkä odotettava konversioiden lataamisen jälkeen muutama päivä, ennen kuin kaikki onnistuneesti latautuneet konversiot näkyvät raporteissasi.

Konversioita ei ole käsitelty

Jos konversioita ei käsitellä onnistuneen lataamisen jälkeen, siihen voi olla useita syitä:

• Konversioiden laskenta-asetus: Jos laskenta-asetus on "Yksi", mainosinteraktiota kohti lasketaan vain yksi konversio. Jos samaa mainosinteraktiota kohti on ladattu onnistuneesti useita konversioita, vain yksi niistä näkyy raporteissa ja loput hylätään. Asian tarkistamiseksi voit lisätä Google Adsin Konversioiden yhteenveto ‑sivulle Toistoprosentti-sarakkeen. Jos toistoprosentti on yli yksi ja laskenta-asetus on "Yksi", osa konversioista on hylätty.
  • Virheelliset konversiot: Ladatut konversiot suodatetaan, ja kaikki virheellisiksi katsotut hylätään.
  • Loppukuun jäädytys (jos käytössä on konversioista maksaminen): Konversiot, joita ei ole ladattu konversioiden käsittelyä tai laskutusta koskevaan määräpäivään mennessä, hylätään. Tämä koskee vain kampanjoita, joissa käytetään konversioista maksamista. Offline-konversioiden lataamista ei suositella tätä laskutustapaa käytettäessä.