Corregir les discrepàncies i els errors en les importacions de conversions fora de línia

És possible que, a l'hora d'importar a Google Ads les conversions que rebeu dels clics als vostres anuncis, tingueu alguns problemes. Aquest article explica com podeu corregir les discrepàncies i els errors en les importacions de conversions fora de línia. Podeu consultar els problemes relacionats amb les importacions de conversions a la pàgina de diagnòstic de les dades fora de línia.

Abans de començar

Quan importeu conversions fora de línia, és possible que tingueu un d'aquests dos problemes o tots dos:

• Errors de pujada: els errors de pujada impedeixen que algunes o totes les conversions es pengin correctament a Google Ads. Podeu veure els errors de pujada a la pàgina de diagnòstic de les conversions fora de línia. Per obtenir més informació, consulteu els errors de pujada habituals que trobareu més avall.
  • Discrepàncies en les dades després de penjar-se correctament: un cop s'hagin penjat correctament les conversions, és possible que no trobeu totes les conversions penjades als informes de conversions. Hi ha diversos motius pels quals és possible que les conversions no es processin i es reflecteixin als informes després d'haver-se penjat correctament. Per obtenir més informació, consulteu les discrepàncies de dades després de penjar-les correctament a continuació.

Nota: si utilitzeu importacions basades en fitxers, podeu consultar els fitxers penjats a la pàgina Pujades per obtenir informació addicional sobre els errors de pujada.

Com es poden corregir els errors de pujada habituals

Les conversions que es pengen mitjançant una API, la importació de fitxers o la integració d'un sistema de gestió de la relació amb els clients (CRM) solen contenir errors, sobretot la primera vegada que es configura el procés d'importació de conversions. Recomanem a tots els anunciants que revisin els resultats de les pujades.

Nota: si utilitzeu les conversions millorades per a contactes i rebeu l'error "Clics desconeguts", heu de saber que això és normal i que en general es pot ignorar. Quan utilitzeu conversions millorades per a contactes, pengeu totes les conversions, incloses les conversions orgàniques i les que han generat altres canals de màrqueting. Només s'atribuirà a Google una part de les conversions que pengeu i la resta mostrarà l'error "Clic desconegut". Obteniu més informació sobre l'error Clic desconegut.

A continuació us indiquem alguns errors habituals de pujada que podeu rebre i com els podeu resoldre:

Els identificadors o els paràmetres d'URL d'iOS són massa antics

Només mantenim el GCLID durant 90 dies. Us recomanem que feu pujades més sovint o, si la conversió es produeix després de 90 dies, pengeu un altre esdeveniment de conversió fora de línia que es produeixi en un termini de 90 dies.

També podeu rebre aquest error si la conversió és més antiga que el període de conversió especificat. Obteniu més informació sobre els períodes de conversió.

Compte de Google Ads incorrecte per als clics

Assegureu-vos que el compte al qual esteu fent la pujada tingui una acció de conversió amb el nom que es fa servir a les pujades. Si pengeu la "Conversió A" al "Compte B", vol dir que la "Conversió A" ha d'estar al "Compte B". A més, la font d'acció de conversió ha de ser "Importades de clics".

Podeu consultar la font a la columna "Font de conversió" de la pàgina "Conversions". Si el clic a l'anunci provenia d'un compte de dins d'un compte de gestor (MCC) i esteu fent la pujada al compte d'MCC, assegureu-vos que aquest compte tingui el seguiment de conversions multicompte activat.

Comprovar els permisos

Si utilitzeu un compte de gestor per penjar conversions, assegureu-vos que el compte en què pengeu les conversions estigui enllaçat al compte de gestor.

Si no utilitzeu un compte de gestor, assegureu-vos que el compte sigui el propietari de les conversions que pengeu en comptes del compte de gestor. Si el compte de gestor ha creat l'acció de conversió, heu d'utilitzar el compte de gestor per penjar-la.

Clics desconeguts

Això vol dir que la conversió no es pot atribuir a Google Ads.

Aquest error se sol mostrar quan s'utilitzen conversions millorades per a contactes per penjar conversions basades en dades xifrades amb la funció resum, proporcionades per l'usuari (correu electrònic o telèfon). Si utilitzeu les conversions millorades per a contactes, aquest error normalment es pot ignorar. Com que pengeu totes les conversions (incloses les conversions orgàniques i les que han generat altres canals de màrqueting), és normal que només s'atribueixi a Google Ads una part de les conversions que pengeu.

Ara bé, si totes les conversions mostren aquest error o si obteniu moltes menys conversions atribuïdes que no esperàveu, és probable que hi hagi un problema amb la implementació. Assegureu-vos de capturar correctament les dades proporcionades per l'usuari al vostre lloc web.

Accions de conversió no actives

No hi havia cap tipus de conversió de Google Ads definit quan s'ha produït el clic associat a aquest GCLID. Haureu de crear un tipus de conversió com a mínim. Per utilitzar el seguiment de conversions fora de línia, heu de crear una acció de conversió del tipus "Importades de clics". Obteniu més informació sobre com podeu configurar les importacions de conversions fora de línia mitjançant l'identificador de clic de Google (GCLID).

Dades proporcionades per l'usuari no xifrades amb la funció resum

Per evitar errors en aplicar la funció resum, seguiu aquestes directrius:
  • Assegureu-vos que no s'hagi aplicat la funció resum a les columnes de país i de codi postal.
  • Assegureu-vos que estiguin escrites en minúscules i traieu tots els espais addicionals que hi hagi abans o després d'aquestes.
  • Totes les adreces electròniques han de contenir una arrova ("@").
  • Totes les adreces electròniques han de contenir un punt (".") seguit d'un domini de nivell superior, com ara ".com".
  • Les adreces electròniques no poden contenir espais.
  • Les adreces electròniques no poden contenir punts consecutius ("..").
  • Les adreces electròniques no poden començar ni acabar amb un punt.
  • Les adreces electròniques no poden contenir accents (com ara è, é, ê i ë).
  • Podeu utilitzar accents als camps "First Name" (Nom) i "Last Name" (Cognoms).
  • Els números de telèfon han de seguir el format de l'estàndard internacional E.164.

Hores de la conversió no vàlides

La conversió fora de línia no es pot produir abans del clic a l'anunci. Afegiu un o dos dies a l'hora de la conversió del fitxer de pujada o comproveu que la zona horària estigui definida correctament.

Clic massa recent

El clic associat a l'identificador o al paràmetre d'URL d'iOS en qüestió s'ha produït fa menys de 6 hores. Torneu-ho a provar després de 6 hores.

Com es poden corregir les discrepàncies entre les dades després d'haver-les penjat correctament

Després de revisar la pàgina "Pujades" per confirmar que les conversions s'han penjat correctament, és possible que observeu que falten conversions penjades als informes de conversions. També podeu observar que hi ha altres diferències entre els informes de Google Ads i altres mètodes d'informes. Hi ha tres motius per a aquestes discrepàncies:

Diferències en l'interval de dates i la data de l'informe

Les conversions atribuïdes es mostraran als informes de Google Ads organitzats per l'hora de la impressió o del clic. Si trobeu alguna discrepància entre els informes externs i els de Google Ads, comproveu com s'organitzen les dades de conversió als informes externs i assegureu-vos que estiguin en consonància amb Google Ads. A continuació teniu alguns aspectes que heu de tenir presents quan utilitzeu els informes de dades de conversió de Google Ads:
  • Per registrar les conversions per data de conversió a Google Ads, afegiu les columnes rellevants "per hora de la conv.", com ara "Conversions (per hora de la conv.)" i "Valor de conv. (per hora de la conv.)" a Google Ads.
  • No compareu les conversions per data de pujada amb els informes de Google Ads, ja que Google Ads no admet conversions per data de pujada.
  • Assegureu-vos que l'interval de dates a Google Ads sigui prou ample per capturar totes les conversions que hàgiu penjat, tenint en compte que l'interval de dates correspon a l'hora de la impressió o del clic de les conversions.
  • Pareu atenció a les diferències de zona horària entre la pujada i el compte de Google Ads.

Retards previstos en el processament de conversions

És possible que hi hagi un retard entre la pujada d'una conversió i el registre al compte a causa del processament de conversions. Normalment el processament de conversions tarda menys de 12 hores, però pot tardar fins a 72 hores si feu servir conversions amb els paràmetres GBRAID i WBRAID. En funció dels identificadors que s'utilitzin, és possible que hàgiu d'esperar uns quants dies després de penjar conversions perquè totes les pujades correctes es reflecteixin als informes.

Les conversions no s'han processat

És possible que les conversions no es processin després de penjar-se correctament per diversos motius:

• Opció de configuració del recompte de conversions: quan les conversions tenen una configuració de recompte d'"Una" significa que només s'ha comptabilitzat una conversió per cada interacció amb un anunci. Si s'han penjat correctament diverses conversions per a la mateixa interacció amb un anunci, només se'n registrarà una i la resta es descartaran. Per comprovar-ho, afegiu la columna "Percentatge de repetició" a la pàgina "Resum de conversions" de Google Ads. D'aquesta manera, si observeu que un percentatge de repetició és superior a 1 i té la configuració de recompte "Una", vol dir que s'han descartat algunes conversions.
  • Conversions no vàlides o brossa: les conversions penjades passen per un procés de filtratge de conversions i es descarten totes les que es considerin no vàlides o brossa.
  • Bloqueig de final de mes (si s'utilitza el pagament per conversions): les conversions que no es pengin dins del termini del processament o la facturació del pagament per conversions es descartaran. Això és específic per a les campanyes que utilitzen el pagament per conversions. Les pujades de conversions fora de línia no es recomanen quan s'utilitza el pagament per conversions.

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Achieve your advertising goals today!

Attend our Performance Max Masterclass, a livestream workshop session bringing together industry and Google ads PMax experts.

Register now