Om spelvideor

Spelvideor är videor som innehåller videomaterial från spelet för att ge användarna en bild av hur det går till. Dessa videor är praktiska för mobilspelare när de installerar ett spel eller utför konverteringsåtgärder i appen. Du kan lägga till spelvideor i kampanjens tillgångar för att förbättra kampanjresultatet.

I den här artikeln förklarar vi vad spelvideor är, fördelarna med att använda dem och hur de fungerar.

Spelvideor jämfört med marknadsföringsvideor

Både spelvideor och marknadsföringsvideor är viktiga visuella tillgångar som kan ge mervärde i dina kampanjer, men de har olika mål.

• Spelvideor: Dessa videor innehåller faktiska klipp från spelet och visar hur det går till att spela. Målet är att dela med sig av spelupplevelsen.
  • Marknadsföringsvideor: Dessa videor är filmiska trailrar och sketcher som visar upp berättelsen i spelet, dess karaktärer eller funktioner. Målet är att visa höjdpunkter från spelet och eventuella erbjudanden.

Fördelar med att använda spelvideor

• Skapa effektiva tillgångar: När du lägger till spelvideor i dina kampanjtillgångar kan du skapa annonser som är visuellt tilltalande och mer användbara för de flesta mobilspelare.
  • Skapa intresse: Intressanta spelvideor kan väcka nyfikenheten hos mobilspelsanvändare, vilket är en faktor som kan generera klick och konverteringar i din kampanj.
  • Förbättra kampanjresultatet: Spelvideor kan öka sannolikheten för spelinstallationer när du lägger till dem i dina kampanjtillgångar. Det är mer troligt att mobilspelare installerar ett spel efter att ha tittat på spelvideor jämfört med om de sett marknadsföringsvideor.

Så fungerar spelvideor

Du kan när som helst lägga till spelvideor i dina annonsgrupper. Om din annonsgrupp uppfyller vissa villkor rekommenderar vi att du lägger till spelvideor i din annonsgrupp för att förbättra ditt kampanjresultat.

Obs! Om du har lagt till en ny video i din annonsgrupp genomgår den en serie granskningar för att vi ska kunna bedöma om det är en spelvideo eller en video som inte är från ett spel. Granskningen kan ta upp till sju dagar.