Konfigurer optimaliserte nettkonverteringer med Google Tag Manager

Med optimaliserte nettkonverteringer får du mer presis konverteringsmåling. Denne funksjonen supplerer de eksisterende konverteringstaggene dine ved å overføre hashede konverteringsdata om førsteparter fra nettstedet ditt på en personvernsikker måte. Den bruker en sikker, enveis hashingalgoritme kalt SHA256 på førsteparts kundedata (f.eks. e-postadresser) før de sendes til Google. Deretter matches de hashede dataene med påloggede Google-kontoer for å knytte konverteringene i kampanjene dine til annonsehendelser som klikk eller visninger.

Denne artikkelen forklarer hvordan du konfigurerer optimaliserte nettkonverteringer via Google Tag Manager. Du kan også konfigurere optimaliserte nettkonverteringer via Google-taggen eller konfigurere optimaliserte nettkonverteringer via Google Ads API.

Merk: Det er ikke støtte for optimaliserte konverteringer i konverteringer som måles per importering av Google Analytics-mål. Hvis du kunne tenke deg å bruke optimaliserte konverteringer, bør du vurdere å konfigurere en ny Google Ads-konverteringshandling tilknyttet Google-taggen eller Google Tag Manager.

Før du begynner

Les gjennom kravene nedenfor før du starter konfigureringen:

• Du må kjenne til nettadressen for konverteringssiden der konverteringstaggen blir utløst (f.eks. nettadressen for bekreftelsessiden), og utløseren for konverteringshendelsen (f.eks. en sidevisning eller et klikk på en knapp).
  • Sørg for at det finnes førsteparts kundedata (e-postadresse, fullt navn og hjemmeadresse og/eller telefonnummer) på siden der taggen for konverteringssporing utløses.
  • Denne implementeringen forutsetter at du vet hvordan du kan konfigurere konverteringssporing på nettstedet og gjøre endringer i koden. Sørg derfor for at utviklingsteamet ditt er tilgjengelig for en prat om det skulle bli nødvendig.
  • Sørg for at du har gjennomgått og bekreftet at du overholder retningslinjene for kundedata for optimaliserte konverteringer i Google Ads (se fremgangsmåten under «Veiledning» nedenfor).
  • Hvis du konfigurerer konverteringer basert på nettadresse, kan du bare konfigurere optimaliserte konverteringer via alternativene for JavaScript eller CSS-velgere eller automatisk optimaliserte konverteringer.
Merk: Vi har gjort en rekke oppdateringer for å hjelpe deg med å forstå effekten av optimaliserte konverteringer i rapporteringen. Nå kan du se effekten av de optimaliserte konverteringene dine i de nye resultatene du finner i tabellen over konverteringshandlinger. Finn ut hvordan optimaliserte nettkonverteringer påvirker resultatene.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på Mål-ikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Vis «Optimaliserte nettkonverteringer»-panelet.
  5. Merk av for «Slå på optimaliserte konverteringer på nettet».
  6. Gjennomgå erklæringen om overholdelse av regler. For å slå på optimaliserte konverteringer må du bekrefte at du overholder retningslinjene våre, og at bruk av optimaliserte konverteringer er underlagt vilkårene for databehandling for Google Ads. Klikk på Enig for å bekrefte at du godtar disse vilkårene.
  7. Klikk på rullegardinmenyen for å velge metoden du vil bruke til å konfigurere og administrere data fra brukere. Velg «Google Tag Manager».
    • Merk: Hvis du sender data om optimaliserte konverteringer til Google på en annen måte enn det du har valgt i Google Ads, er det ikke sikkert at disse dataene blir behandlet. Hvis du for eksempel velger «Google-tag» og prøver å sende data via API-et, behandles ikke dataene som sendes via API-et.
  8. Hvis du er usikker på hvilken taggingsmetode du bør velge, klikker du på Hvilken metode bør jeg bruke? Oppgi nettstedsdomenet ditt, og klikk på Sjekk nettadressen for å se forslag.
  9. Klikk på Gå til Google Tag Manager, og følg veiledningen nedenfor for å fullføre oppsettet i Google Tag Manager.

Fullfør oppsettet av optimaliserte konverteringer i Google Tag Manager

Du kan konfigurere optimaliserte konverteringer i Google Tag Manager på tre måter:

1. Automatisk innsamling: Med denne metoden kan taggen automatisk registrere data fra brukere på siden. Dette er den raskeste og enkleste oppsettsmetoden, men resultatet blir ikke like stabilt som om du hadde lagt til kodebiten på nettstedet eller angitt CSS-velgere eller JavaScript-variabler.
  2. Kode: Legg til en kodebit på nettstedet som sender hashede kundedata det skal finnes samsvar med. Denne metoden gir mer presise optimaliserte konverteringer ved at du alltid sender korrekt formaterte data når konverteringstaggen utløses.
  3. Manuell konfigurering: Angi CSS-velgere eller JavaScript-variabler manuelt på siden som inneholder relevante data fra brukere. Denne metoden er mer nøyaktig enn automatisk registrering, men den er ikke like pålitelig som å legge til kode på nettstedet. Hvis du ofte endrer koden på nettstedet, spesielt formateringen eller CSS-velgeren på konverteringssiden, kan du vurdere å bruke datalagvariabler i stedet for kodealternativet (se nedenfor), siden endringer i formateringen av nettstedet kan forstyrre metoden med CSS-velgere.

Merk: Vi anbefaler at du bruker ID-attributtet til å hente verdien fra et DOM-element. ID-er er unike og mindre tilbøyelige til å endre seg over tid enn andre egenskaper, for eksempel klassenavn eller navn. De påvirkes heller ikke av endringer i utformingen, noe som betyr at koden fortsatt kommer til å fungere, selv om utformingen av siden din endres.

Hvis et felt ikke allerede har en ID, kan du tilføye en ID ved å bruke id-attributtet i HTML-koden. Eksempel:

<input type="text" id="myTextField">

Når du har fullført oppsettet i Google Tag Manager, kan du validere implementeringen for å påse at de optimaliserte konverteringene er korrekt konfigurert.

Merk: Etter omtrent 30 dager kan du se effekten de optimaliserte konverteringene har på rapporteringen. Finn ut hvordan optimaliserte nettkonverteringer påvirker resultatene.

Konfigurer optimaliserte konverteringer med automatisk innsamling i Google Tag Manager

Du kan konfigurere automatisk optimaliserte konverteringer på to ulike måter:

• Standard automatisk optimaliserte konverteringer: Bruk denne metoden når data fra brukere (adresse, e-postadresse eller telefonnummer) finnes på siden for konverteringshendelsen. Hvis denne siden for eksempel er siden der kjøp bekreftes, og brukerens e-postadresse vises der, kan du bruke denne metoden.
  • Automatisk optimaliserte konverteringer med hendelsestaggen for data fra brukere: Bruk denne metoden når kundedata (adresse, e-postadresse eller telefonnummer) ikke finnes på siden for konverteringshendelsen, men på en foregående side. Hvis siden for konverteringshendelsen for eksempel er siden der kjøp bekreftes, og brukerens e-postadresse oppgis på en side før bekreftelsessiden, kan du bruke denne metoden.
Merk: Hvis du bruker metoden som involverer hendelsestaggen for data fra brukere, blir førsteparts kundedata (f.eks. adresse, e-postadresse og telefonnummer) automatisk funnet på sider brukere besøker før de kommer til konverteringssiden. Med dette oppsettet gir du Google autorisasjon til å bruke en informasjonskapsel for annonser til å samle inn hashede førsteparts kundedata på dine vegne – og til å knytte disse dataene opp mot påfølgende konverteringshendelser som skjer i den samme brukerøkten, på dine vegne. Alle data som ikke er forbundet med noen konvertering, blir slettet. Hvis du implementerer samtykkemodus, blir informasjonskapselen for annonser underlagt samtykkestatusen angitt i «ad_storage» i funksjonen for samtykkemodus, der den er implementert.

Konfigurer standard automatisk optimaliserte konverteringer

1. Logg på Google Tag Manager-kontoen din.
  2. Klikk på Arbeidsområde og deretter på Tagger i navigasjonsmenyen.
  3. Velg den Google Ads-taggen for konverteringssporing som du vil implementere optimaliserte konverteringer med, og endre denne taggen.
    • Sjekk at denne konverteringshandlingen har den samme ID-en og etiketten for konverteringssporing som konverteringshandlingen du aktiverte optimaliserte konverteringer for i Google Ads-kontoen din.
  4. Klikk på Ta med data fra brukere fra nettstedet ditt.
  5. Velg Ny variabel fra rullegardinmenyen, eller bruk en eksisterende variabel hvis du allerede har konfigurert en.
  6. Velg Automatisk innsamling.
  7. Klikk på Lagre for variabelen, og lagre deretter taggen for konverteringssporing.

Konfigurer automatisk optimaliserte konverteringer med hendelsestaggen for data fra brukere

1. Logg på Google Tag Manager-kontoen din.
  2. Klikk på Arbeidsområde og deretter på Tagger i navigasjonsmenyen.
  3. Klikk på Ny for å opprette en ny tag.
  4. Klikk på Tag-konfigurasjon, og velg Data fra brukere i Google Ads.
  5. Skriv inn ID-en for konverteringssporingen i Google Ads.
    • Sjekk at denne konverteringshandlingen har den samme ID-en og etiketten for konverteringssporing som konverteringshandlingen du aktiverte optimaliserte konverteringer for i Google Ads-kontoen din.
  6. Velg Ny variabel fra rullegardinmenyen.
  7. Velg Automatisk.
  8. Gi variabelen et navn.
  9. Klikk på Lagre.
  10. Klikk på Utløsere i hendelsestaggen for data fra brukere i Google Ads. Det er her du forventer at brukerdataene blir tilgjengelige.
  11. Klikk på plussikonet.
  12. Klikk på Utløserkonfigurasjon.
  13. Klikk på Innsending av skjemaer.
    Merk: Du må velge «Innsending av skjemaer» for at optimaliserte konverteringer skal fungere som forventet.
  14. Velg Alle skjemaer.
  15. Velg Lagre, og lagre den nye Google Ads-hendelsestaggen for data fra brukere.

Konfigurer optimaliserte konverteringer med manuell konfigurering i Google Tag Manager

Finn variabler for optimaliserte konverteringer

1. Naviger til siden der data fra brukere vises, i Chrome-nettleseren.
    • Data fra brukere kan vises på konverteringssiden på nettstedet eller på en side som kommer før konverteringssiden, for eksempel en side der informasjon sendes inn, som kommer før siden der kjøp bekreftes. Identifiser eventuelle kundedata på siden som du vil sende til Google. Siden kan for eksempel vise en takkemelding og e-postadressen til en kunde etter et kjøp.

Merk: Du må oppgi minst ett av disse feltene:

• E-postadresse (foretrukket).
      • Adresse: Fornavn, etternavn, postnummer og land er obligatorisk.
        • Valgfritt: gateadresse, by og region som ekstra samsvarsnøkler.
      • Et telefonnummer kan oppgis som en frittstående samsvarsnøkkel, men det anbefales at du sender det sammen med en e-postadresse.
  2. Når du har identifisert kundedataene på siden, må du følge veiledningen i det neste trinnet for å kopiere CSS-velgerne og legge dem inn i Google Tag Manager (eller bruke eksisterende datalagsvariabler), slik at taggen for de optimaliserte konverteringene vet hvilke data som skal hashes og sendes til Google. Det er viktig at du holder denne fanen med konverteringssiden åpen.

Slå på optimaliserte konverteringer i Google Tag Manager

Åpne Google Tag Manager i en egen fane.

Du kan konfigurere manuelle optimaliserte konverteringer på to ulike måter:

1. Standard manuelt optimaliserte konverteringer: Bruk denne metoden når data fra brukere (adresse, e-postadresse eller telefonnummer) finnes på siden for konverteringshendelsen. Hvis denne siden for eksempel er siden der kjøp bekreftes, og brukerens e-postadresse vises der, kan du bruke denne metoden.
  2. Manuelt optimaliserte konverteringer med hendelsestaggen for data fra brukere: Bruk denne metoden når data fra brukere (adresse, e-postadresse eller telefonnummer) ikke finnes på siden for konverteringshendelsen, men på en foregående side. Hvis siden for konverteringshendelsen for eksempel er siden der kjøp bekreftes, og brukerens e-postadresse oppgis på en side før bekreftelsessiden, kan du bruke denne metoden. Med denne metoden identifiserer du CSS-velgere og JavaScript-variabler som inneholder data fra brukere på sider som kommer før konverteringssiden.
Merk: Hvis du bruker metoden som involverer hendelsestaggen for data fra brukere, blir førsteparts kundedata (f.eks. adresse, e-postadresse og telefonnummer) automatisk funnet på sider brukere besøker før de kommer til konverteringssiden. Med dette oppsettet gir du Google autorisasjon til å bruke en informasjonskapsel for annonser til å samle inn hashede førsteparts kundedata på dine vegne – og til å knytte disse dataene opp mot påfølgende konverteringshendelser som skjer i den samme brukerøkten, på dine vegne. Alle data som ikke er forbundet med noen konvertering, blir slettet. Hvis du implementerer samtykkemodus, blir informasjonskapselen for annonser underlagt samtykkestatusen angitt i «ad_storage» i funksjonen for samtykkemodus, der den er implementert.

Konfigurer standard manuelt optimaliserte konverteringer

1. Logg på Google Tag Manager-kontoen din.
  2. Klikk på Arbeidsområde og deretter på Tagger i navigasjonsmenyen.
  3. Velg Google Ads-taggen for konverteringssporing du vil implementere optimaliserte konverteringer med, og endre denne taggen.
    • Sjekk at denne konverteringshandlingen har den samme ID-en og etiketten for konverteringssporing som konverteringshandlingen du aktiverte optimaliserte konverteringer for i Google Ads-kontoen din.
  4. Klikk på Ta med data fra brukere fra nettstedet ditt.
  5. Velg Ny variabel fra rullegardinmenyen, eller bruk en eksisterende variabel hvis du allerede har konfigurert en.
  6. Velg Manuell konfigurering.
    • Du kan også velge kodealternativet hvis du vil bruke egendefinert JavaScript-kode eller andre dataobjekter til å sende data via Google Tag Manager. Denne metoden krever at dataene formateres på en bestemt måte, så hvis du vil bruke den, bør du lese gjennom kodeveiledningen nedenfor. Her ser du «Data fra brukere» øverst på siden, etterfulgt av alle typene kundedata du kan overføre via taggen for optimaliserte konverteringer.
  7. Klikk på rullegardinmenyen for brukerdatafeltet du vil oppgi via optimaliserte konverteringer, og velg Ny variabel.
    Merk: Hvis du allerede har uhashede variabler i datalaget (enten du bruker CSS-velgere eller andre variabeltyper), kan du velge disse i stedet for å opprette nye variabler. Hvis du er usikker, kan du fortsette å følge veiledningen.
  8. Velg Velg en variabeltype for å starte konfigureringen på «Konfigurasjon av variabler»-skjermen. Velg DOM-element på «Velg ønsket variabeltype»-skjermen.
  9. Gå tilbake til «Konfigurasjon av variabler»-skjermen, og velg «CSS-velger» som «Utvalgsmetode» i rullegardinmenyen.
  10. Gi variabelen et navn.
  11. Oppgi CSS-velgeren som bruker dataene til brukerne dine, i Elementvelger-inndatafeltet (se delen nedenfor om hvordan du kan finne CSS-velgeren). Du kan la Attributtnavn-feltet stå tomt (mer om dette nedenfor).
  12. Klikk på Lagre for variabelen, og lagre deretter taggen for konverteringssporing.

Konfigurer manuelt optimaliserte konverteringer med hendelsestaggen for data fra brukere

1. Logg på Google Tag Manager-kontoen din.
  2. Klikk på Arbeidsområde og deretter på Tagger i navigasjonsmenyen.
  3. Klikk på Ny for å opprette en ny tag.
  4. Klikk på Tag-konfigurasjon, og velg Data fra brukere i Google Ads.
  5. Skriv inn ID-en for konverteringssporingen i Google Ads.
    • Sjekk at denne konverteringshandlingen har den samme ID-en og etiketten for konverteringssporing som konverteringshandlingen du aktiverte optimaliserte konverteringer for i Google Ads-kontoen din.
  6. Velg Ny variabel fra rullegardinmenyen.
  7. Velg Manuell konfigurering.
    • Du kan også velge kodealternativet hvis du vil bruke egendefinert JavaScript-kode eller andre dataobjekter til å sende data via Google Tag Manager. Denne metoden krever at dataene formateres på en bestemt måte, så hvis du vil bruke den, bør du lese gjennom kodeveiledningen nedenfor. Her ser du «Data fra brukere» øverst på siden, etterfulgt av alle typene kundedata du kan overføre via taggen for optimaliserte konverteringer.
  8. Klikk på rullegardinmenyen for brukerdatafeltet du vil oppgi via optimaliserte konverteringer, og velg Ny variabel.
    Merk: Hvis du allerede har uhashede variabler i datalaget (enten du bruker CSS-velgere eller andre variabeltyper), kan du velge disse i stedet for å opprette nye variabler. Hvis du er usikker, kan du fortsette å følge veiledningen.
  9. Velg Velg en variabeltype for å starte konfigureringen på «Konfigurasjon av variabler»-skjermen. Velg DOM-element på «Velg ønsket variabeltype»-skjermen.
  10. Gå tilbake til «Konfigurasjon av variabler»-skjermen, og velg «CSS-velger» som «Utvalgsmetode» i rullegardinmenyen.
  11. Gi variabelen et navn.
  12. Oppgi CSS-velgeren som bruker dataene til brukerne dine, i Elementvelger-inndatafeltet (se delen nedenfor om hvordan du kan finne CSS-velgeren). Du kan la Attributtnavn-feltet stå tomt. (Se mer om dette nedenfor).
  13. Klikk på Lagre.
  14. Klikk på Utløsere i hendelsestaggen for data fra brukere i Google Ads. Det er her du forventer at brukerdataene blir tilgjengelige.
  15. Klikk på plussikonet.
  16. Klikk på Utløserkonfigurasjon.
  17. Klikk på Innsending av skjemaer.
    Merk: Du må velge «Innsending av skjemaer» for at optimaliserte konverteringer skal fungere som forventet.
  18. Velg Alle skjemaer.
  19. Velg Lagre, og lagre den nye Google Ads-hendelsestaggen for data fra brukere.

I det neste trinnet ser du hvordan du kopierer CSS-velgerne fra konverteringssiden og limer dem inn i disse variablene for optimaliserte konverteringer. Det er viktig at du holder denne fanen åpen.

Identifiser CSS-velgere for optimaliserte konverteringer og legg dem inn i Google Tag Manager

Følg denne fremgangsmåten hvis du vil identifisere CSS-velgerne som skal legges inn i feltene for taggen for optimaliserte konverteringer (f.eks. e-postadresse og telefonnummer): Hvis du allerede har uhashede variabler i datalaget, kan du velge dem i stedet for å opprette nye CSS-variabler. Hvis du er usikker, kan du fortsette å følge veiledningen:

1. Naviger tilbake til nettstedet (ikke lukk Google Tag Manager-siden).
  2. Identifiser kundedataene du vil sende med optimaliserte konverteringer. Disse dataene kan vises på konverteringssiden, men også på en annen side, for eksempel på siden der skjemaet sendes inn, rett før siden der kjøp bekreftes. Høyreklikk med musen på siden, og velg Inspiser.
    • Hvis du for eksempel prøver å registrere en e-postadresse, må du høyreklikke på e-postadressen (f.eks. example@email.com).
  3. Chrome-utviklerverktøyene åpnes i Chrome-nettleseren.
  4. I kildekoden som vises på siden for Chrome-utviklerverktøyene, ser du en del av koden fremhevet. Denne fremhevede kodedelen er sideelementet der du må hente ut CSS-velgerne for kundedataene du høyreklikket på i trinn 2 i denne delen.
  5. Hold markøren over den fremhevede koden, og høyreklikk på den.
  6. Rull ned til «Kopiér» og velg Kopier velgeren.
  7. Lim denne teksten inn i Elementvelger-feltet i den andre fanen mens Google Tag Manager er åpen.
    • Teksten skal ligne på dette:

tsf > div:nth-child(2) > div.A8SBwf > div.RNNXgb > div > div.a4bIc > custEmail

8. Klikk på Lagre.
  9. Gjenta trinn 2–8 i denne delen for hver enkelt type kundedata (f.eks. e-postadresse, navn og adresse) ved å kopiere CSS-velgeren over i en ny variabel for hver kundedatavariabel i Google Tag Manager.
  10. Klikk på Lagre i Google Tag Manager.

Konfigurer optimaliserte konverteringer med kodemetoden i Google Tag Manager

Identifiser og definer variablene for optimaliserte konverteringer

Sjekk først at variablene du trenger, for eksempel adresse, e-postadresse og telefonnummer, er på konverteringssiden der Google Ads-konverteringstaggen blir utløst. Dette er trolig tilfellet på konverteringssider for kjøp, registreringer og andre, lignende konverteringstyper, som ofte må ha tilgang til kundedata. Hvis du er usikker på hvilken side dette er, bør du kontakte utvikleren din.

Når du har fått bekreftet at denne informasjonen er tilgjengelig, må du lagre disse kundedataene som globale JavaScript-variabler på siden din, slik at de kan brukes av taggen for optimaliserte konverteringer (mer om dette i den neste delen).

Merk: Du må oppgi minst ett av disse feltene:

• E-postadresse (foretrukket).
  • Adresse: Fornavn, etternavn, postnummer og land er obligatorisk. Du kan også oppgi gateadresse, by og region som ekstra samsvarsnøkler.
  • Et telefonnummer kan oppgis som en frittstående samsvarsnøkkel, men det anbefales at du sender det sammen med en e-postadresse.

Du kan enten sende uhashede data, som Google normaliserer og hasher før de når tjenerne, eller normaliserte og hashede data. Hvis du vil normalisere og hashe dataene, kan du følge veiledningen nedenfor.

For normalisering:

• Fjern innledende eller etterfølgende mellomrom.
  • Konverter teksten til bare små bokstaver.
  • Formater telefonnumre i tråd med E.164-standarden.

For hashing:

I tabellen nedenfor finner du mer informasjon om kundedatavariablene du kan definere. Du kan gi variablene de navnene du måtte ønske, og i Nøkkelnavn-kolonnen kan du se hvordan det refereres til dem i taggen for optimaliserte konverteringer (mer om dette i det neste trinnet). Vær oppmerksom på at alle data skal sendes som strengvariabler. Når du definerer navn og adresse, må du også definere hver komponent som en egen variabel (f.eks. fornavn og etternavn).

Datafelt Nøkkelnavn Beskrivelse
E-postadresse email

Brukerens e-postadresse

– for eksempel «olanordmann@example.com»

sha256_email_address

Brukerens hashede e-postadresse

– for eksempel

«a8af8341993604f29cd4e0e5a5a4b5d48c575436c38b28abbfd7d481f345d5db»

Telefonnummer phone_number

Brukerens telefonnummer – må være i E.164-format, noe som betyr at det må bestå av 11–15 sifre, inkludert et foranstilt plusstegn (+) og en landskode uten bindestreker, parenteser eller mellomrom

– for eksempel «01234567»

sha256_phone_number

Brukerens hashede telefonnummer

– for eksempel

«e9d3eef677f9a3b19820f92696be53d646ac4cea500e5f8fd08b00bc6ac773b1»

Fornavn address.first_name

Brukerens fornavn

– for eksempel «Ola»

address.sha256_first_name

Brukerens hashede fornavn

– for eksempel

«96d9632f363564cc3032521409cf22a852f2032eec099ed5967c0d000cec607a»

Etternavn address.last_name

Brukerens etternavn

– for eksempel «Nordmann»

address.sha256_last_name

Brukerens hashede etternavn

– for eksempel

«799ef92a11af918e3fb741df42934f3b568ed2d93ac1df74f1b8d41a27932a6f»

Gateadresse address.street Brukerens gateadresse – for eksempel «Tømteveien 126»
By address.city Navnet på brukerens by – for eksempel «Oslo»
Region address.region Regionen, delstaten/fylket eller provinsen brukeren bor i – for eksempel «Viken»
Postnummer address.postal_code Brukerens postnummer – for eksempel «12345»
Land address.country Brukerens landskode – for eksempel «NO» (bruk landskoder med to bokstaver i tråd med ISO 3166-1 alfa-2-standarden)

I de neste trinnene slår du på optimaliserte konverteringer i Google Tag Manager og refererer til variablene for kundedata du nettopp opprettet. Det kan være nyttig å notere navnene på variablene for kundedata, siden du trenger dem i kommende trinn.

Slå på optimaliserte konverteringer i Google Tag Manager og opprett en egendefinert JavaScript-variabel

1. Logg på Google Tag Manager-kontoen din.
  2. Klikk på Arbeidsområde og deretter på Tagger i navigasjonsmenyen.
  3. Velg den Google Ads-taggen for konverteringssporing som du vil implementere optimaliserte konverteringer med, og rediger denne taggen.
    • Hvis du ikke har konfigurert Google Ads-taggen for konverteringssporing i Google Tag Manager-kontoen din ennå, kan du se Google Ads-konverteringer.
    • Sjekk at denne konverteringshandlingen har den samme ID-en og etiketten for konverteringssporing som konverteringshandlingen du aktiverte optimaliserte konverteringer for i Google Ads-kontoen din.
  4. Klikk på Ta med data fra brukere fra nettstedet ditt.
  5. Klikk på Velg variabelen for data fra brukere og så Ny variabel.
  6. Velg Kode nederst i den nye «Data fra brukere»-variabelen.
  7. Velg Egendefinert JavaScript under «Velg ønsket variabeltype».
  8. Lim denne koden inn i den egendefinerte JavaScript-variabelen:

function () {

return {

"email": yourEmailVariable , // replace yourEmailVariable with variable name that captures your user’s email

"phone_number": yourPhoneVariable , // repeat for yourPhoneVariable and following variable names below

"address": {

"first_name": yourFirstNameVariable ,

"last_name": yourLastNameVariable ,

"street": yourStreetAddressVariable ,

"city": yourCityVariable ,

"region": yourRegionVariable ,

"postal_code": yourPostalCodeVariable ,

"country": yourCountryVariable

}

}

}

Kodeeksempler for normaliserte og hashede variabler:

Merk: Du kan også hardkode feltet med en streng eller bruke en funksjon i stedet for variabler.
    // Implementer
    <script>
    gtag('set', 'user_data', {

"sha256_email_address": yourNormalizedandHashedEmailVariable,
    "sha256_phone_number": yourNormalizedandHashedPhoneVariable,
    "address": {
    "address.sha256_first_name": yourNormalizedandHashedFirstNameVariable,
    "address.sha256_last_name": yourNormalizedandHashedLastNameVariable,
    "city": yourCityVariable,
    "region": yourRegionVariable,
    "postal_code": yourPostalCodeVariable,
    "country": yourCountryVariable
    }
    });
    </script>

Hvis du vil oppgi hashede brukerdataverdier, kan du bruke denne eksempelkodebiten:

async function processUserData() {
    const userData = {

'sha256_email_address': await hashEmail(email.trim()),
    'sha256_phone_number': await hashPhoneNumber(phoneNumber),
    'address': {
    'address.sha256_first_name': await hashName(firstName),
    'address.sha256_last_name': await hashName(lastName),
    'city': city,
    'region': region,
    'postal_code': postalCode,
    'country': country,
    },
    };
    return userData;

Telefonnummeret må være i E.164-format, noe som betyr at det må bestå av 11–15 sifre, inkludert et foranstilt plusstegn (+) og en landskode uten bindestreker, parenteser eller mellomrom.

9. For hver type kundedata i koden ovenfor erstatter du plassholdervariablene (f.eks. yourEmailVariable) med navnet på den globale JavaScript-variabelen som inneholder de samme kundedataene på konverteringssiden.
    • Husk at du må oppgi minst ett av disse feltene:
      • E-postadresse (foretrukket).
      • Adresse (fornavn, etternavn, postnummer og land er obligatorisk)
      • Et telefonnummer kan oppgis som en frittstående samsvarsnøkkel, men det anbefales at du sender det sammen med en e-postadresse.
    • Merk deg at hvis nettstedet ikke samler inn informasjon som skal fylles ut i et av disse feltene, bør du fjerne feltet heller enn å la det stå tomt. Et nettsted som bare samler inn e-postadresser og telefonnumre, oppretter for eksempel en egendefinert JavaScript-variabel som ser slik ut:

function () {

return {

"email": yourEmailVariable ,

"phone_number": yourPhoneVariable

}

}

10. Klikk på Lagre.

Nå har du konfigurert optimaliserte konverteringer for denne konverteringshandlingen. Det neste trinnet er å sjekke at alt fungerer som det skal. Gå til Få bekreftet implementeringen nedenfor.

Få bekreftet implementeringen

Hvis du vil bekrefte at implementeringen av optimaliserte konverteringer fungerer som den skal, må du navigere til konverteringssiden (du må kanskje fullføre en testkonvertering for å komme deg dit) og følge denne fremgangsmåten: Vi anbefaler at du gjør dette umiddelbart etter å ha implementert optimaliserte konverteringer, slik at du kan gjøre nødvendige endringer hvis implementeringen ikke fungerer som forventet.

Få bekreftet implementeringen via utviklerverktøyene i Chrome

1. Høyreklikk på nettsiden.
  2. Velg Inspiser.
  3. Velg Network-fanen (nettverk).
  4. Skriv inn «google» i søkefeltet.
  5. Finn nettverksforespørselen som skal sendes til «googleadservices.com/pagead/conversion/» (eller «google.com/pagead/1p-conversion/» i enkelte nettlesere).
  6. Klikk på Payload (nyttelast) for å se listen over søkestrengparametere.
  7. Se etter «em»-parameteren, som skal en hashet streng som verdi. Verdien skal begynne med «tv.1~em» etterfulgt av en lang tegnstreng. Hvis du ser «em»-parameteren, betyr dette at taggen for optimaliserte konverteringer henter og hasher «enhanced_conversion_data»-objektet.
Merk: Hvis du ser «em»-parameteren, men du bare ser «tv.1~em» uten noen lang, etterfølgende hashet streng, sender du parameteren for optimaliserte konverteringer, men den er tom. Dette kan skje hvis data fra brukere ikke foreligger på konverteringstidspunktet.

Etter 48 timer kan du gjennomgå diagnostikkrapporten for å bekrefte implementeringen

Rundt 48 timer etter at du har implementert optimaliserte konverteringer, kan du se diagnostikkrapporten om taggen for optimaliserte konverteringer i Google Ads, hvor du kan kontrollere at implementeringen fungerer som den skal. Sånn kommer du deg dit:
Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen på delmenyen og så på Sammendrag.
  3. Klikk på konverteringshandlingen der optimaliserte konverteringer er slått på.
  4. Velg Diagnostikk fra sidemenyen øverst. I hver del kan du se diagnostikkrapporten om optimaliserte konverteringstagger og beregningene for de optimaliserte konverteringene dine.
  5. Gjennomgå de ulike tilstandssjekkene for å kontrollere at alt fungerer som det skal.
  6. Hvis diagnostikkrapporten om taggen for optimaliserte konverteringer inneholder varsler om at noe kan være galt, må du følge veiledningen i varselet og brukerstøtten for å feilsøke problemet.

Slå av optimaliserte konverteringer

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Følg fremgangsmåten nedenfor for å slå av optimaliserte konverteringer på kontonivå:

1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Vis «Optimaliserte nettkonverteringer»-panelet.
  5. Fjern avmerkingen for å slå av optimaliserte konverteringer.
  6. Klikk på Lagre.

Følg denne fremgangsmåten for å slå av optimaliserte konverteringer på konverteringshandlingsnivå:

1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Velg konverteringshandlingen der du vil slå av optimaliserte konverteringer.
  4. Klikk på Innstillinger.
  5. Vis «Optimaliserte konverteringer»-panelet.
  6. Fjern avmerkingen for «Slå på optimaliserte konverteringer».
  7. Klikk på Lagre.
Merk: Hvis du slår av de optimaliserte konverteringene, kan du ikke bruke dem til budgivning eller rapportering. Men at du slår dem av, har ingen innvirkning på de eksisterende konverteringsdataene.