Om optimaliserte nettkonverteringer i Google Ads API

Hvis du har tekniske spørsmål om Google Ads API (f.eks. spørsmål direkte relatert til bruk av API-et eller SDK-et eller feil mottatt fra API-et eller SDK-et), kan du følge feilsøkingstrinnene på siden for teknisk brukerstøtte for API-et.

Hvis du har spørsmål om Google Ads API som spesifikt er knyttet til UI-et i Google Ads, kan du klikke på «Kontakt oss» nederst på siden.

Med optimaliserte nettkonverteringer får du mer presis konverteringsmåling. Denne funksjonen supplerer de eksisterende konverteringsdataene dine ved å sende hashede førsteparts kundedata på en personvernsikker måte. De hashede kundedataene blir så sammenlignet med hashede kundedata fra påloggede Google-kontoer og knyttet til annonsehendelser som klikk og videoavspillinger. Dette bidrar til bedre måling av konverteringene i kampanjene dine.

Denne artikkelen forklarer hvordan du konfigurerer optimaliserte konverteringer via Google Ads API.

Merk: Denne artikkelen omhandler bare konfigurering av optimaliserte konverteringer via Google Ads API. Du kan konfigurere optimaliserte nettkonverteringer manuelt via Google Tag Manager eller konfigurere optimaliserte nettkonverteringer manuelt via Google-taggen.

Fordeler

• Førstepartsdata kan sendes etter konverteringshendelsen: I motsetning til det som er tilfellet med andre alternativer for optimaliserte konverteringer, for eksempel tagging, som krever at du sender førstepartsdata på konverteringstidspunktet, kan du bruke API-et til å sende hashede førstepartsdata opptil 24 timer etter konverteringshendelsen. Med denne funksjonen kan du også finne førstepartsdata fra andre kilder, for eksempel kundedatabaser eller CRM-systemer.
  • Flere valg for datakilder: Med API-et kan du finne førstepartsdata fra en rekke kilder, for eksempel en kundedatabase eller et CRM-system.

Merk: Undersøkelser om økningen av antallet konverteringer i apper krever foreløpig en annen API-implementering enn den beskrevet i denne artikkelen. Kontakt salgsrepresentanten din hvis du er interessert i denne eksperimenttypen.

Slik fungerer det

Ved å bruke Google Ads API kan du dra nytte av optimaliserte konverteringer ved at førsteparts kundedata kan sendes i form av konverteringsjusteringer. Prosessen for å sende data om optimaliserte konverteringer ligner på prosessen for andre konverteringsjusteringer, men det er noen viktige forskjeller. Finn ut hvordan du kan implementere optimaliserte nettkonverteringer via konverteringsjusteringer i Google Ads API.

For at du skal kunne implementere optimaliserte konverteringer via Google Ads API, må du registrere konverteringer via en ordinær tag for konverteringssporing på nettstedet ditt. Etter at en konvertering er registrert, kan du sende hashede førstepartsdata (f.eks. e-postadresse, telefonnummer, navn og/eller hjemmeadresse) via en API-tilkobling opptil et døgn etter konverteringen.

De hashede dataene du sender til oss, matches med data fra påloggede Google-brukere, og en konvertering rapporteres i kontoen din.

Du må formatere dataene i et standardformat og deretter hashe dem ved hjelp av SHA-256-algoritmen før du sender dem til Google.

Før du begynner

Merk: Det er ikke støtte for optimaliserte konverteringer i konverteringer som måles per importering av Google Analytics-mål. Hvis du kunne tenke deg å bruke optimaliserte konverteringer, bør du vurdere å konfigurere en ny Google Ads-konverteringshandling tilknyttet en Google-tag eller Google Tag Manager.

• Du må kjenne til nettadressen for konverteringssiden der konverteringstaggen blir utløst (f.eks. nettadressen for bekreftelsessiden), og utløseren for konverteringshendelsen (f.eks. en sidevisning eller et klikk på en knapp).
  • Kontroller at det finnes førsteparts kundedata (e-postadresse, fullt navn og hjemmeadresse og/eller telefonnummer).
  • Husk å gjennomgå retningslinjene for kundedata og godta vilkårene for bruk av og retningslinjene for Google Ads (se fremgangsmåten nedenfor, under Veiledning).

Veiledning

Konfigurer optimaliserte konverteringer via Google Ads API

Følg veiledningen om optimaliserte konverteringer i dokumentasjonen for Google Ads-utviklere.

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Merk: Det er viktig at du sender konverteringsdataene via API-et for optimaliserte konverteringer innen 24 timer etter konverteringen, for å sørge for at vi kan tilskrive og utføre målingen for deg innen rimelig tid.

1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Vis «Optimaliserte nettkonverteringer»-panelet.
  5. Merk av for «Slå på optimaliserte konverteringer på nettet».
  6. Gjennomgå erklæringen om overholdelse av regler. For å slå på optimaliserte konverteringer må du bekrefte at du overholder retningslinjene våre, og at bruk av optimaliserte konverteringer er underlagt vilkårene for databehandling for Google Ads. Klikk på Enig for å bekrefte at du godtar disse vilkårene.
  7. Klikk på rullegardinmenyen for å velge metoden du vil bruke til å konfigurere og administrere data fra brukere. Velg «Google Ads API».
    Merk: Hvis du sender data om optimaliserte konverteringer til Google på en annen måte enn det du har valgt i Google Ads, er det ikke sikkert at disse dataene blir behandlet. Hvis du for eksempel velger «Google-tag» og prøver å sende data via API-et, behandles ikke dataene som sendes via API-et.
  8. Sørg for at du har konfigurert en tag for konverteringssporing på nettstedet, og at du bruker transaksjons-ID-en for den aktuelle taggen, slik at Google kan matche tag-konverteringene med API-konverteringene og unngå duplisering.
  9. Konfigurer en tjener i det interne systemet ditt som kan sende dataene (førsteparts kundedata, konverteringsdata og data om klikkidentifikator) via en HTTPS-tilkobling, som er bransjestandarden for sikker dataoverføring.
  10. Bruk Google Ads API til å sende konverteringsdata til Google. Du må formatere dataene i et standardformat og deretter hashe dem ved hjelp av SHA-256-algoritmen før du sender dem til Google. Finn ut hvordan du formaterer og overfører optimaliserte nettkonverteringer til Google via API-et.
    • Merk: Det er viktig at du sender konverteringsdataene via Google Ads API innen 24 timer etter konverteringen, for å sørge for at vi kan tilskrive og utføre målingen for deg innen rimelig tid.
  11. Når du har sendt data til Google, må du gå gjennom svarene tjeneren din mottar, for å sørge for at det ikke finnes noen feil.