Om fakturaoversikten

På Fakturaoversikt-siden i Google Ads-managerkontoen din har du en tilpassbar sanntidsoversikt over den økonomiske anseelsen du har hos Google.

På denne siden kan du

• se informasjon om utestående beløp og fakturaer, inndelt etter forfallsstatus
  • finne og filtrere faktureringsinformasjon etter attributter som valuta, betalingsprofil, tjenestemåned eller managerkonto-ID
  • finne alle faktureringsdokumenter, innbefattet
    • månedlige fakturaer
    • kreditnotaer
    • debetnotaer
    • avgiftsdokumenter

Du kan åpne fakturaoversikten i Google Ads-managerkontoen din ved å logge på ads.google.com, navigere til «Verktøy og innstillinger»-delen øverst til høyre, velge «Fakturering»-delen og deretter velge «Fakturaoversikt».

Funksjoner i fakturaoversikten

Skyldig totalbeløp

Under skyldig totalbeløp oppsummeres de åpne fakturaene dine etter disse statusene:

• Ikke forfalt ennå: åpne fakturaer som ikke forfaller snart
  • Forfaller snart: fakturaer som forfaller i løpet av de neste 20 dagene
  • Forfalt: fakturaer som har forfalt
  • I faresonen: fakturaer som har forfalt, og som må betales for å unngå suspensjon av tjenester
  • Midlertidig sperret: fakturaer som må betales for å aktivere sperrede kontoer på nytt

Du kan finne ut hvilke fakturaer som hører inn under et beløp, ved å klikke på «Se» ved siden av beløpet.

For å se alle de åpne fakturaene dine må du klikke på «Se åpne fakturaer» øverst til høyre.

På dette kortet oppsummeres av bare åpne fakturaer og debetnotaer. Du finner informasjon om gjenværende bonuser på «Ubrukt kreditt»-kortet og «Gruppér etter»-kortet.

Fakturaer som bestrides

Du kan se antallet fakturaer som bestrides, og det samlede faktureringsbeløpet, under «Fakturaer som bestrides». Fakturaer kan bestrides hvis du for eksempel har bedt om fakturakorrigering eller ny faktura.

Eventuelle bestridte fakturaer finner du på «Skyldig totalbeløp»-kortet, men en faktura som for øyeblikket bestrides, vises ikke som «I faresonen» mens tvisten pågår. Fakturaer med denne statusen fører ikke til økt suspensjonsfare.

Ubrukt kreditt

Ubrukt kreditt viser hvor mange ubrukte kreditnotaer du har i Google Ads-betalingskontoene dine, og totalbeløpet for disse. Hvis du har kreditt fra tidligere ubrukte betalinger, vises også denne saldoen her.

Kreditnotaer kan brukes til å redusere skyldig beløp på fakturaer. En kreditnota kan for eksempel representere kreditt fra ugyldige annonseklikk eller justeringskreditt. Kontakt Googles innkrevingsteam (collections@google.com) for å bruke en kreditnota i en åpen faktura (sørg for å oppgi kreditnota- og fakturanummeret i forespørselen).

Gruppér etter

Du kan gruppere åpne fakturaer etter valuta og utstedelsesmåned.

I tabellen kan du se et bestemt sett med fakturaer som representerer et beløp eller en kategori, ved å klikke på den aktuelle blå tekstlinken. Du kan for eksempel finne alle ubetalte Google Ads-fakturaer i USD og EUR fra januar som setter kontoene dine i fare for å bli sperret.

Slik filtrerer du dataene

Bruk filterpanelet til høyre for å filtrere dataene etter

• valuta
  • utstedelsesmåned
  • managerkonto
  • betalingsprofil
Tips: Filtrene du bruker i filterpanelet, påvirker alle dataene på siden.

Finn alle fakturaene og notaene dine

Du kan finne alle fakturaene og notaene dine, både åpne og lukkede, ved å velge «Se alle fakturaer og notaer» øverst til høyre på siden. Her kan du sjekke bestemte fakturaer, laste ned mange dokumenter samtidig og så videre.

Finn ut hvordan du administrerer faktureringsdokumenter