Over de overzichtspagina met facturen

De overzichtspagina met facturen biedt een realtime en aanpasbaar overzicht van uw financiële positie bij Google in uw Google Ads-manageraccount.

Op deze pagina kunt u het volgende doen:

• Informatie bekijken over openstaande bedragen en facturen, gesorteerd op resterende tijd
  • Factureringsgegevens zoeken en filteren op kenmerken zoals servicemaand, betalingsprofiel, manageraccount-ID of valuta
  • Alle factureringsdocumenten vinden:
    • Maandelijkse facturen
    • Creditnota's
    • Debetnota's
    • Belastingdocumenten

Als u het facturenoverzicht in uw Google Ads-manageraccount wilt openen, logt u in op ads.google.com, gaat u naar het gedeelte Tools en instellingen in de rechterbovenhoek, selecteert u het gedeelte Facturering en selecteert u Overzicht van facturen.

Functies van facturenoverzicht

Te betalen totaalbedrag

Het totale openstaande bedrag vat uw openstaande facturen samen op basis van de volgende statussen:

• Later te betalen: openstaande facturen die niet op korte termijn betaald hoeven te worden
  • Binnenkort te betalen: facturen die binnen 20 dagen moeten worden betaald
  • Te laat: achterstallige facturen
  • Risico op opschorting: achterstallige facturen die moeten worden voldaan om opschorting van services te voorkomen
  • Opgeschort: facturen die moeten worden betaald om opgeschorte accounts opnieuw te activeren

Als u de specifieke facturen bij een bedrag wilt bekijken, klikt u naast het bedrag op Weergeven.

Als u alle openstaande facturen wilt bekijken, klikt u rechtsboven op Openstaande facturen weergeven.

Op deze kaart staan alleen openstaande facturen en debetnota's. Informatie over openstaande tegoeden vindt u op de kaart 'Niet-toegepaste tegoeden' en de kaarten Groeperen op.

Betwiste facturen

Bij Betwiste facturen wordt het aantal betwiste facturen en het totaalbedrag van deze facturen getoond. Facturen kunnen bijvoorbeeld worden betwist omdat u om een correctie of een nieuwe factuur heeft gevraagd.

Facturen die momenteel worden betwist, worden getoond op de kaart Totaal verschuldigd bedrag, maar een factuur die momenteel wordt betwist, wordt niet getoond als 'Risico op opschorting' terwijl het geschil loopt. Ook leiden deze facturen niet tot een hoger risico op opschorting.

Niet-toegepaste tegoeden

Bij niet-toegepaste tegoeden wordt het aantal niet-toegepaste creditnota's en het totaalbedrag van deze nota's getoond voor al uw Google-betalingsaccounts. Als u tegoeden heeft van eerdere betalingen van onidentificeerbare klanten, worden die ook meegenomen in dit overzicht.

Creditnota's kunnen worden gebruikt om het uitstaande saldo op een factuur te verlagen. Een creditnota kan bijvoorbeeld betrekking hebben op een tegoed uit ongeldige advertentieklikken of op een servicekrediet. Neem contact op met het Google Collections-team (collecties@google.com ) om een creditnota toe te passen op een openstaande factuur (vermeld het creditnotanummer en het factuurnummer in uw vraag).

Groeperen op

U kunt uw openstaande facturen groeperen op Valuta en Maand van uitgifte

Klik op een blauwe tekstlink in de tabel om de specifieke facturen voor dat bedrag of die categorie te bekijken. Zo kunt u bijvoorbeeld al uw niet-betaalde Google Ads-facturen in USD en EUR uit januari vinden die een risico op accountopschorting vormen.

Uw gegevens filteren

Gebruik aan de rechterkant het filtervenster om uw gegevens te filteren op het volgende:

• Valuta
  • Maand van uitgifte
  • Manageraccount
  • Betalingsprofiel
Tip: De opties die u in het filtervenster kiest, worden toegepast op alle gegevens op de pagina.

Uw facturen en nota's vinden

Als u alle open en gesloten facturen en nota's wilt vinden, selecteert u Alle facturen en nota's bekijken rechtsboven op de pagina. Hier kunt u onder andere specifieke facturen bekijken en al uw documenten in bulk downloaden.

Meer informatie over hoe u uw factureringsdocumenten beheert