Konfigurer optimaliserte nettkonverteringer med Google-taggen

Med optimaliserte nettkonverteringer får du mer presis konverteringsmåling. Denne funksjonen supplerer de eksisterende konverteringstaggene dine ved å overføre hashede konverteringsdata om førsteparter fra nettstedet ditt på en personvernsikker måte. Den bruker en sikker, enveis hashingalgoritme kalt SHA256 på førsteparts kundedata (f.eks. e-postadresser) før de sendes til Google. Deretter matches de hashede dataene med påloggede Google-kontoer for å knytte konverteringene i kampanjene dine til annonsehendelser som klikk eller visninger.

Denne artikkelen forklarer hvordan du konfigurerer optimaliserte nettkonverteringer via Google-taggen. Du kan også konfigurere optimaliserte nettkonverteringer via Google Tag Manager eller konfigurere optimaliserte nettkonverteringer via Google Ads API.

Merk: Det er ikke støtte for optimaliserte konverteringer i konverteringer som måles per importering av Google Analytics-mål. Hvis du kunne tenke deg å bruke optimaliserte konverteringer, bør du vurdere å konfigurere en ny Google Ads-konverteringshandling tilknyttet Google-taggen eller Google Tag Manager.

Før du begynner

Les gjennom kravene nedenfor før du starter konfigureringen:

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Vis «Optimaliserte konverteringer»-delen.
  5. Merk av for «Slå på optimaliserte nettkonverteringer».
  6. Gjennomgå erklæringen om overholdelse av regler. For å slå på optimaliserte konverteringer må du bekrefte at du overholder retningslinjene våre, og at bruk av optimaliserte konverteringer er underlagt vilkårene for databehandling for Google Ads. Klikk på Godta og fortsett for å bekrefte at du godtar disse vilkårene.
  7. Klikk på rullegardinmenyen for å velge metoden du vil bruke til å konfigurere og administrere data fra brukere. Velg «Google-tag».

Merk: Hvis du sender data om optimaliserte konverteringer til Google på en annen måte enn den du har valgt i Google Ads, er det ikke sikkert at disse dataene blir behandlet. Hvis du for eksempel velger «Google-tag» og prøver å sende data via Google Ads API, behandles ikke dataene som sendes via API-et.

8. Hvis du er usikker på hvilken taggingsmetode du bør velge, klikker du på Hvilken metode bør jeg bruke? Oppgi nettstedsdomenet ditt, og klikk på Sjekk nettadressen for å se forslag.
  9. Hvis du ser en melding om at taggen din kommer til å samle inn data fra brukere på nettstedet ditt, kan du klikke på Lagre umiddelbart for å fullføre konfigureringen.
  10. Hvis du ikke ser meldingen ovenfor, eller om du vil finne ut mer om andre metoder for å konfigurere optimaliserte konverteringer, kan du klikke på Detaljer om taggen.
  11. På denne siden kan du angi hvordan du vil registrere data fra brukere i taggen:
    1. Registrer data fra brukere automatisk: Sjekk automatisk om det finnes strenger på siden som samsvarer med et mønster for de konfigurerte datatypene. Metoden kan brukes av de fleste annonsører og krever minimal innsats. Hvis du vil ha mer kontroll, kan du vurdere å legge til en kodebit på nettstedet eller angi CSS-velgere eller JavaScript-variabler. Du kan angi at CSS-velgere skal ekskluderes når automatisk registrering er slått på, ved å klikke på «Legg til ekskluderinger».
    2. Angi CSS-velgere eller JavaScript-variabler: Angi CSS-velgere eller JavaScript-variabler manuelt på siden som inneholder relevante data fra brukere. Hvis du vil bruke denne metoden, kan du velge dette alternativet og følge veiledningen nedenfor.
    3. Legg til en kodebit på nettstedet ditt: Legg til en kodebit på nettstedet som sender hashede kundedata det skal finnes samsvar med. Denne metoden gir mer presise optimaliserte konverteringer ved at du alltid sender korrekt formaterte data når konverteringstaggen utløses. Hvis du bruker denne metoden, trenger du ikke å merke av i noen avmerkingsboks under «Detaljer om taggen» – vi behandler automatisk dataene du sender oss via en kodebit. Du kan bruke en kombinasjon av alternativer hvis det er ønskelig. Du kan for eksempel velge «Registrer data fra brukere automatisk» for å bruke automatisk registrering i alle konverteringshandlingene og bruke en kodebit for bestemte konverteringshendelser du velger. Dataene som sendes inn via en kodebit, prioriteres foran data som registreres automatisk. Under Legg til en kodebit på nettstedet ditt nedenfor finner du en veiledning til dette.
  12. Klikk på Lagre.
  13. Når du har fullført oppsettet, kan du validere implementeringen for å påse at de optimaliserte konverteringene er korrekt konfigurert. Etter omtrent 30 dager kan du se effekten de optimaliserte konverteringene har på rapporteringen. Finn ut hvordan optimaliserte nettkonverteringer påvirker resultatene.
Merk: Hvis du bruker enten den automatiske metoden eller metoden med CSS-velgere eller JavaScript-variabler, bruker Google som standard en informasjonskapsel for annonser til å samle inn hashede førsteparts kundedata på dine vegne, og disse dataene knyttes til påfølgende konverteringshendelser i den samme brukerøkten Hvis du implementerer samtykkemodus, blir informasjonskapselen for annonser underlagt samtykkestatusen angitt i «ad_storage» i funksjonen for samtykkemodus, der den er implementert. Du kan når som helst slå av denne funksjonen ved å klikke på verktøyikonet øverst til høyre i kontoen, klikke på «Google-tag» og slå av «Skjemainteraksjoner» i tagkonfigurasjonen.

Legg til en kodebit på nettstedet ditt

Før du kan følge veiledningen nedenfor, må du følge fremgangsmåten for å konfigurere optimaliserte konverteringer og velge Google-taggen som datakilde.

Identifiser og definer variablene for optimaliserte konverteringer

Pass på at feltene du trenger, for eksempel e-postadresse og telefonnummer, er tilgjengelig på konverteringssiden der Google Ads-hendelseskodebiten utløses. Dette er trolig tilfellet på konverteringssider for kjøp, registreringer og andre, lignende konverteringstyper, som ofte må ha tilgang til kundedata. Hvis du er usikker på hvilken side dette er, bør du kontakte utvikleren din.

Merk: Du må ha minst ett av disse feltene:
  • e-postadresse (foretrukket)
  • adresse (fornavn, etternavn, postnummer og land er obligatorisk) – du kan også oppgi gateadresse, by og region som ekstra samsvarsnøkler
  • telefonnummer – kan oppgis i tillegg til e-postadresse eller fullt navn og fullstendig adresse

Du kan enten sende uhashede data, som Google normaliserer og hasher før de når tjenerne, eller normaliserte og hashede data. Hvis du vil normalisere og hashe dataene, kan du følge veiledningen nedenfor.

For normalisering:

• Fjern innledende eller etterfølgende mellomrom.
  • Konverter teksten til bare små bokstaver.
  • Formater telefonnumre i tråd med E.164-standarden.

For hashing:

I tabellen nedenfor finner du mer informasjon om feltene du kan definere. I Nøkkelnavn-kolonnen kan du se hvordan det henvises til variablene i HTML-kodebiten for optimaliserte konverteringer, som du skal opprette i det neste trinnet. Vær oppmerksom på at alle data skal sendes i form av strenger.

Datafelt Nøkkelnavn Beskrivelse
E-postadresse email

Brukerens e-postadresse

– for eksempel «olanordmann@example.com»

sha256_email_address

Brukerens hashede e-postadresse

– for eksempel

«a8af8341993604f29cd4e0e5a5a4b5d48c575436c38b28abbfd7d481f345d5db»

Telefonnummer phone_number

Brukerens telefonnummer – må være i E.164-format, noe som betyr at det må bestå av 11–15 sifre, inkludert et foranstilt plusstegn (+) og en landskode uten bindestreker, parenteser eller mellomrom

– for eksempel «01234567»

sha256_phone_number

Brukerens hashede telefonnummer

– for eksempel

«e9d3eef677f9a3b19820f92696be53d646ac4cea500e5f8fd08b00bc6ac773b1»

Fornavn address.first_name

Brukerens fornavn

– for eksempel «Ola»

address.sha256_first_name

Brukerens hashede fornavn

– for eksempel

«96d9632f363564cc3032521409cf22a852f2032eec099ed5967c0d000cec607a»

Etternavn address.last_name

Brukerens etternavn

– for eksempel «Nordmann»

address.sha256_last_name

Brukerens hashede etternavn

– for eksempel

«799ef92a11af918e3fb741df42934f3b568ed2d93ac1df74f1b8d41a27932a6f»

Gateadresse address.street Brukerens gateadresse – for eksempel «Tømteveien 126»
By address.city Navnet på brukerens by – for eksempel «Oslo»
Region address.region Regionen, delstaten/fylket eller provinsen brukeren bor i – for eksempel «Viken»
Postnummer address.postal_code Brukerens postnummer – for eksempel «12345»
Land address.country Brukerens landskode – for eksempel «NO» (bruk landskoder med to bokstaver i tråd med ISO 3166-1 alfa-2-standarden)
Merk: Du må sørge for at kundedataene er tilgjengelige når konverteringstaggen utløses. Hvis brukerinformasjonen samles inn på en foregående side, må du sørge for at informasjonen er tilgjengelig i koden din på konverteringssiden, slik at du får konfigurert den i dette skriptet.

Implementer skriptet for optimaliserte konverteringer

Konfigurer og legg til skriptet nedenfor på konverteringssiden der Google Ads-hendelseskodebiten er installert. Sørg for at du oppdaterer variabelnavnene nedenfor, slik at de samsvarer med navnene på disse attributtene på nettsiden din.

Hvis du for eksempel lagrer e-postadresser i en variabel med navnet «email_address», må du redigere kodebiten slik at dette gjenspeiles (f.eks. der det står «yourEmailVariable»).

Merk: Du kan også hardkode feltet med en streng eller bruke en funksjon i stedet for variabler.

// Implementer

<script>
gtag('set', 'user_data', {
"email": yourEmailVariable, ***Endre yourEmailVariable til det faktiske navnet på JavaScript-variabelen der du lagrer brukerens e-postadresse. Følg den samme fremgangsmåten for de andre variablene nedenfor. Sørg for at verdiene ikke er hashet.
"phone_number": yourPhoneVariable,
"address": {
"first_name": yourFirstNameVariable,
"last_name": yourLastNameVariable,
"street": yourStreetAddressVariable,
"city":yourCityVariable,
"region": yourRegionVariable,
"postal_code": yourPostalCodeVariable,
"country": yourCountryVariable
}
});
</script>

Telefonnummeret må være i E.164-format, dvs. det må bestå av 11–15 sifre, inkludert et foranstilt plusstegn (+) og en landskode uten bindestreker, parenteser eller mellomrom.

Hvis nettstedet ditt ikke samler inn informasjon som skal fylles ut i et av feltene ovenfor, bør du fjerne feltet heller enn å la det stå tomt. Et nettsted som bare samler inn e-postadresser og telefonnumre, kan for eksempel se slik ut:

// Implementer
<script>
gtag('set', 'user_data', {
"email": {{ yourEmailVariable }},
"phone_number": {{ yourPhoneVariable }}
});
</script>
Merk: Du må ha minst ett av disse feltene:
  • e-postadresse (foretrukket)
  • adresse (fornavn, etternavn, postnummer og land er obligatorisk) – du kan også oppgi gateadresse, by og region som ekstra samsvarsnøkler
  • telefonnummer (må oppgis i tillegg til e-postadresse eller fullt navn og fullstendig adresse)

Flere verdier

Utviklere kan velge å oppgi flere verdier (opptil tre telefonnumre og e-postadresser og opptil to adresser) ved å bruke en matriseverdi i stedet for en streng. Hvis du registrerer flere enn én verdi, øker sannsynligheten for at det kan etableres samsvar. Se eksempelet nedenfor:

<script>
gtag('set', 'user_data', {
"email": [yourEmailVariable1, yourEmailVariable2],
"phone_number": [yourPhoneVariable1, yourPhoneVariable2],
"address": [
{first_name: yourFirstNameVariable,last_name: yourLastNameVariable, street: yourStreetAddressVariable, city: yourCityVariable, region: yourRegionVariable, postal_code: yourPostalCodeVariable},
{first_name: yourFirstNameVariable,last_name: yourLastNameVariable, street: yourStreetAddressVariable, city: yourCityVariable2, region: yourRegionVariable2, postal_code: yourPostalCodeVariable2}
]
});
</script>

Konfigurer Google-taggen for konverteringssiden

Legg til «{'allow_enhanced_conversions': true}» på konfigurasjonslinjen i Google-taggen som blir utløst på alle sidene.
gtag('config', 'TAG_ID', { ' allow_enhanced_conversions':true } ) ;

Før: eksempel på Google-taggen (som nå er implementert):

<!-- Google tag (gtag.js) - Google Ads: 123456 -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>
<script>
window.dataLayer = window.dataLayer || [];
function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
gtag('js', new Date());
gtag('config', 'TAG_ID');
</script>

Etter:

<!-- Google tag (gtag.js) - Google Ads: 123456 -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>
<script>
window.dataLayer = window.dataLayer || [];
function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
gtag('js', new Date());
gtag('config','TAG_ID', {'allow_enhanced_conversions':true});
</script>

Angi CSS-velgere eller JavaScript-variabler

Før du kan følge veiledningen nedenfor, må du følge fremgangsmåten for å konfigurere optimaliserte konverteringer og velge Google-taggen som datakilde. Kontroller også at du har valgt «Angi CSS-velgere eller JavaScript-variabler» som implementeringsmetode.

Finn felt for optimaliserte konverteringer på konverteringssiden

1. Åpne Chrome-nettleseren i en egen fane, og gå til konverteringssiden i Google Ads-kontoen din. Hvis du er usikker på hvilken side dette er, bør du kontakte utvikleren din.
  2. Identifiser eventuelle kundedata på siden som du vil sende til Google. Siden kan for eksempel vise en takkemelding samt e-postadressen til en kunde etter et kjøp.
    Merk: Du må ha minst ett av disse feltene for at optimaliserte konverteringer skal fungere som forventet:
    • e-postadresse (foretrukket)
    • fullt navn og fullstendig adresse (fornavn, etternavn, gateadresse, by, region, postnummer og land)
    • telefonnummer (valgfritt) – kan oppgis i tillegg til e-postadresse eller fullt navn og fullstendig adresse
  3. Når du har identifisert kundedataene på siden, må du følge veiledningen i det neste trinnet for å kopiere CSS-velgerne eller JavaScript-variablene og legge dem inn i Google Ads.

Identifiser CSS-velgerne for de optimaliserte konverteringene, og skriv dem inn i Google Ads

1. Følg veiledningen til å slå på optimaliserte konverteringer, og velg «Angi CSS-velgere eller JavaScript-variabler».
  2. Klikk på Tilpass for å vise en skjerm med felt der du kan angi CSS-velgere for hver av datatypene du vil bruke.
  3. Merk av i avmerkingsboksen ved siden av hver type kundedata du skal implementere (f.eks. e-postadresse eller navn og adresse).
  4. Velg JavaScript eller CSS-velger.
    Merk: Hvis du bruker JavaScript-variabler, er det trolig best at du spør utvikleren din om hvilke variabler du bør legge til i disse feltene. Hvis du bruker CSS-velgere, kan du følge fremgangsmåten nedenfor.
  5. Naviger til konverteringssiden i en egen fane.
  6. Når du har funnet de tilsvarende kundedataene som du vil sende automatisk sammen med de optimaliserte konverteringene, på konverteringssiden, kan du høyreklikke på disse dataene og velge Inspiser.
  7. Hvis du legger inn CSS-velgeren for e-postadresser i Google Ads, må du høyreklikke på e-postadressen som vises på konverteringssiden.
  8. Da åpnes Chrome-utviklerverktøyene i Chrome-nettleseren.
  9. I kildekoden som vises på siden for Chrome-utviklerverktøyene, er en del av denne koden fremhevet. Denne fremhevede koden inneholder CSS-velgerne for kundedataene som du høyreklikket på i trinn 2 i denne delen.
  10. Hold markøren over den fremhevede koden, og høyreklikk på den.
  11. Rull ned til Kopiér, og velg Velger.
  12. Lim inn teksten i de tilsvarende feltene i Google Ads (på den andre fanen). Teksten skal se omtrent slik ut:
    tsf > div:nth-child(2) > div.A8SBwf > div.RNNXgb > div > div.a4bIc > custEmail
  13. Fullfør trinn 6–12 i denne delen for hver enkelt type kundedata (f.eks. e-postadresse, navn og adresse osv.).
  14. Klikk på Lagre i Google Ads.

Valider implementeringen

Hvis du vil bekrefte at implementeringen av optimaliserte konverteringer fungerer som den skal, må du navigere til konverteringssiden (du må kanskje fullføre en testkonvertering for å komme deg dit) og følge denne fremgangsmåten: Vi anbefaler at du gjør dette umiddelbart etter å ha implementert optimaliserte konverteringer, slik at du kan gjøre nødvendige endringer hvis implementeringen ikke fungerer som forventet.

Få bekreftet implementeringen via utviklerverktøyene i Chrome

1. Høyreklikk på nettsiden.
  2. Velg Inspiser.
  3. Velg Network-fanen (nettverk).
  4. Skriv inn «google» i søkefeltet.
  5. Finn nettverksforespørselen som skal sendes til «googleadservices.com/pagead/conversion/» (eller «google.com/pagead/1p-conversion/» i enkelte nettlesere).
  6. Klikk på Payload-fanen (nyttelast) for å se listen over søkestrengparametere.
  7. Se etter «em»-parameteren, som skal en hashet streng som verdi. Verdien skal begynne med «tv.1~em» etterfulgt av en lang tegnstreng. Hvis du ser «em»-parameteren, betyr dette at taggen for optimaliserte konverteringer henter og hasher enhanced_conversion_data-objektet.
Merk: Hvis du ser «em»-parameteren, men du bare ser «tv.1~em» uten noen lang, etterfølgende hashet streng, sender du parameteren for optimaliserte konverteringer, men den er tom. Dette kan skje hvis data fra brukere ikke foreligger på konverteringstidspunktet.

Etter 72 timer kan du gjennomgå diagnostikkrapporten om taggen for å bekrefte implementeringen

Omtrent 72 timer etter at du har implementert optimaliserte konverteringer, kan du se diagnostikkrapporten om taggen for optimaliserte konverteringer i Google Ads, hvor du kan kontrollere at implementeringen fungerer som den skal. Slik kommer du deg dit:
  1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på konverteringshandlingen der optimaliserte konverteringer er slått på.
  4. Velg Diagnostikk fra sidemenyen øverst. I hver del kan du se diagnostikkrapporten om optimaliserte konverteringstagger og beregningene for de optimaliserte konverteringene dine.
  5. Gjennomgå de ulike tilstandssjekkene for å kontrollere at alt fungerer som det skal.
  6. Hvis diagnostikkrapporten om taggen for optimaliserte konverteringer inneholder varslinger om at noe kan være galt, må du følge veiledningen i varselet og brukerstøtten for å feilsøke problemet.

Slå av optimaliserte konverteringer

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Følg fremgangsmåten nedenfor for å slå av optimaliserte konverteringer på kontonivå:

1. Klikk på Mål-ikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Vis «Optimaliserte konverteringer»-delen.
  5. Fjern avmerkingen for å slå av optimaliserte konverteringer.
  6. Klikk på Lagre.

Følg denne fremgangsmåten for å slå av optimaliserte konverteringer på konverteringshandlingsnivå:

1. Klikk på Mål-ikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Velg konverteringshandlingen der du vil slå av optimaliserte konverteringer.
  4. Klikk på Innstillinger.
  5. Vis «Optimaliserte konverteringer»-delen.
  6. Fjern avmerkingen i avmerkingsboksen ved siden av «Slå på optimaliserte konverteringer».
  7. Klikk på Lagre.
Merk: Hvis du slår av de optimaliserte konverteringene, kan du ikke bruke dem til budgivning eller rapportering. Men at du slår dem av, har ingen innvirkning på de eksisterende konverteringsdataene.