Verbeterde conversies voor web instellen met de Google-tag

Verbeterde conversies voor web is een functie waarmee u nauwkeuriger conversies kunt meten. Deze functie vormt een aanvulling op uw bestaande conversietags door conversiegegevens van uw website gehasht te versturen, zodat de privacy wordt gewaarborgd. De functie gebruikt een veilig algoritme voor eenrichtingshashing met de naam SHA256 voor gegevens van uw klanten, zoals e-mailadressen, voordat deze naar Google worden gestuurd. De gehashte gegevens worden daarna vergeleken met ingelogde Google-accounts, zodat uw campagneconversies kunnen worden toegeschreven aan advertentiegebeurtenissen, zoals klikken en weergaven.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Verbeterde conversies voor web instelt met de Google-tag. U kunt ook Verbeterde conversies voor web instellen met Google Tag Manager of Verbeterde conversies voor web instellen met de Google Ads API.

Opmerking: Conversies die worden gemeten doordat er Google Analytics-doelen worden geïmporteerd, worden niet ondersteund voor Verbeterde conversies. Als u Verbeterde conversies wilt gebruiken, kunt u een nieuwe Google Ads-conversieactie instellen met de Google-tag of met Google Tag Manager.

Voordat u begint

Bekijk de volgende vereisten voordat u begint met de instelling:

• U moet wel weten wat de URL van de conversiepagina is waar de conversietag wordt geactiveerd (bijvoorbeeld de URL van de bevestigingspagina) en wat de trigger voor de conversiegebeurtenis is (zoals een klik op een knop of een paginaweergave).
  • Voor deze implementatie moet u weten hoe Conversies bijhouden op uw website is ingesteld en hoe code wordt gewijzigd. Zorg er daarom voor dat u uw ontwikkelingsteam kunt spreken als dat nodig is.
  • Lees het Beleid voor klantgegevens voor Verbeterde conversies in Google Ads en check of u hieraan kunt voldoen (zie de stappen hieronder bij Instructies).
  • Als u conversie instelt met URL, kunt u Verbeterde conversies alleen instellen met de opties voor JavaScript- of css-kiezers of met automatisch verbeterde conversies.
  • Ongeveer 30 dagen nadat u Verbeterde conversies heeft geïmplementeerd, kunt u de impact op uw resultaten bekijken in de tabel met conversieacties. Lees meer informatie over de impact van Verbeterde conversies voor web op uw resultaten.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Vouw het gedeelte Verbeterde conversies uit.
  5. Vink Verbeterde conversies voor web aan.
  6. Bekijk de nalevingsverklaring. Als u Verbeterde conversies wilt aanzetten, bevestigt u dat u voldoet aan ons beleid en dat de Voorwaarden voor verwerking van advertentiegegevens op Google van toepassing zijn op uw gebruik van Verbeterde conversies. Klik op Akkoord en doorgaan om deze voorwaarden te accepteren.
  7. Klik op het dropdownmenu en kies een methode om door gebruikers verstrekte gegevens in te stellen en te beheren. Selecteer Google-tag.

Opmerking: Als u Google gegevens voor verbeterde conversies stuurt op een andere manier dan de manier die u al heeft geselecteerd in Google Ads, worden deze gegevens misschien niet verwerkt. Als u bijvoorbeeld Google-tag selecteert en gegevens probeert te sturen via de Google Ads API, worden deze laatste gegevens niet verwerkt.

8. Als u niet zeker weet welke tagmethode u moet selecteren, klikt u op Welke methode moet ik gebruiken? Geef uw websitedomein op en klik op URL controleren om suggesties te tonen.
  9. Als u een bericht ziet dat aangeeft dat 'uw tag door gebruikers verstrekte gegevens verzamelt van uw website', kunt u onmiddellijk op Opslaan klikken om de instelling af te ronden.
  10. Als u het bovenstaande bericht niet ziet of als u meer informatie wilt over andere manieren om Verbeterde conversies in te stellen, klikt u op Tagdetails.
  11. Op het scherm Tagdetails kunt u aangeven hoe u door gebruikers verstrekte gegevens in uw tag wilt vastleggen:
    1. Door gebruikers verstrekte gegevens automatisch vinden: Inspecteer de pagina automatisch op tekenreeksen die overeenkomen met een patroon voor de ingestelde gegevenstypen. Deze methode kost weinig moeite en werkt voor de meeste adverteerders goed. Voor meer controle kunt u een codefragment aan uw website toevoegen of kunt u css-kiezers of JavaScript-variabelen opgeven. Als u op Uitsluitingen toevoegen klikt, kunt u opgeven welke css-kiezers u wilt uitsluiten wanneer automatische detectie aanstaat.
    2. Css-kiezers of JavaScript-variabelen opgeven: Geef handmatig css-kiezers of JavaScript-variabelen op uw pagina op die relevante, door gebruikers verstrekte gegevens bevatten. Als u deze methode wilt gebruiken, selecteert u deze optie en volgt u de onderstaande instructies.
    3. Een codefragment aan uw website toevoegen: Voeg aan uw website een codefragment toe dat gehashte klantgegevens stuurt om te matchen. Deze methode verbetert de nauwkeurigheid van Verbeterde conversies door ervoor te zorgen dat u consistent correct opgemaakte gegevens stuurt als uw conversietag wordt geactiveerd. Als u deze methode gebruikt, hoeft u geen selectievakje onder Tagdetails aan te vinken. We verwerken automatisch alle door gebruikers verstrekte gegevens die u ons via een codefragment stuurt. Als u wilt, kunt u een combinatie van opties gebruiken. U kunt bijvoorbeeld 'Door gebruikers verstrekte gegevens automatisch vinden' selecteren om automatische detectie toe te passen op al uw conversieacties en u kunt een codefragment gebruiken voor specifieke conversiegebeurtenissen die u zelf kiest. Gegevens die via een codefragment worden geleverd, krijgen voorrang op automatisch gevonden gegevens. Hieronder vindt u meer instructies in Een codefragment aan uw website toevoegen.
  12. Klik op Opslaan.
  13. Nadat u de instelling heeft afgerond, valideert u uw implementatie om ervoor te zorgen dat Verbeterde conversies correct is ingesteld. Na ongeveer 30 dagen kunt u de impact van Verbeterde conversies op uw rapportage bekijken. Lees meer informatie over de impact van Verbeterde conversies voor web op uw resultaten.
Opmerking: Als u de automatische methode of de methode voor css-kiezers/JavaScript-variabelen gebruikt, gebruikt Google standaard een advertentiecookie om namens u gehashte gegevens van eigen klanten te verzamelen en die gegevens te koppelen aan daaropvolgende conversiegebeurtenissen in dezelfde gebruikerssessie. Als u de functie Toestemmingsmodus implementeert, valt de advertentiecookie onder de toestemmingsstatus ad_storage van Toestemmingsmodus (als deze is geïmplementeerd). U kunt deze functie op elk moment uitzetten: klik rechtsboven in uw account op de moersleutel, klik op de Google-tag en zet formulierinteracties in uw taginstelling uit.

Een codefragment aan uw website toevoegen

Voordat u de onderstaande instructies volgt, moet u de stappen in Verbeterde conversies instellen afronden en de Google-tag selecteren als gegevensbron.

Uw velden voor Verbeterde conversies vaststellen en definiëren

Zorg ervoor dat de velden die u nodig heeft, zoals e-mailadres, adres en telefoonnummer, beschikbaar zijn op de conversiepagina waar het Google Ads-gebeurtenisfragment wordt geactiveerd. Dit is waarschijnlijk het geval op conversiepagina's voor aankopen, aanmeldingen en vergelijkbare conversietypen, waarvoor vaak klantgegevens nodig zijn. Als u niet zeker weet welke pagina dit is, neemt u contact op met de ontwikkelaar.

Opmerking: Vul minimaal een van de volgende velden in:
  • E-mailadres (bij voorkeur)
  • Adres (voornaam, achternaam, postcode en land zijn vereist). Optioneel kunt u het adres, de plaats en de regio opgeven als extra overeenkomstsleutels.
  • U kunt ook een telefoonnummer samen met een e-mailadres of samen met een complete naam en een compleet adres invoeren.

U kunt niet-gehashte gegevens sturen, die Google daarna normaliseert en hasht voordat de gegevens de servers bereiken, of genormaliseerde en gehashte gegevens. Als u de gegevens wilt normaliseren en hashen, volgt u de onderstaande instructies.

Voor normalisatie:

• Verwijder de witruimte aan het begin en/of het einde.
  • Zet de tekst om in kleine letters.
  • Maak telefoonnummers op volgens de E.164-norm.

Voor hashen:

In de onderstaande tabel vindt u meer informatie over de velden die u kunt definiëren. De kolom Sleutelnaam geeft aan hoe er naar deze items wordt verwezen in het HTML-fragment voor Verbeterde conversies, dat u tijdens de volgende stap gaat maken. Houd er rekening mee dat alle gegevens moeten worden doorgegeven als tekenreekstypen.

Gegevensveld Sleutelnaam Beschrijving
E-mailadres email

E-mailadres van gebruiker.

Voorbeeld: jjansen@example.com.

sha256_email_address

Gehasht e-mailadres van gebruiker.

Voorbeeld:

a8af8341993604f29cd4e0e5a5a4b5d48c575436c38b28abbfd7d481f345d5db

Telefoonnummer phone_number

Telefoonnummer van gebruiker. Moet de E.164-indeling hebben, oftewel 11 tot 15 cijfers, inclusief een plusteken (+) als voorvoegsel en een landcode, zonder streepjes, haakjes of spaties.

Voorbeeld: +31231234567.

sha256_phone_number

Gehasht telefoonnummer van gebruiker.

Voorbeeld:

e9d3eef677f9a3b19820f92696be53d646ac4cea500e5f8fd08b00bc6ac773b1

Voornaam address.first_name

Voornaam van gebruiker.

Voorbeeld: Jan.

address.sha256_first_name

Gehashte voornaam van gebruiker.

Voorbeeld:

96d9632f363564cc3032521409cf22a852f2032eec099ed5967c0d000cec607a

Achternaam address.last_name

Achternaam van gebruiker.

Voorbeeld: Jansen.

address.sha256_last_name

Gehashte achternaam van gebruiker.

Voorbeeld:

799ef92a11af918e3fb741df42934f3b568ed2d93ac1df74f1b8d41a27932a6f

Adres address.street Adres van gebruiker. Voorbeeld: Hoofdstraat 123.
Plaats address.city Woonplaats van gebruiker. Voorbeeld: Rotterdam.
Regio address.region Provincie, staat of regio van gebruiker. Voorbeeld: Zuid-Holland.
Postcode address.postal_code Postcode van gebruiker. Voorbeeld: SO99 9XX.
Land address.country Landcode voor gebruiker. Voorbeeld: NL. Gebruik 2-letterige landcodes volgens de ISO 3166-1 alpha-2-norm.
Opmerking: Zorg dat de klantgegevens beschikbaar zijn wanneer de conversietag wordt geactiveerd. Als de gebruikersgegevens op een eerdere pagina zijn verzameld, zorgt u ervoor dat deze beschikbaar zijn in uw code op de conversiepagina, zodat ze in dit script kunnen worden ingesteld.

Het script voor Verbeterde conversies implementeren

Stel het volgende script in en voeg het toe op de conversiepagina waar het Google Ads-gebeurtenisfragment wordt geïnstalleerd. Zorg ervoor dat u de onderstaande variabelenamen updatet, zodat deze overeenkomen met de variabelenamen voor dezelfde kenmerken op uw webpagina.

Als u bijvoorbeeld e-mailadressen opslaat in een variabele met de naam 'email_address', moet het fragment worden bewerkt zodat de juiste variabelenaam wordt gebruikt (bijvoorbeeld waar uwEmailVariabele staat).

Opmerking: U kunt het veld ook hardcoderen met een tekenreeks of een functie gebruiken in plaats van variabelen.

// Implement

<script>
gtag('set', 'user_data', {
"email": yourEmailVariable, ***Wijzig uwEmailVariabele in de daadwerkelijke naam van de JavaScript-variabele waarin u de e-mailgegevens van de gebruiker opslaat. Pas voor de andere variabelen hieronder dezelfde benadering toe. Zorg ervoor dat de waarden niet zijn gehasht.
"phone_number": yourPhoneVariable,
"address": {
"first_name": yourFirstNameVariable,
"last_name": yourLastNameVariable,
"street": yourStreetAddressVariable,
"city":yourCityVariable,
"region": yourRegionVariable,
"postal_code": yourPostalCodeVariable,
"country": yourCountryVariable
}
});
</script>

Het telefoonnummer moet de E.164-indeling hebben, oftewel 11 tot 15 cijfers, inclusief een plusteken (+) als voorvoegsel en een landcode, zonder streepjes, haakjes of spaties.

Als uw site voor een van de bovenstaande velden geen gegevens verzamelt, verwijdert u het veld in plaats van het veld leeg te laten. Voor een website die alleen e-mailadressen en telefoonnummers verzamelt, ziet dit er bijvoorbeeld zo uit:

// Implement
<script>
gtag('set', 'user_data', {
"email": {{ yourEmailVariable }},
"phone_number": {{ yourPhoneVariable }}
});
</script>
Opmerking: Vul minimaal een van de volgende velden in:
  • E-mailadres (bij voorkeur)
  • Adres: voor het adres zijn adres, voornaam, achternaam, postcode en land vereist. Optioneel kunt u het adres, de plaats en de regio opgeven als extra overeenkomstsleutels.
  • Telefoonnummer (moet worden opgegeven in combinatie met het e-mailadres, of met de volledige naam en het volledige adres)

Meerdere waarden

Desgewenst kunnen ontwikkelaars meerdere waarden opgeven (maximaal 3 voor telefoonnummer en e-mailadres en 2 voor adres) door een matrixwaarde te gebruiken in plaats van een tekenreeks. Als u meer dan één waarde vastlegt, vergroot dit de kans op een match. Bekijk het onderstaande voorbeeld:

<script>
gtag('set', 'user_data', {
"email": [yourEmailVariable1, yourEmailVariable2],
"phone_number": [yourPhoneVariable1, yourPhoneVariable2],
"address": [
{first_name: yourFirstNameVariable,last_name: yourLastNameVariable, street: yourStreetAddressVariable, city: yourCityVariable, region: yourRegionVariable, postal_code: yourPostalCodeVariable},
{first_name: yourFirstNameVariable,last_name: yourLastNameVariable, street: yourStreetAddressVariable, city: yourCityVariable2, region: yourRegionVariable2, postal_code: yourPostalCodeVariable2}
]
});
</script>

De Google-tag voor uw conversiepagina instellen

Voeg {'allow_enhanced_conversions': true} toe aan de config-regel voor uw Google-tag die op alle pagina's wordt geactiveerd.
gtag('config', 'TAG_ID', { ' allow_enhanced_conversions':true } ) ;

Vóór: Voorbeeld van de Google-tag (nu aanwezig):

<!-- Google tag (gtag.js) - Google Ads: 123456 -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>
<script>
window.dataLayer = window.dataLayer || [];
function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
gtag('js', new Date());
gtag('config', 'TAG_ID');
</script>

Na:

<!-- Google tag (gtag.js) - Google Ads: 123456 -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>
<script>
window.dataLayer = window.dataLayer || [];
function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
gtag('js', new Date());
gtag('config','TAG_ID', {'allow_enhanced_conversions':true});
</script>

Css-kiezers of JavaScript-variabelen opgeven

Voordat u de onderstaande instructies volgt, moet u de stappen in Verbeterde conversies instellen afronden en de Google-tag selecteren als gegevensbron. Zorg ook dat u de implementatiemethode 'Css-kiezers of JavaScript-variabelen opgeven' heeft geselecteerd.

Velden voor Verbeterde conversies vinden op uw conversiepagina

1. Gebruik de Chrome-browser op een afzonderlijk tabblad in uw Google Ads-account om naar uw conversiepagina te gaan. Als u niet zeker weet welke pagina dit is, neemt u contact op met de ontwikkelaar.
  2. Bepaal of er klantgegevens op de pagina worden weergegeven die u naar Google wilt sturen. Na een aankoop kunnen op uw pagina bijvoorbeeld een bedankbericht en het e-mailadres van de betreffende klant staan.
    Opmerking: Vul minimaal een van de volgende velden in zodat Verbeterde conversies goed werkt:
    • E-mailadres (bij voorkeur)
    • Complete naam en adres (voornaam, achternaam, adres, plaats, regio, postcode en land)
    • [Optioneel] U kunt ook een telefoonnummer samen met een e-mailadres of samen met een complete naam en adres invoeren (maar niet alleen).
  3. Nadat u de klantgegevens op de pagina heeft gevonden, moet u de volgende stap uitvoeren om de css-kiezers of JavaScript-variabelen te kopiëren en deze in Google Ads op te geven.

Css-kiezers voor Verbeterde conversies vinden en opnemen in Google Ads

1. Volg de instructies om Verbeterde conversies aan te zetten en selecteer Css-kiezers of JavaScript-variabelen opgeven.
  2. Klik op Aanpassen om een scherm te openen met velden waarin u css-kiezers kunt opgeven voor elk door u gewenst gegevenstype.
  3. Vink het vakje aan voor elk type klantgegevens dat u wilt implementeren (zoals e-mailadres, naam en adres).
  4. Selecteer JavaScript of css-kiezer.
    Opmerking: Als u JavaScript-variabelen gebruikt, kunt u het best aan uw ontwikkelaar vragen welke variabelen u aan deze velden moet toevoegen. Als u css-kiezers gebruikt, kunt u de onderstaande stappen volgen.
  5. Ga in een afzonderlijk tabblad naar uw conversiepagina.
  6. Nadat u op uw conversiepagina de klantgegevens heeft gevonden die u met de instelling voor automatisch verbeterde conversies wilt sturen, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u Inspecteren.
  7. Als u de css-kiezer voor e-mailadres in Google Ads opneemt, klikt u met de rechtermuisknop op het e-mailadres op uw conversiepagina.
  8. In uw Chrome-browser worden de hulpprogramma's voor ontwikkelaars geopend.
  9. In de broncode op de pagina 'Hulpprogramma's voor ontwikkelaars' van Chrome wordt een deel van de code gemarkeerd. Deze gemarkeerde code bevat de css-kiezers voor de klantgegevens waarop u met de rechtermuisknop heeft geklikt in stap 2 van dit gedeelte.
  10. Klik met de rechtermuisknop op de gemarkeerde code.
  11. Scroll omlaag naar Kopiëren en selecteer Kiezer.
  12. Plak de betreffende tekst in de bijbehorende velden in Google Ads (op het andere tabblad). Als het goed is, ziet dit er ongeveer zo uit:
    tsf > div:nth-child(2) > div.A8SBwf > div.RNNXgb > div > div.a4bIc > custEmail
  13. Voer stap 6 t/m 12 van dit gedeelte uit voor elk type klantgegevens (e-mailadres, naam, adres, enz.).
  14. Klik in Google Ads op Opslaan.

Uw implementatie valideren

Als u wilt nagaan of uw implementatie van Verbeterde conversies goed werkt, gaat u naar uw conversiepagina (mogelijk moet u een testconversie uitvoeren om dit te kunnen doen) en volgt u deze stappen. U kunt dit het best direct doen nadat u Verbeterde conversies heeft geïmplementeerd, zodat er wijzigingen kunnen worden aangebracht als deze functie niet naar behoren werkt.

Uw implementatie valideren met behulp van de hulpprogramma's voor ontwikkelaars in Chrome

1. Klik met de rechtermuisknop op uw webpagina.
  2. Selecteer Inspecteren.
  3. Selecteer het tabblad Netwerk.
  4. Typ 'google' in de zoekbalk.
  5. Zoek het netwerkverzoek dat naar googleadservices.com/pagead/conversion/ (of in bepaalde browsers naar google.com/pagead/1p-conversion/) gaat.
  6. Klik op het tabblad Payload om de lijst van parameters voor de querytekenreeks te bekijken.
  7. Zoek de parameter 'em' met een gehashte tekenreeks als waarde. De waarde moet beginnen met 'tv.1~em', gevolgd door een lange tekenreeks. Als u de parameter ‘em’ ziet, betekent dit dat de tag voor Verbeterde conversies het object enhanced_conversions_data ophaalt en hasht.
Opmerking: Als u de parameter 'em' ziet, maar alleen 'tv.1~em' zonder een lange gehashte tekenreeks, wordt de parameter voor Verbeterde conversies gestuurd, maar is deze wel leeg. Dit kan gebeuren als door gebruikers verstrekte gegevens niet beschikbaar zijn op het moment van conversie.

Na 72 uur het rapport met diagnostische gegevens doornemen om uw implementatie te bevestigen

Ongeveer 72 uur na de implementatie van Verbeterde conversies kunt u in het rapport met diagnostische gegevens van de tag in Google Ads kijken of de implementatie correct werkt. Dat doet u zo:
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op de conversieactie waarvoor Verbeterde conversies is aangezet.
  4. Selecteer Diagnostische gegevens in het paginamenu bovenaan. U kunt het rapport met diagnostische gegevens van de tag voor Verbeterde conversies en de statistieken voor Verbeterde conversies in elk gedeelte bekijken.
  5. Bekijk de verschillende statuschecks om te zien of alles naar behoren werkt.
  6. Als het rapport met diagnostische gegevens van de tag meldt dat er iets mis is, volgt u de instructies in de melding en het Helpcentrum om het probleem op te lossen.

Verbeterde conversies uitzetten

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Zo zet u Verbeterde conversies uit op accountniveau:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Vouw het gedeelte Verbeterde conversies uit.
  5. Deselecteer het selectievakje om Verbeterde conversies uit te zetten.
  6. Klik op Opslaan.

Zo zet u Verbeterde conversies uit op conversieactieniveau:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Selecteer de conversieactie waarvoor u Verbeterde conversies wilt uitzetten.
  4. Klik op Instellingen.
  5. Vouw het gedeelte Verbeterde conversies uit.
  6. Deselecteer het selectievakje naast Verbeterde conversies aanzetten.
  7. Klik op Opslaan.
Opmerking: Als u Verbeterde conversies uitzet, kunt u deze functie niet gebruiken voor bieden of rapportage. Maar dit heeft geen gevolgen voor uw bestaande conversiegegevens.