Configurar les conversions millorades per al web mitjançant l'etiqueta de Google

La funció Conversions millorades per al web pot millorar la precisió del mesurament de conversions. Complementa les etiquetes de conversió existents enviant des del vostre lloc web dades de conversió pròpies, xifrades amb la funció resum, d'una manera segura pel que fa a la privadesa. Aquesta funció aplica un algoritme de funció resum unidireccional que s'anomena SHA256 a les dades de client pròpies, com ara adreces electròniques, abans d'enviar-les a Google. A continuació, les dades xifrades amb la funció resum s'associen a Comptes de Google amb la sessió iniciada a fi d'atribuir les conversions de la campanya a esdeveniments d'anunci, com ara clics o visualitzacions.

Aquest article descriu com podeu configurar les conversions millorades per al web mitjançant l'etiqueta de Google. També podeu configurar les conversions millorades per al web amb Google Tag Manager o bé amb l'API de Google Ads.

Nota: les conversions mesurades mitjançant la importació dels objectius de Google Analytics no són compatibles amb les conversions millorades. Si voleu utilitzar les conversions millorades, us recomanem que configureu una acció de conversió de Google Ads nova amb l'etiqueta de Google o amb Google Tag Manager.

Abans de començar

Reviseu els requisits següents abans d'iniciar la configuració:

• Identifiqueu l'URL de pàgina de conversió en què s'activa l'etiqueta de conversió (com ara l'URL de la pàgina de confirmació) i l'activador de l'esdeveniment de conversió (per exemple, un clic en un botó o una visualització de pàgina).
  • Per dur a terme aquesta implementació, heu de saber com està configurat el seguiment de conversions al vostre lloc web i modificar alguns codis. Per tant, assegureu-vos que pugueu parlar amb l'equip de desenvolupament quan sigui necessari.
  • Assegureu-vos d'haver revisat les polítiques de dades de client de les conversions millorades a Google Ads i d'haver confirmat que podeu complir-les (consulteu els passos que s'indiquen a continuació, a la secció Instruccions).
  • Si configureu les conversions mitjançant un URL, només podeu configurar les conversions millorades amb les opcions de JavaScript o dels selectors CSS o bé amb les conversions millorades automàtiques.
  • Aproximadament 30 dies després d'haver implementat les conversions millorades correctament, podreu veure els resultats de l'impacte a la taula d'accions de conversió. Obteniu més informació sobre els resultats de l'impacte de les conversions millorades per al web.

Instruccions

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Objectius Goals Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Conversions.
  3. Feu clic a Configuració.
  4. Desplegueu la secció "Conversions millorades".
  5. Marqueu l'opció "Activa les conversions millorades per al web".
  6. Reviseu la declaració de compliment. Per activar les conversions millorades, heu de confirmar que compliu les nostres polítiques i que les condicions de tractament de dades de Google Ads s'apliquen a l'ús que feu de les conversions millorades. Feu clic a Accepta i continueu per acceptar aquestes condicions.
  7. Feu clic al menú desplegable i trieu un mètode per configurar i gestionar les dades proporcionades per l'usuari. Seleccioneu "Etiqueta de Google".

Nota: si envieu dades de conversions millorades de Google d'una manera diferent de la que heu seleccionat a Google Ads, és possible que aquestes dades no es tractin. Per exemple, si seleccioneu "Etiqueta de Google" i proveu d'enviar dades mitjançant l'API de Google Ads, les dades enviades d'aquesta manera no es tractaran.

8. Si no teniu clar quin mètode d'etiquetatge heu de seleccionar, feu clic a Quin mètode he d'utilitzar? Introduïu el domini del vostre lloc web i feu clic a Comprova l'URL per veure els suggeriments.
  9. Si veieu el missatge "L'etiqueta recollirà les dades proporcionades per l'usuari des del vostre lloc web", podeu fer clic a Desa immediatament per completar la configuració.
  10. Si no veieu el missatge anterior o voleu obtenir informació sobre altres mètodes per configurar les conversions millorades, feu clic a Detalls de l'etiqueta.
  11. A la pantalla de detalls de l'etiqueta, podeu decidir com voleu capturar les dades proporcionades per l'usuari a l'etiqueta:
    1. Detecta automàticament les dades proporcionades per l'usuari: inspeccioneu automàticament la pàgina per trobar-hi cadenes que coincideixin amb un patró dels tipus de dades configurats. Aquest mètode requereix un esforç mínim i funciona bé per a la majoria d'anunciants. Per tenir més control, us recomanem que afegiu un fragment de codi al lloc web o que especifiqueu selectors CSS o variables de JavaScript. Podeu especificar els selectors CSS que s'han d'excloure quan la detecció automàtica estigui activada fent clic a "Afegeix exclusions".
    2. Especifica els selectors CSS o les variables de JavaScript: especifiqueu manualment els selectors CSS o les variables de JavaScript de la pàgina que continguin dades rellevants proporcionades per l'usuari. Si voleu utilitzar aquest mètode, seleccioneu aquesta opció i seguiu les instruccions que trobareu tot seguit.
    3. Afegiu un fragment de codi al lloc web: afegiu un fragment de codi al vostre lloc web que enviï dades de client xifrades amb la funció resum per cercar coincidències. Aquest mètode millora la precisió de les conversions millorades, ja que us assegureu que envieu les dades en el format correcte cada vegada que s'activa l'etiqueta de conversió. Si utilitzeu aquest mètode, no heu de marcar la casella de selecció que hi ha a "Detalls de l'etiqueta"; tractarem automàticament totes les dades proporcionades per l'usuari que ens envieu mitjançant un fragment de codi. Si voleu, podeu utilitzar una combinació d'opcions. Per exemple, podeu seleccionar "Detecta automàticament les dades proporcionades per l'usuari" per aplicar la detecció automàtica a totes les accions de conversió i utilitzar un fragment de codi per als esdeveniments de conversió específics que trieu. Les dades proporcionades mitjançant un fragment de codi tenen prioritat sobre les dades detectades automàticament. Per obtenir més informació, consulteu la secció "Afegir un fragment de codi al lloc web" de més avall.
  12. Feu clic a Desa.
  13. Un cop hàgiu completat la configuració, podreu validar la implementació per assegurar-vos que les conversions millorades estiguin ben configurades. Al cap de 30 dies aproximadament, podreu veure l'impacte de les conversions millorades en els informes. Obteniu més informació sobre els resultats de l'impacte de les conversions millorades per al web.
Nota: si utilitzeu el mètode automàtic o bé el mètode del selector CSS o de la variable de JavaScript, Google farà servir de manera predeterminada una galeta d'anuncis per recollir en nom vostre dades de client pròpies, xifrades amb la funció resum, i per connectar aquestes dades amb esdeveniments de conversió posteriors que es produeixin durant la mateixa sessió d'usuari. Si implementeu el mode de consentiment, la galeta d'anuncis estarà subjecta a l'estat de consentiment d'ad_storage de la funció Mode de consentiment, si s'ha implementat. Podeu desactivar aquesta funció en qualsevol moment fent clic a la icona d'eines que hi ha a l'extrem superior dret del compte, fent clic a "Etiqueta de Google" i desactivant l'opció "Interaccions amb formularis" a la configuració de l'etiqueta.

Afegir un fragment de codi al lloc web

Abans de seguir les instruccions que s'indiquen a continuació, assegureu-vos d'haver completat els passos per configurar les conversions millorades i d'haver seleccionat "Etiqueta de Google" com a font de dades.

Identificar i definir els camps de conversions millorades

Assegureu-vos que els camps que necessiteu, com ara l'adreça electrònica, l'adreça postal i el número de telèfon, estiguin disponibles a la pàgina de conversió en què s'activa el fragment d'esdeveniment de Google Ads. És probable que ho estiguin a les pàgines de conversió de compres, registres i altres tipus de conversions similars, que sovint requereixen dades de client. Si no teniu clar quina pàgina és, contacteu amb el desenvolupador.

Nota: cal proporcionar com a mínim un dels camps següents.
  • Adreça electrònica (opció preferida).
  • Adreça (el nom, els cognoms, el codi postal i el país són obligatoris). Opcionalment, podeu proporcionar l'adreça postal, la ciutat i la regió com a claus de coincidència addicionals.
  • També podeu proporcionar un número de telèfon juntament amb una adreça electrònica, o bé amb un nom complet i una adreça.

Podeu enviar dades sense la funció resum (Google les normalitzarà i hi aplicarà la funció resum abans que arribin als servidors) o bé dades normalitzades i xifrades amb la funció resum. Si decidiu normalitzar les dades i aplicar-hi la funció resum, seguiu les instruccions que s'indiquen tot seguit.

Per a la normalització:

• Treure els espais en blanc que hi ha al principi o al final.
  • Convertiu el text a minúscules.
  • Doneu format als números de telèfon d'acord amb l'estàndard E.164.

Per a la funció resum:

• Utilitzeu el format hexadecimal SHA256.

La taula següent enumera més informació sobre els camps que podeu definir. La columna "Nom de la clau" indica com es farà referència a aquests camps al fragment d'HTML de les conversions millorades, que es crea al pas següent. Tingueu present que totes les dades s'han de transferir com a camps de tipus Cadena.

Camp de dades Nom de la clau Descripció
Adreça electrònica email

Adreça electrònica de l'usuari.

Exemple: 'jdalmau@example.com'

sha256_email_address

Correu electrònic de l'usuari xifrat amb la funció resum.

Exemple:

‘a8af8341993604f29cd4e0e5a5a4b5d48c575436c38b28abbfd7d481f345d5db’

Número de telèfon phone_number

Número de telèfon de l'usuari. Ha de tenir el format E.164, és a dir, entre 11 i 15 dígits, un prefix de signe més (+) i un codi de país, sense guions, parèntesis ni espais.

Exemple: ‘+11231234567’

sha256_phone_number

Número de telèfon de l'usuari xifrat amb la funció resum.

Exemple:

‘e9d3eef677f9a3b19820f92696be53d646ac4cea500e5f8fd08b00bc6ac773b1’

Nom address.first_name

Nom de l'usuari.

Example: 'Joan'

address.sha256_first_name

Nom de l'usuari xifrat amb la funció resum.

Exemple:

‘96d9632f363564cc3032521409cf22a852f2032eec099ed5967c0d000cec607a’

Cognoms address.last_name

Cognoms de l'usuari.

Exemple: 'Dalmau Roig'.

address.sha256_last_name

Cognoms de l'usuari xifrats amb la funció resum.

Exemple:

‘799ef92a11af918e3fb741df42934f3b568ed2d93ac1df74f1b8d41a27932a6f’

Adreça postal address.street Adreça postal de l'usuari. Exemple: 'Carrer Major, 123'
Ciutat address.city Nom de la ciutat de l'usuari. Exemple: 'Sabadell'
Regió address.region Província, estat o regió de l'usuari. Example: 'Barcelona'
Codi postal address.postal_code Codi postal de l'usuari. Exemple: "08208"
País address.country Codi de país de l'usuari. Exemple: 'ES' Cal utilitzar els codis de país de dues lletres segons la norma ISO 3166-1 alfa-2.
Nota: assegureu-vos que les dades de client estiguin disponibles quan s'activi l'etiqueta de conversió. Si la informació de l'usuari es recull en una pàgina anterior, haureu d'assegurar-vos que estigui disponible al codi de la pàgina de conversió per configurar-la en aquest script.

Implementar l'script de conversions millorades

Configureu i afegiu l'script següent a la pàgina de conversió en què estigui instal·lat el fragment d'esdeveniment de Google Ads. Assegureu-vos que actualitzeu els noms de les variables següents perquè coincideixin amb els noms de les variables dels atributs a la vostra pàgina web.

Per exemple, si emmagatzemeu l'adreça electrònica en una variable anomenada "email_address", cal editar el fragment per reflectir-ho (per exemple, on hi diu "VariableAdreçaElectrònica").

Nota: també podeu codificar el camp amb una cadena o fer servir una funció en comptes d'utilitzar variables.

// Implement

<script>
gtag('set', 'user_data', {
"email": VariableAdreçaElectrònica, *** Canvieu VariableAdreçaElectrònica pel nom real de la variable de JavaScript en què emmagatzemeu l'adreça electrònica de l'usuari. Feu el mateix amb la resta de variables que es mostren tot seguit. Assegureu-vos que els valors no estiguin xifrats amb la funció resum.
"phone_number": VariableTelèfon,
"address": {
"first_name": VariableNom,
"last_name": VariableCognoms,
"street": VariableAdreçaPostal,,
"city": VariableCiutat,
"region": VariableRegió,
"postal_code": VariableCodiPostal,
"country": VariablePaís
}
});
</script>

El número de telèfon ha de tenir el format E.164, és a dir, entre 11 i 15 dígits, un prefix de signe més (+) i un codi de país, sense guions, parèntesis ni espais.

Si el lloc web no recull algun dels camps anteriors, traieu el camp del tot; no el deixeu en blanc. Per exemple, un lloc web que només recull adreces electròniques i números de telèfon tindrà l'aspecte següent:

// Implement
<script>
gtag('set', 'user_data', {
"email": {{ VariableAdreçaElectrònica }},
"phone_number": {{ VariableTelèfon }}
});
</script>
Nota: cal proporcionar com a mínim un dels camps següents.
  • Adreça electrònica (opció preferida).
  • Adreça: el nom, els cognoms, el codi postal i el país són obligatoris per a aquest camp. Opcionalment, podeu proporcionar l'adreça postal, la ciutat i la regió com a claus de coincidència addicionals.
  • Número de telèfon (s'ha de proporcionar juntament amb una adreça electrònica, o bé amb un nom complet i una adreça).

Diversos valors

Opcionalment, els desenvolupadors poden proporcionar diversos valors (fins a tres per al telèfon i l'adreça electrònica i dos per a l'adreça postal) utilitzant un valor de matriu en lloc d'una cadena. Si captureu més d'un valor, en fer servir aquesta opció, s'incrementarà la probabilitat que hi hagi una coincidència. Vegeu l'exemple següent:

<script>
gtag('set', 'user_data', {
"email": [VariableAdreçaElectrònica1, yourEmailVariable2],
"phone_number": [VariableTelèfon1, VariableTelèfon2],
"address": [
{first_name: VariableNom,last_name: VariableCognoms, street: VariableAdreçaPostal, city: VariableCiutat, region: VariableRegió, postal_code: VariableCodiPostal},
{first_name: VariableNom,last_name: VariableCognoms, street: VariableAdreçaPostal, city: VariableCiutat2, region: VariableRegió2, postal_code: VariableCodiPostal2}
]
});
</script>

Configurar l'etiqueta de Google de la pàgina de conversió

Afegiu "{'allow_enhanced_conversions': true}" a la línia de configuració de l'etiqueta de Google que s'activa en totes les pàgines.
gtag('config', 'TAG_ID', { ' allow_enhanced_conversions':true } ) ;

Abans: exemple d'etiqueta de Google (actualment aplicada):

<!-- Etiqueta de Google (gtag.js) - Google Ads: 123456 -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>
<script>
window.dataLayer = window.dataLayer || [];
function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
gtag('js', new Date());
gtag('config', 'TAG_ID');
</script>

Després:

<!-- Etiqueta de Google (gtag.js) - Google Ads: 123456 -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>
<script>
window.dataLayer = window.dataLayer || [];
function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
gtag('js', new Date());
gtag('config','TAG_ID', {'allow_enhanced_conversions':true});
</script>

Especificar els selectors CSS o les variables de JavaScript

Abans de seguir les instruccions que s'indiquen a continuació, assegureu-vos d'haver completat els passos per configurar les conversions millorades i d'haver seleccionat "Etiqueta de Google" com a font de dades. A més, assegureu-vos que hàgiu seleccionat "Especifica els selectors CSS o les variables de JavaScript" com a mètode d'implementació.

Trobar camps de conversions millorades en una pàgina de conversió

1. Utilitzeu el navegador Chrome en una pestanya independent del compte de Google Ads i navegueu fins a la pàgina de conversió. Si no teniu clar quina pàgina és, contacteu amb el desenvolupador.
  2. De les dades de client que es mostren a la pàgina, identifiqueu les que voleu enviar a Google. Per exemple, pot ser que la vostra pàgina mostri un missatge d'agraïment i una adreça electrònica de client després d'una compra.
    Nota: perquè les conversions millorades funcionin correctament, heu de proporcionar com a mínim un dels camps que s'indiquen a continuació.
    • Adreça electrònica (opció preferida).
    • Nom complet i adreça (nom, cognoms, adreça postal, ciutat, regió, codi postal i país).
    • [Opcional] També podeu proporcionar un número de telèfon juntament amb una adreça electrònica, o bé amb un nom complet i una adreça (però no només el número).
  3. Un cop hàgiu identificat les dades de client a la pàgina, haureu de seguir el pas següent per copiar els selectors CSS o les variables de JavaScript i introduir-los a Google Ads.

Identificar els selectors CSS de les conversions millorades i introduir-los a Google Ads

1. Seguiu les instruccions per activar les conversions millorades i seleccioneu "Especifica els selectors CSS o les variables de JavaScript".
  2. Feu clic a Personalitza perquè es mostri una pantalla amb camps en què podeu especificar selectors CSS per a cada tipus de dades que vulgueu.
  3. Marqueu la casella de cadascuna de les dades de client que vulgueu implementar (per exemple, adreça electrònica, nom i adreça postal, entre d'altres).
  4. Seleccioneu JavaScript o selector CSS.
    Nota: si utilitzeu variables de JavaScript, segurament el més fàcil és que pregunteu al vostre desenvolupador quines variables s'han d'afegir a aquests camps. Si utilitzeu selectors CSS, podeu seguir els passos que s'indiquen a continuació.
  5. En una pestanya independent, navegueu fins a la pàgina de conversió.
  6. A la pàgina de conversió, quan trobeu les dades de client corresponents que voleu enviar amb les conversions millorades, feu clic amb el botó dret del ratolí en aquestes dades i seleccioneu Inspecciona.
  7. Si introduïu el selector CSS per a l'adreça electrònica a Google Ads, assegureu-vos de fer clic amb el botó dret a l'adreça electrònica que es mostra a la pàgina de conversió.
  8. Veureu que les eines per a desenvolupadors de Chrome s'obren al navegador Chrome.
  9. Al codi font que es mostra a la pàgina Eines per a desenvolupadors de Chrome hi ha una part del codi que està marcada. Aquest codi marcat és la part que inclou els selectors CSS per a les dades de client en què heu fet clic amb el botó dret en el pas 2 d'aquesta secció.
  10. Passeu el cursor per sobre del codi marcat i feu-hi clic amb el botó dret.
  11. Desplaceu-vos cap avall fins a Copia i, tot seguit, trieu Selector.
  12. Enganxeu el text als camps corresponents de Google Ads (a l'altra pestanya). Com a referència, ha de tenir un aspecte semblant (però no exacte) a aquest:
    tsf > div:nth-child(2) > div.A8SBwf > div.RNNXgb > div > div.a4bIc > custEmail
  13. Completeu els passos del 6 al 12 d'aquesta secció per a cada tipus diferent de dades de client (adreça electrònica, nom, adreça postal, etc.).
  14. A Google Ads, feu clic a Desa.

Validar la implementació

Per verificar si la implementació de les conversions millorades funciona correctament, navegueu fins a la pàgina de conversió (és possible que us calgui fer una conversió de prova) i seguiu aquests passos. Us recomanem que ho feu immediatament després d'implementar les conversions millorades, de manera que pugueu fer canvis si no funcionen correctament.

Validar la implementació mitjançant les eines per a desenvolupadors de Chrome

1. Feu clic amb el botó dret a la pàgina web.
  2. Seleccioneu Inspecciona.
  3. Seleccioneu la pestanya Xarxa.
  4. Introduïu "google" a la barra de cerca.
  5. Cerqueu la sol·licitud de xarxa que dirigeix a "googleadservices.com/pagead/conversion/" (o "google.com/pagead/1p-conversion/" en alguns navegadors).
  6. Feu clic a Càrrega útil per veure la llista de paràmetres de la cadena de consulta.
  7. Cerqueu el paràmetre "em" que té com a valor una cadena xifrada amb la funció resum. El valor ha de començar per "tv.1~em" seguit d'una cadena llarga de caràcters. Si veieu el paràmetre "em", significa que l'etiqueta de conversions millorades està recollint i xifrant amb la funció resum l'objecte enhanced_conversion_data.
Nota: si veieu el paràmetre "em" però només es mostra "tv.1~em" sense una cadena llarga xifrada amb la funció resum, vol dir que envieu el paràmetre de conversions millorades, però és buit. Això pot passar si les dades proporcionades per l'usuari no estan disponibles en el moment de la conversió.

Revisar l'informe de diagnòstic després de 72 hores per confirmar la implementació

Aproximadament 72 hores després d'implementar les conversions millorades, podreu veure l'informe de diagnòstic de les etiquetes a Google Ads, que podeu fer servir per validar si la implementació funciona correctament. Per arribar-hi:
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Objectius Goals Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Conversions.
  3. Feu clic a l'acció de conversió que té les conversions millorades activades.
  4. Al menú de pàgines de la part superior, seleccioneu Diagnòstic. Podreu veure l'informe de diagnòstic de les etiquetes de conversions millorades i les mètriques de les conversions millorades de cada secció.
  5. Reviseu les diverses comprovacions d'estat per assegurar-vos que tot funciona de la manera prevista.
  6. Si l'informe de diagnòstic de les etiquetes us notifica que hi ha alguna cosa que no funciona, seguiu les instruccions de la notificació i del Centre d'ajuda per resoldre el problema.

Desactiveu les conversions millorades

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.

Per desactivar les conversions millorades al nivell de compte, seguiu aquests passos:

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Objectius Goals Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Conversions.
  3. Feu clic a Configuració.
  4. Desplegueu la secció "Conversions millorades".
  5. Desmarqueu la casella de selecció per desactivar les conversions millorades.
  6. Feu clic a Desa.

Per desactivar les conversions millorades al nivell d'acció de conversió, seguiu aquests passos:

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Objectius Goals Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Conversions.
  3. Seleccioneu l'acció de conversió per a la qual vulgueu desactivar les conversions millorades.
  4. Feu clic a Configuració.
  5. Desplegueu la secció "Conversions millorades".
  6. Desmarqueu la casella de selecció que hi ha al costat d'Activa les conversions millorades.
  7. Feu clic a Desa.
Nota: si desactiveu les conversions millorades, no les podreu fer servir per a les ofertes ni per als informes. Ara bé, desactivar-les no afectarà les dades de conversió existents.