Konverteringsverdier

Konfigurer flere innstillinger

Nå som du har implementert konverteringsverdier, kan du gjøre dette:

Juster konverteringsverdiene

Slik kan du justere konverteringsverdiene:

• Regler for konverteringsverdier: Med regler for konverteringsverdier kan du ta i bruk en multiplikasjonsfaktor på konverteringsverdier for visse kunder, enheter eller steder som er ekstra lønnsomme.
  • Mål for anskaffelse av nye kunder: Med målene for anskaffelse av nye kunder kan du effektivt skaffe deg nye kunder ved hjelp av Google Ads-kampanjer.

Finn konverteringsverdier i rapporter

Når du har konfigurert konverteringssporingen, får du se data om konverteringsverdier, for eksempel den samlede konverteringsverdien for alle konverteringene. Hvis du vil ha en enkel oversikt over alle dataene om konverteringsverdier, må du legge til kolonner i statistikktabellen.

Du kan legge til kolonner for konverteringsverdier ved å følge fremgangsmåten i Om kolonner i statistikktabellen.

For å finne informasjon om kolonnene som er tilgjengelige, kan du lese om data om konverteringssporing.

Velg verdier og budstrategier

Når du har lagt inn konverteringsverdiene, kan du bruke de n automatisk budstrategien mål-ROAS eller maksimer konverteringsverdien. Med automatiske budstrategier angis bud automatisk for å optimalisere for de aktuelle resultatmålene. For at resultatene dine skal bli så gode som mulig, bruker disse strategiene sanntidsopplysninger som for eksempel enhet, nettleser, sted og tidspunkt på dagen til å justere budene dine i hver annonseauksjon.

Med mål-ROAS maksimeres konverteringsverdien samtidig som det jobbes for å oppnå den gjennomsnittlige avkastningen på annonsekostnadene du har angitt. Det er med andre ord den gjennomsnittlige konverteringsverdien (f.eks. salgsinntekter eller fortjenestemarginer) du ønsker å få for hver krone du bruker på annonser.

Med budgivning for maksimering av konverteringsverdien finner systemet automatisk et optimalt bud for annonsen din hver gang den er kvalifisert for visning, for å maksimere konverteringsverdien i henhold til dagsbudsjettet ditt.

Valg av valuta

Konverteringsverdier rapporteres alltid i valutaen du fakturerer med i Google Ads. Du kan imidlertid tilordne Google Analytics-konverteringene dine en annen valuta hvis disse måles i en annen valuta enn faktureringsvalutaen. Google Ads importerer Google Analytics-konverteringene i den aktuelle valutaen og konverterer den til faktureringsvalutaen.

Eksempel: Tenk deg at du angir EUR som faktureringsvaluta i Google Ads, og at du registrerer konverteringer i USD i Google Analytics. Du kan angi USD som valutaen for Google Analytics-konverteringer, så blir verdien konvertert og rapportert i EUR i Google Ads-rapporteringen. Dette skjer fordi du har angitt EUR som valutaen i Google Ads-faktureringskontoen.

Valuta for konverteringsverdier ved konverteringssporing via flere kontoer

Hvis du bruker konverteringssporing med flere Google Ads-kontoer og administrerer dette i en managerkonto (MCC), blir konverteringsverdiene tilordnet valutaen i managerkontoen med mindre du angir en annen valuta i standardverdien eller en valutakode i konverteringskoden. Hvis det imidlertid er angitt en annen faktureringsvaluta i Google Ads-kontoen som genererer et klikk som fører til konvertering, blir konverteringsverdien omregnet til kontovalutaen basert på den gjennomsnittlige valutakursen for den aktuelle dagen.

Eksempel: Standardvalutaen i managerkontoen din er britiske pund (GBP). Du har opprettet en konverteringshandling du verdsetter til GBP 10. En person fullfører så en konverteringshandling etter å ha klikket på en annonse som leveres gjennom en administrert konto der EUR er standardvalutaen. Tenk deg at den nåværende valutakursen er GBP 1 = EUR 1,19. Vi viser en konverteringsverdi på EUR 11,90 i den administrerte kontoen. I managerkontoen vises konverteringsverdien likevel som GBP 10.

Sporing av konverteringer uten pengeverdi

Hvis du sporer konverteringshandlinger uten faktisk pengeverdi, men du likevel ønsker å måle den relative verdien av ulike konverteringshandlinger, kan du velge ikke å tilordne noen valuta. Vi omtaler gjerne disse verdiene som nøkkelresultatindikatorer, eller såkalte KPI-er (key performance indicators). Selv om koden din inneholder en valutakode, blir den ignorert dersom du ikke har knyttet noen valuta til standardverdien for den aktuelle konverteringshandlingen. På denne måten kan du kontrollere hvorvidt konverteringsverdiene måler pengeverdier eller KPI-er, uten å måtte oppdatere koden for konverteringssporing på nettstedet.

Eksempel: Du har et skjema for registrering av e-postadresser på nettstedet ditt. Du ønsker ikke å tilordne noen pengeverdi til disse registreringene, men å angi en tallverdi for hver registrering. Du oppretter en konverteringshandling, tilordner hver enkelt registrering verdien «2» og velger deretter «Valutaen er ikke angitt». I rapportene vises verdien «2» uavhengig av faktureringsvalutaen i kontoen og eventuelle valutakoder taggen sender.

Hvis det en konverteringshandling i managerkontoen din ikke er tilordnet noen valuta, foretar vi ingen valutaomregninger, uavhengig av kontovalutaen i Google Ads-kontoen som konverteringen tilskrives.