Conversiewaarden

Aanvullende instellingen configureren

Nu u conversiewaarden heeft geïmplementeerd, kunt u het volgende doen:

Uw conversiewaarden aanpassen

U kunt uw conversiewaarden aanpassen met:

• Conversiewaarderegels: Gebruik conversiewaarderegels om een vermenigvuldigingsfactor toe te passen op conversiewaarden voor typen klanten, apparaten of locaties die waardevoller voor u zijn.
  • Doelen voor acquisitie van nieuwe klanten: Gebruik de doelen voor de acquisitie van nieuwe klanten om op een efficiënte manier nieuwe klanten te werven via uw Google Ads-campagnes.

Conversiewaarden vinden in rapporten

Nadat u Conversies bijhouden heeft ingesteld, heeft u toegang tot gegevens over conversiewaarden, zoals het totaal van alle conversiewaarden van al uw conversies. Als u al uw gegevens over conversiewaarden in één oogopslag wilt bekijken, voegt u kolommen toe aan de tabel met statistieken.

Als u kolommen met conversiewaarden wilt toevoegen, volgt u de stappen in Over kolommen in de tabel met statistieken.

Informatie over de beschikbare kolommen vindt u in Inzicht krijgen in uw gegevens voor het bijhouden van conversies.

Waarden en biedstrategieën selecteren

Nadat u de conversiewaarden heeft ingesteld, kunt u de automatische biedstrategieën Conversiewaarde maximaliseren of Doel-ROAS gebruiken. Automatische biedstrategieën stellen automatisch biedingen in om te optimaliseren voor uw prestatiedoelen. Deze strategieën dragen bij aan betere prestaties omdat ze aan de hand van realtime gegevens, zoals apparaat, browser, locatie en tijdstip, uw biedingen tijdens elke advertentieveiling aanpassen.

'Doel-ROAS' maximaliseert de conversiewaarde terwijl wordt geprobeerd een door u ingesteld gemiddeld rendement op de advertentie-uitgaven te behalen. Met andere woorden: dit is de gemiddelde conversiewaarde (zoals verkoopopbrengst of winstmarges) die u wilt behalen voor elke euro die u aan advertenties besteedt.

Met bieden op basis van 'Conversiewaarde maximaliseren' wordt er automatisch een optimaal bod voor uw advertentie ingesteld telkens als deze geschikt is voor weergave, zodat de conversiewaarde binnen de grenzen van uw dagbudget wordt gemaximaliseerd.

Valuta selecteren

Conversiewaarden worden altijd aan u gerapporteerd in de factureringsvaluta die u in uw Google Ads-account heeft geselecteerd. U kunt echter een andere valuta aan uw Google Analytics-conversies toewijzen als die in een andere valuta worden bijgehouden dan uw factureringsvaluta. Google Ads importeert de Google Analytics-conversies in die valuta en rekent deze voor u om naar de factureringsvaluta.

Voorbeeld: Stel dat u de valuta voor uw Google Ads-facturering instelt op Euro, maar dat u voor Google Analytics conversies in USD registreert. U kunt de valuta van uw Google Analytics-conversies instellen op USD en de waarde wordt vervolgens omgerekend naar euro's in uw Google Ads-rapportage. Dit komt omdat u euro's heeft ingesteld als valuta in uw Google Ads-e-mailaccount voor facturering.

Valuta van de conversiewaarde voor conversies bijhouden voor meerdere accounts

Als u via een manageraccount (Mijn Klantencentrum) conversies bijhoudt voor meerdere Google Ads-accounts, wordt voor de conversiewaarden de valuta van het manageraccount gebruikt, tenzij u een andere valuta als standaardwaarde opgeeft of een valutacode toevoegt aan de conversietag. Als een Google Ads-account echter een klik krijgt die een conversie met een andere factureringsvaluta oplevert, wordt de conversiewaarde aan de hand van de gemiddelde dagelijkse wisselkoers omgerekend naar de valuta van dat account.

Voorbeeld: De standaardvaluta van uw manageraccount is Britse pond. U heeft een conversieactie gerealiseerd ter waarde van £ 10. Iemand klikt op een advertentie die wordt weergegeven via een beheerd account waarvoor euro is ingesteld als standaardvaluta, en voltooit een conversieactie. De huidige wisselkoers is £1 = €1,19. In het beheerde account wordt een conversiewaarde van € 11,90 weergegeven. In het manageraccount wordt de conversiewaarde nog steeds weergegeven als £ 10.

Conversies zonder monetaire waarde bijhouden

Als u conversieacties zonder echte monetaire waarde wilt bijhouden, maar toch over een manier wilt beschikken om de relatieve waarde van verschillende conversieacties te meten, kunt u ervoor kiezen geen valuta toe te wijzen. Relatieve conversiewaarden duiden we vaak aan met de term 'belangrijke prestatie-indicatoren' of 'KPI's'. Zelfs als uw tag een valutacode bevat, wordt deze genegeerd als u geen valuta heeft geselecteerd voor de standaardwaarde van die conversieactie. Zo kunt u zelf bepalen of uw conversiewaarden monetaire waarden of KPI's moeten aangeven, zonder dat u hiervoor de tag voor het bijhouden van conversies op uw site hoeft bij te werken.

Voorbeeld: Op uw website staat een aanmeldingsformulier voor uw e-mailnieuwsbrief. U geeft er de voorkeur aan geen monetaire waarde toe te kennen aan de aanmeldingen, maar u wilt er wel graag een numerieke waarde aan koppelen. U maakt een conversieactie, wijst een waarde van 2 toe aan elke aanmelding en kiest 'Geen valuta ingesteld'. In uw rapporten ziet u dan de waarde 2, ongeacht de factureringsvaluta van uw account of een valutacode die via de tag is verstuurd.

Als er voor een conversieactie in uw manageraccount geen valuta is toegewezen aan een waarde, rekenen we de waarde niet om naar een buitenlandse valuta, ongeacht de valuta die is ingesteld voor het Google Ads-account waarin de conversie wordt meegeteld.