Längden på inlärningsperioden för kampanjer och vad som påverkar den

Efter att du har ändrat din automatiska budstrategi behöver kampanjen eller portföljen lite tid för att kalibreras för det nya målet. Detta visas med statusen Inlärning. Läs mer om budstrategiernas status.

I den här artikeln beskriver vi hur lång inlärningsperioden för kampanjer är och vilka olika faktorer som påverkar den.

Obs! Budstrategistatusar är inte tillgängliga med hotellkampanjer.

Var kan jag se om min kampanj fortfarande lär sig?

Du kan se om din kampanj fortfarande lär sig genom att kontrollera dess budstatus. Om statusen är Inlärning kan du hålla muspekaren över den för att se en av följande fyra anledningar till statusen.

• Ny strategi: Budstrategin har nyligen skapats eller återaktiverats. Google Ads gör justeringar för att optimera dina bud.
  • Ändrad inställning: En inställning för budstrategin har ändrats. Google Ads gör justeringar för att optimera dina bud.
  • Ändrad kombination: Kampanjer, annonsgrupper eller sökord har lagts till eller tagits bort från budstrategin. Google Ads gör justeringar för att optimera dina bud.

Våra algoritmer fortsätter lära sig även när budstatusen inte längre är Inlärning.

Vad påverkar inlärningsperiodens längd?

Inlärningsperiodens längd påverkas främst av tre faktorer:

• antalet konverteringar som dina kampanjer, annonsgrupper, sökord eller produkter får
  • konverteringscyklernas längd, till exempel den tid det tar för ett klick att leda till en konvertering
  • den aktuella budstrategin (till exempel Maximera konverteringar och Maximera konverteringsvärde). Inlärningsperioden gäller inte Manuell CPC.

Det kan ta upp till två eller tre konverteringscykler innan budstrategin har kalibrerats för det nya målet. Det kan det gå fortare beroende på mängden konverteringsdata. Om det finns konverteringsdata från tidigare kampanjer kan du få resultat snabbare, eftersom det förkortar den initiala inlärningsperiod som krävs för att Smart Bidding ska kalibreras för dina verksamhetsmål.