De duur van de leerperiode voor campagnes en wat er invloed op kan hebben

Nadat u een wijziging heeft aangebracht in uw automatische biedstrategie, is enige tijd nodig om de campagne of het portfolio af te stemmen op nieuwe doelen. De status Leren wordt misschien getoond. Meer informatie over de statussen die een biedstrategie kan hebben

In dit artikel vertellen we meer over de duur van de leerperiode voor campagnes en de verschillende factoren die hierop van invloed zijn.

Opmerking: Statussen van biedstrategieën zijn niet beschikbaar voor hotelcampagnes.

Waar kan ik zien of het leerproces van mijn campagne nog actief is?

Aan de biedstatus van uw campagne kunt u zien of het leerproces nog actief is. Als er Leren staat, plaatst u de cursor erop. Nu staat er welke van de 4 redenen zorgt dat uw biedstrategie momenteel de status Leren heeft.

• Nieuwe strategie: De biedstrategie is onlangs gemaakt of opnieuw geactiveerd. Google Ads is bezig met aanpassen om uw biedingen te optimaliseren.
  • Instelling gewijzigd: Er is een instelling gewijzigd voor de biedstrategie. Google Ads is bezig met aanpassen om uw biedingen te optimaliseren.
  • Samenstelling gewijzigd: Er zijn campagnes, advertentiegroepen of zoekwoorden toegevoegd aan of verwijderd uit de biedstrategie. Google Ads is bezig met aanpassen om uw biedingen te optimaliseren.

Onze algoritmen blijven leren, zelfs als de biedstatus niet meer Leren is.

Wat beïnvloedt de duur van de leerperiode?

De duur van de leerperiode is voornamelijk afhankelijk van 3 factoren:

• Het aantal conversies dat uw campagnes, advertentiegroepen, zoekwoorden of producten genereren.
  • De duur van uw conversiecycli. Bijvoorbeeld hoelang het duurt voordat een klik tot een conversie leidt.
  • De biedstrategie (bijvoorbeeld Aantal conversies maximaliseren en Conversiewaarde maximaliseren). De leerperiode is niet van toepassing op handmatige CPC.

Het kan 2 tot 3 conversiecycli duren voordat de biedstrategie is afgestemd op het nieuwe doel. Afhankelijk van de hoeveelheid conversiegegevens kan het proces sneller gaan. Met conversiegegevens van eerdere campagnes kunt u sneller resultaten behalen door de eerste leerperiode te versnellen die nodig is om Slim bieden in te zetten voor uw bedrijfsdoelen.