Kampanjoiden oppimisaika ja siihen vaikuttavat tekijät

Kun teet muutoksia automaattiseen hintatarjousstrategiaan, kampanja tai portfolio tarvitsee hieman aikaa mukautua uuteen tavoitteeseen. Tällöin tilana voi näkyä "Prosessoidaan". Lue lisää hintatarjousstrategioiden tiloista.

Tässä artikkelissa kerrotaan kampanjoiden oppimisajasta ja siihen vaikuttavista tekijöistä.

Huom. Hintatarjousstrategioiden tilat eivät ole saatavilla Hotellikampanjoissa.

Mistä näen, onko kampanjani oppimisaika vielä kesken?

Jos haluat selvittää, onko kampanjasi oppimisaika vielä kesken, voit tarkistaa sen hintatarjousstrategian tilan. Jos tilana on "Prosessoidaan", voit viedä hiiren tilan päälle nähdäksesi, mistä alla olevasta neljästä syystä tämä johtuu.

• Uusi strategia: Hintatarjousstrategia on luotu tai otettu uudelleen käyttöön äskettäin. Google Ads tekee nyt muokkauksia hintatarjousten optimoimiseksi.
  • Asetuksen muutos: Hintatarjousstrategian asetusta on muutettu. Google Ads tekee nyt muokkauksia hintatarjousten optimoimiseksi.
  • Kokoonpanon muutos: Hintatarjousstrategiaan on lisätty kampanjoita, mainosryhmiä tai avainsanoja tai niitä on poistettu siitä. Google Ads tekee nyt muokkauksia hintatarjousten optimoimiseksi.

Algoritmimme jatkavat oppimista vielä senkin jälkeen, kun hintatarjousstrategian tilana ei enää ole "Prosessoidaan".

Mikä vaikuttaa oppimisaikaan?

Oppimisaikaan vaikuttavat ensisijaisesti

• kampanjoiden, mainosryhmien, avainsanojen tai tuotteiden tuottamien konversioiden määrä
  • konversiosyklin kesto eli klikkauksen ja konversion väliin jäävä aika
  • hintatarjousstrategia (esim. konversiomäärän maksimointi tai konversioarvon maksimointi). Oppimisaikaa ei käytetä manuaalisen klikkauskohtaisen hinnan yhteydessä.

Hintatarjousstrategialta voi mennä 2–3 konversiosykliä uuteen tavoitteeseen mukautumiseen, mutta konversiodatan määrästä riippuen se voi tapahtua myös nopeammin. Aiempien kampanjoiden konversiodata voi auttaa saamaan tuloksia nopeammin, sillä se lyhentää oppimisaikaa, joka Smart Biddingiltä kuluu alussa liiketoimintatavoitteisiisi mukautumiseen.