Over de nieuwe pagina Factureringsinstellingen

Vanaf november 2022 wijzigt Google de vormgeving van de pagina Factureringsinstellingen voor klanten met automatische en handmatige betalingen. Alle elementen van de huidige pagina Instellingen blijven beschikbaar, maar het ontwerp verandert om het gebruik makkelijker en intuïtiever te maken. Er verandert niets voor klanten met maandelijkse facturering.

De pagina Factureringsinstellingen, in het gedeelte Instellingen van Facturering Icoon Facturering van het hoofdmenu, bevat informatie over uw betaalmethoden, hoe u betaalt, betalingsgegevens, de gebruikers van het betalingsprofiel en contacten en je Google-betalingsaccount. De informatie op de pagina is nu onderverdeeld in gedeelten. U kunt een gedeelte openen door erop te klikken of door op de punthaak rechts van een gedeelte te klikken.

Betaalmethoden

In het gedeelte Betaalmethoden kunt u uw primaire betaalmethoden bekijken en beheren, en een nieuwe of alternatieve betaalmethode toevoegen. Als u handmatige betalingen uitvoert, vindt u de betaalmethode die u het laatst heeft gebruikt. Klik op Betaalmethoden beheren om naar de pagina Betaalmethoden in Google Ads te gaan. Ga naar deze pagina in het Helpcentrum voor meer informatie over beschikbare betaalmethoden in uw land.

Hoe u betaalt

In het gedeelte Hoe u betaalt kunt u de manier bekijken waarop u voor Google Ads betaalt. Afhankelijk van de beschikbare opties in uw account kunt u de betaalinstellingen updaten om te schakelen tussen handmatige of automatische betalingen, en uw betalingsdrempel updaten. Lees dit artikel voor meer informatie over uw betaalinstellingen.

Gebruikers betalingsprofiel/betalingscontacten

Afhankelijk van uw accounttype vindt u een gedeelte voor gebruikers van het betalingsprofiel of voor betalingscontacten. In dit gedeelte kunt u gebruikers of contacten bekijken die aan betalingen gerelateerde berichten krijgen, zoals meldingen over vervaldatums voor betaalmethoden. Als u beheerder bent, kunt u op Een nieuwe gebruiker toevoegen klikken om een nieuwe gebruiker voor het betalingsprofiel in te stellen. Geef hiervoor de naam, het e-mailadres en de e-mailvoorkeuren op. Als u geen beheerder bent, moet u uw beheerder vragen een nieuwe gebruiker toe te voegen of contact opnemen met Google Ads-support.

Gegevens betaler

In het gedeelte Informatie over de betaler staan gegevens over de persoon of partij die verantwoordelijk is om voor uw Google Ads-account te betalen. In dit gedeelte vindt u uw voorkeuren voor betalingsprofiel-ID, land/regio en valuta, accounttype, naam, adres en de voorkeurstaal voor documenten. Klik op het potloodje Instelling bewerken, potloodje (indien beschikbaar) om velden te updaten en klik op Opslaan als u klaar bent met updaten.

Google-betalingsaccount

In het gedeelte Google-betalingsaccount kunt u uw Google-betalingsaccount-ID en de bijnaam die u voor uw betalingsaccount gebruikt bekijken. Deze informatie kan handig zijn bij het contact met support. Klik op het potloodje Instelling bewerken, potloodje om de bewerkbare gedeelten te updaten. Klik op Opslaan als u klaar bent met updaten.