De prestaties van video-actiecampagnes voorspellen in Bereikplanner

10 november 2022

Prognoses voor video-actiecampagnes (VAC) zijn nu beschikbaar in Bereikplanner in Google Ads. Zo kunnen adverteerders makkelijker plannen op basis van conversies, weergaven, bereik en vertoningen. De tool geeft een prognose van de mogelijke prestaties van uw mediaplan op basis van uw gewenste doelgroep, budget en andere instellingen, zoals geografische locatie en advertentie-indelingen. Prognoses worden gebaseerd op trends in de advertentiemarkt en op de historische prestaties van vergelijkbare campagnes die eerder zijn uitgevoerd.

U kunt nu het doel 'Actie - Online conversies' selecteren wanneer u uw plannen instelt in Bereikplanner en u kunt video-actiecampagnes toevoegen aan uw bestaande plannen. Door deze lancering kunt u uw campagnes plannen voor de hele trechter, van bekendheid tot actie, en plannen maken voor een YouTube-strategie voor de hele trechter om uw advertenties optimaal te benutten. Volgens een meta-analyse van Nielsen realiseerden klanten die een YouTube-strategie voor de hele tunnel gebruikten een 10% hogere ROI in vergelijking met advertenties voor bekendheid.1

Ga voor meer informatie over Bereikplanner naar het Helpcentrum en neem contact op met uw Google-team als u hulp nodig heeft.

Selçuk Arkun, Reach Planner Global Product Lead

1. Een in opdracht van Google door Nielsen uitgevoerde meta-analyse van jaarlijkse MMM-resultaten voor 21 unieke consumentenproductmerken in 2018-2020.