Woo: Uw Google-tag instellen

U kunt gedragsgegevens over uw site meten met Google Ads en Google Analytics. Voer de stappen in dit artikel uit om een tag voor uw Google Ads- of Google Analytics-account in te stellen met Woo.

Voordat u begint

U kunt uw account kosteloos integreren met Google Ads of Google Analytics. U heeft geldige Google-inloggegevens, een door Google aangeleverd JavaScript-codevak en een actief Woo-account nodig om de integratie in te stellen.

Deze integratie is standaard beschikbaar in Woo en hiermee kunt u de belangrijke gebeurtenissen voor 'Verkoop' en 'Paginaweergave' bijhouden. Nadat u de integratie heeft ingesteld, kunt u gebruikmaken van aanvullende functies (bijvoorbeeld voor geoptimaliseerde e-commerce).

De instructies om de Google-tag in te stellen met Woo zijn anders voor tag-ID's die beginnen met AW- (meestal Google Ads-accounts) en tag-ID's die beginnen met G- (meestal Google Analytics-property's).

Als u een tag-ID heeft die begint met AW-

Woo gebruikt een eigen Google Ads-plug-in die afzonderlijk van de basisinstallatie wordt geïnstalleerd. Voer de onderstaande stappen uit om de plug-in te installeren en de Google-tag in te stellen.

1. Log in op uw Woo-account.
  2. Klik in het menu links op de pagina op Plugins (Plug-ins).
  3. Klik op de pagina Plugins (Plug-ins) op Add New (Nieuwe toevoegen).
  4. Vul op de pagina Plugins (Plug-ins) onder Search Results (Zoekresultaten) de optie Google Listings & Ads (Vermeldingen en advertenties op Google) in en klik op Install Now (Nu installeren).
    Opmerking: Nadat u op Install Now (Nu installeren) heeft geklikt, wordt u automatisch naar de installatie geleid.
  5. Klik op Start Listing Products (Producten vermelden) om te beginnen.
  6. Klik op Connect (Koppelen) om uw site te koppelen aan WordPress.
  7. Vul uw WordPress-mailadres of gebruikersnaam in en klik op Continue (Doorgaan).
  8. Vul uw e-mailadres of gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Log In (Inloggen).
  9. Keur de koppeling met WordPress goed.
  10. Klik op Connect (Verbinden) om een koppeling te maken met Google.
  11. Kies uw Google-account.
  12. Geef Woo rechten voor uw Google-account.
  13. Kies de catalogus die u wilt gebruiken en klik op Connect (Verbinden).
  14. Nadat de catalogus is gekoppeld, klikt u op Continue (Doorgaan).
  15. Kies een doelgroep en klik op Continue (Doorgaan).
  16. Geef verzendgegevens op en klik op Continue (Doorgaan).
  17. Voer de laatste stappen uit en klik op Complete setup (Instellen afronden).

Als u een tag-ID heeft die begint met G-

Woo gebruikt een eigen Google Analytics-plug-in die afzonderlijk van de basisinstallatie wordt geïnstalleerd. Voer de onderstaande stappen uit om de plug-in te installeren en de Google-tag in te stellen.

1. Log in op uw Woo-account.
  2. Klik in het menu links op de pagina op Plugins (Plug-ins).
  3. Klik op de pagina Plugins (Plug-ins) op Add New (Nieuwe toevoegen).
  4. Geef op de pagina Plug-ins onder Zoekresultaten de waarde Woo Google Analytics op en klik op Install Now (Nu installeren).
  5. Nadat de plug-in is gedownload en geïnstalleerd, klikt u in het dropdownmenu Plugins (Plug-ins) op Installed Plugins (Geïnstalleerde plug-ins).
  6. Klik onder Woo Google Analytics-integratie op Activate (Activeren).
  7. Nadat de plug-in is geactiveerd, wordt de pagina Plugins (Plug-ins) opnieuw geladen. Klik op Settings (Instellingen) onder de plug-in Woo Google Analytics Integration (Commerce Google Analytics-integratie).
  8. Geef uw Google-tag-ID op in het daarvoor bestemde vak en bevestig dat Use Global Site Tag (Algemene sitetag gebruiken) is aangevinkt. Klik op Save Changes (Wijzigingen opslaan).