WooCommerce: Google-tagin käyttöönotto

Voit mitata sivustoosi liittyvää käyttäytymisdataa Google Adsilla ja Google Analyticsilla. Seuraamalla tässä artikkelissa olevia ohjeita voit ottaa tagin käyttöön Google Ads- tai Google Analytics ‐tililläsi. Lue lisää tagin asentamisesta sivustotyökalun tai sisällönhallintajärjestelmän avulla.

Kun otat Google-tagia käyttöön, sinun on seurattava eri ohjeita riippuen siitä, onko tagitunnuksen alussa "AW-" (yleensä Google Ads ‑tileillä) vai "G-" (yleensä Google Analytics ‑mittauskokonaisuuksissa). Seuraa alla olevia tagikohtaisia ohjeita.

Jos tagin alussa on "AW-"

Ennen kuin aloitat

Voit integroida Woo-tilisi Google Adsiin tai Analyticsiin maksutta. Integrointi edellyttää, että

• olet kirjautunut Googleen
  • olet saanut Googlelta JavaScript-koodikentän
  • sinulla on aktiivinen WooCommerce-tili.

Tämä integraatio on WooCommercessa natiivi, ja sen avulla voit seurata myyntiä tai katselukertoja konversioina. Integroinnin jälkeen saat käyttöösi lisäominaisuuksia (kuten tehostetun verkkokaupan). Lue lisää Google Adsin konversiotyypeistä.

WooCommerce käyttää omaa Google Ads ‑liitännäistä, joka asennetaan erikseen perusasennuksesta. Asenna liitännäinen ja ota seurantatagit käyttöön seuraamalla alla olevia ohjeita.

1. Kirjaudu WordPressin hallintakonsoliin.
  2. Klikkaa vasemmalla olevasta sivuvalikosta Plugins (Liitännäiset).
  3. Klikkaa Plugins (Liitännäiset) ‑sivulta Add New (Lisää uusi).
  4. Lisää Plugins (Liitännäiset) ‑sivun Search Results (Hakutulokset) ‑kohtaan "Google Listings & Ads" ja klikkaa Install Now (Asenna nyt), niin sinut ohjataan käyttöönottoon automaattisesti.
  5. Aloita klikkaamalla Start Listing Products (Aloita tuotteiden listaus).
  6. Yhdistä sivustosi WordPressiin klikkaamalla Connect (Yhdistä).
  7. Lisää WordPress-sähköpostiosoitteesi tai ‑käyttäjätunnuksesi ja klikkaa Continue (Jatka).
  8. Lisää sähköpostiosoitteesi tai käyttäjätunnuksesi ja salasanasi ja klikkaa Log In (Kirjaudu sisään).
  9. Hyväksy WordPressin yhdistäminen.
  10. Yhdistä Googleen klikkaamalla Connect (Yhdistä).
  11. Valitse Google-tilisi.
  12. Myönnä WooCommercelle pääsy Google-tilillesi.
  13. Valitse käytettävä katalogi ja klikkaa Connect (Yhdistä).
  14. Kun katalogi on yhdistetty, klikkaa Continue (Jatka).
  15. Valitse yleisö ja klikkaa Continue (Jatka).
  16. Lisää toimitustiedot ja klikkaa Continue (Jatka).
  17. Tee viimeiset vaiheet ja klikkaa Complete setup (Viimeistele käyttöönotto).

Jos tagin alussa on "G-"

Ennen kuin aloitat

Voit integroida Woo-tilisi Google Adsiin tai Analyticsiin maksutta. Integrointi edellyttää, että

• sinulla on Google-tagitunnus
  • sinulla on aktiivinen WooCommerce-tili.

WooCommerce käyttää omaa Google Analytics ‑liitännäistä, joka asennetaan erikseen perusasennuksesta. Asenna liitännäinen ja ota seurantatagit käyttöön seuraamalla alla olevia ohjeita.

Voit ottaa käyttöön konversioseurantatageja ja mitata sivustoosi liittyvää käyttäytymisdataa Google Adsilla ja Google Analyticsilla. Seuraamalla tässä artikkelissa olevia ohjeita voit ottaa tagin käyttöön Google Ads- tai Google Analytics ‐tililläsi WooCommercen kautta.

1. Kirjaudu WordPressin hallintakonsoliin.
  2. Klikkaa vasemmalla olevasta sivuvalikosta Plugins (Liitännäiset).
  3. Klikkaa Plugins (Liitännäiset) ‑sivulta Add New (Lisää uusi).
  4. Lisää Plugins (Liitännäiset) ‑sivun Search Results (Hakutulokset) ‑kohtaan "WooCommerce Google Analytics" ja klikkaa Install Now (Asenna nyt). An animation that shows how to set up Google tag on WooCommerce - Part 1.
  5. Kun liitännäinen on ladattu ja asennettu, klikkaa avattavasta Plugins (Liitännäiset) ‑valikosta Installed Plugins (Asennetut liitännäiset).
  6. Klikkaa "WooCommerce Google Analytics Integration" (WooCommercen ja Google Analyticsin integrointi) ‑kohdasta Activate (Ota käyttöön).
  7. Kun liitännäinen on otettu käyttöön, Plugins (Liitännäiset) ‑sivu päivittyy. Klikkaa WooCommerce Google Analytics Integration ‑liitännäisen kohdalta Settings (Asetukset).
  8. Lisää Google-tagitunnuksesi sille tarkoitettuun kenttään ja varmista, että "Use Global Site Tag" (Käytä yleistä sivustotagia) ‑ruutu on merkitty valituksi. Klikkaa Save Changes (Tallenna muutokset). An animation that shows how to set up Google tag on WooCommerce - Part 2.