One.com: Konfigurer Google-taggen

Du kan registrere data om atferd på nettstedet ditt via Google Ads og Google Analytics. Følg fremgangsmåten i denne artikkelen for å konfigurere en tag for Google Ads- eller Google Analytics-kontoen din. Finn ut hvordan du kan installere taggen via et CMS eller en nettstedsbygger.

Før du begynner

Du kan integrere One.com-kontoen din kostnadsfritt med Google Ads eller Google Analytics. For å integrere produktene med hverandre må du ha

• en gyldig Google-pålogging
  • en JavaScript-kodebit fra Google
  • en aktiv One.com-konto

Med denne integrasjonen, som er innebygd i One.com, kan du spore viktige hendelser knyttet til salg og sidevisninger. Du kan få tilgang til flere funksjoner (f.eks. funksjonalitet for utvidet netthandel) etter oppsettet.

Veiledningen for å konfigurere Google-taggen er forskjellig for tag-ID-er som starter med «AW-» (vanligvis Google Ads-kontoer), og tag-ID-er som starter med «G-» (vanligvis Google Analytics-områder). Følg veiledningen nedenfor som samsvarer med taggen din.

Du har en tag-ID som starter med «AW-»

1. Logg på One.com-kontoen din.
  2. Klikk på Website Builder (Nettstedsbygger) i One.com-rullegardinmenyen til høyre.
  3. Klikk på Marketing and SEO (Markedsføring og SEO) i menyen til venstre.
  4. Klikk på Google Ads. Følg fremgangsmåten for å knytte nettstedet til Google Ads.

Du har en tag-ID som starter med «G-»

1. Logg på One.com-kontoen din.
  2. Klikk på Website Builder (Nettstedsbygger) i One.com-rullegardinmenyen til høyre.
  3. Klikk på Website settings (Nettstedsinnstillinger) i menyen til venstre. Velg Connections (Tilknytninger) i rullegardinmenyen.
  4. Lim inn «G-»-ID-en i feltet «Google Analytics tracking ID» (Sporings-ID for Google Analytics) under «Google Analytics» på «Connections»-siden.
  5. Klikk på Save (Lagre).