One.com: Google‐tagin käyttöönotto

Voit mitata sivustoosi liittyvää käyttäytymisdataa Google Adsilla ja Google Analyticsilla. Seuraamalla tässä artikkelissa olevia ohjeita voit ottaa tagin käyttöön Google Ads- tai Google Analytics ‐tililläsi. Lue lisää tagin asentamisesta sivustotyökalun tai sisällönhallintajärjestelmän avulla.

Ennen kuin aloitat

Voit integroida One.com-tilin Google Adsiin tai Google Analyticsiin maksutta. Integrointi edellyttää, että

• olet kirjautunut Googleen
  • olet saanut Googlelta JavaScript-koodikentän
  • sinulla on aktiivinen One.com-tili.

Tämä integraatio on One.comissa natiivi, ja sen avulla voit seurata myyntiä tai katselukertoja tärkeinä tapahtumina. Integroinnin jälkeen saat käyttöösi lisäominaisuuksia (kuten tehostetun verkkokaupan).

Kun otat Google-tagia käyttöön, sinun on seurattava eri ohjeita riippuen siitä, onko tagitunnuksen alussa "AW-" (yleensä Google Ads ‑tileillä) vai "G-" (yleensä Google Analytics ‑mittauskokonaisuuksissa). Seuraa alla olevia tagikohtaisia ohjeita.

Jos tagin alussa on "AW-"

1. Kirjaudu One.com-tilillesi.
  2. Klikkaa sivun oikeassa reunassa olevasta avattavasta One.com-valikosta "Website Builder" (Sivustotyökalu).
  3. Klikkaa vasemmalla olevasta valikosta Marketing and SEO (Markkinointi ja hakukoneoptimointi).
  4. Klikkaa Google Ads. Yhdistä sivustosi Google Adsiin ohjeiden mukaisesti.

Jos tagin alussa on "G-"

1. Kirjaudu One.com-tilillesi.
  2. Klikkaa sivun oikealla puolella olevasta avattavasta One.com-valikosta Website Builder (Sivustotyökalu).
  3. Klikkaa vasemmalla olevasta valikosta Website settings (Verkkosivuston asetukset). Valitse avattavasta valikosta Connections (Yhteydet).
  4. Liitä Connections (Yhteydet) ‑sivulla "G-"-alkuinen tunnuksesi Google Analytics ‑kohdan "Google Analytics tracking ID" (Google Analyticsin seurantatunnus) ‑kenttään.
  5. Klikkaa Save (Tallenna).