Om sesongavhengige budsjettjusteringer

Med sesongavhengige budsjettjusteringer – en Google Ads-funksjon – kan du øke kampanjebudsjetter midlertidig. I en brukervennlig arbeidsflyt kan du planlegge en økning av det gjennomsnittlige dagsbudsjettet i forbindelse med en tidsbegrenset begivenhet, for eksempel et salg eller en promotering, som ikke er en del av de ordinære svigningene i markedet som Google kjenner til.

Sånn fungerer det

Det gjennomsnittlige dagsbudsjettet er gjennomsnittsbeløpet du angir for hver annonsekampanje per dag. Her angir du hvor mye du er villig til å bruke per dag i løpet av måneden.

Før sesongspesifikke budsjettjusteringer må du vanligvis endre det gjennomsnittlige dagsbudsjettet for hver kampanje manuelt eller opprette nye kampanjer for tidsbegrensede hendelser. Med sesongjusteringer kan du planlegge hvor mye og hvor lenge du vil øke dagsbudsjettet, på forhånd.

Når justeringsperioden starter, øker kampanjens gjennomsnittlige dagsbudsjett med justeringsbeløpet. Etter justeringsperioden tilbakestilles budsjettet til det opprinnelige beløpet. Slike budsjettendringer har den samme effekten på den månedlige kostnadsgrensen som ordinære budsjettendringer. Finn ut hvordan budsjettendringer trer i kraft

Merk: Hvis du velger å endre budsjettet manuelt i tillegg til å bruke en sesongjustering, går budsjettet kanskje tilbake til en verdi der det tas hensyn til den manuelle endringen.

Eksempel

Tenk deg at du har et gjennomsnittlig dagsbudsjett på NOK 1000 i kampanjen. Du oppretter en sesongavhengig budsjettjustering med en økning på NOK 500 mellom 25. september og 5. oktober. Da ser det gjennomsnittlige dagsbudsjettet for denne kampanjen slik ut:

• 25. september oppjusteres det gjennomsnittlige dagsbudsjettet for denne kampanjen til NOK 1500.
  • 5. oktober går det gjennomsnittlige dagsbudsjettet for denne kampanjen tilbake til nivået før justeringen, altså NOK 1000.

Fordeler

Med sesongbaserte budsjettjusteringer kan du planlegge økninger ved hjelp av en brukervennlig arbeidsflyt. I stedet for å opprette nye kampanjer for sesongbaserte budsjetter eller justere budsjetter ofte, kan du ganske enkelt opprette sesongavhengige budsjettjusteringer for kampanjer som kjører over lengre tid. Systemet øker automatisk dagsbudsjettet på startdatoen og tilbakestiller budsjettet til det opprinnelige nivået på sluttdatoen.

Med sesongbaserte budsjettjusteringer kan du varsle Google om en tidsbegrenset hendelse Google ikke kjenner til – til forskjell fra sesongvariasjoner i markedet – som krever tilleggsforbruk.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Opprett sesongavhengige budsjettjusteringer

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Budsjetter og budgivning-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Justeringer.
  4. Velg Sesongavhengig-fanen øverst på siden.
  5. Klikk på plussknappen .
  6. Velg Budsjett som justeringstype på «Opprett en sesongjustering»-siden.
  7. Skriv inn et navn, og velg start- og sluttdatoen for justeringen. Økten kan starte i dag eller når som helst i fremtiden, og den kan vare fra 3 til 14 dager.
  8. Klikk på Velg en kampanje.
  9. I et forgrunnsvindu vises kampanjene som er kvalifisert for sesongjusteringer.
    • Du kan bruke sesongavhengige budsjettjusteringer i søke- og Shopping-kampanjetyper såfremt de ikke har delte budsjetter, er kampanjeutkast, dagsdelte kampanjer, korttidskampanjer eller har nåværende eller fremtidige budsjettjusteringer. Ugyldige kampanjer vises i grått og kan ikke velges.
  10. I «Budsjettjustering»-panelet skriver du inn beløpet du vil legge til i kampanjebudsjettet i justeringsperioden.
  11. Klikk på Lagre.
  12. Gjennomgå informasjonen om den sesongavhengige budsjettjusteringen, og klikk på Opprett en sesongjustering.
  13. Den nye justeringen skal deretter vises på «Sesongjusteringer»-siden.

Fjern sesongavhengige budsjettjusteringer

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Budsjetter og budgivning-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Justeringer.
  4. Velg Sesongavhengig-fanen øverst på siden.
  5. Velg justeringene du vil fjerne.
  6. Klikk på Fjern.
  7. Klikk på Fjern sesongjusteringen i «Velg å fjerne denne sesongjusteringen»-dialogboksen. Hvis du velger en aktiv sesongjustering, opplyses det om den aktive statusen i dialogboksen.
  8. Du kan se sesongjusteringer som er fjernet, ved å klikke på Mer på Sesongjusteringer-siden og velge Vis elementer som er fjernet.
Merk: Du kan legge inn påfølgende sesongavhengige budsjettjusteringer i den samme kampanjen. Når én justering utløper, trer ikke den neste justeringen i kraft før det har gått 7 dager siden utløpsdatoen til den forrige justeringen. Dette kommer av at justeringer er ment for tidsbegrensede begivenheter.

Linker til relatert innhold