Over seizoensgebonden budgetaanpassingen

Seizoensgebonden budgetaanpassingen is een functie van Google Ads waarmee u uw campagnebudgetten tijdelijk kunt verhogen. Deze functie biedt een gebruiksvriendelijke workflow om een verhoging van uw gemiddelde dagbudget te plannen voor een tijdelijk evenement, zoals een promotie of uitverkoop, waarvan Google, in tegenstelling tot seizoenstrends, niet op de hoogte is.

Hoe het werkt

Uw gemiddelde dagbudget is het gemiddelde bedrag dat u per advertentiecampagne per dag instelt. U kunt opgeven hoeveel u per dag in een maand wilt besteden.

Voordat de functie voor seizoensgebonden budgetaanpassingen werd gelanceerd, moest u het gemiddelde dagbudget van elke campagne handmatig bewerken of nieuwe campagnes maken voor tijdelijke evenementen. Met seizoensgebonden budgetaanpassingen kunt u van tevoren plannen met hoeveel en voor hoelang u het budget wilt verhogen.

Als de aanpassingsperiode begint, wordt het gemiddelde dagbudget van uw campagne verhoogd met het aanvullende aanpassingsbedrag. Na de aanpassingsperiode wordt het gemiddelde dagbudget van uw campagne teruggezet naar de ingestelde waarde van vóór de aanpassing. Deze budgetwijzigingen hebben dezelfde impact op uw maandelijkse bestedingslimiet als normale budgetwijzigingen. Meer informatie over de impact van budgetwijzigingen

Opmerking: Als u uw budget handmatig wijzigt en een seizoensgebonden aanpassing toepast, kan uw budget worden teruggezet naar een waarde met de handmatige wijziging.

Voorbeeld

Stel dat het gemiddelde dagbudget van uw campagne € 100 is. U maakt een seizoensgebonden budgetaanpassing van +€ 50 tussen 25 september en 5 oktober. Het dagbudget voor deze campagne ziet er dan zo uit:

• Op 25 september wordt het dagbudget van deze campagne geüpdatet naar € 150.
  • Op 5 oktober wordt het dagbudget teruggezet naar het niveau van vóór de aanpassing, namelijk € 100.

Voordelen

Met seizoensgebonden budgetaanpassingen kunt u verhogingen plannen via een gebruiksvriendelijke workflow. In plaats van nieuwe campagnes te maken voor seizoensgebonden budgetten of budgetten regelmatig aan te passen, kunt u seizoensgebonden budgetaanpassingen maken in langlopende campagnes. Het systeem verhoogt automatisch uw dagbudget op de startdatum en zet het budget terug naar het oorspronkelijke niveau op de einddatum die u selecteert.

Met seizoensgebonden budgetaanpassingen kunt u Google laten weten dat u uw uitgaven wilt verhogen voor een tijdelijk evenement waarvan Google, in tegenstelling tot seizoenstrends, niet op de hoogte is.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Een seizoensgebonden budgetaanpassing maken

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Budgetten en biedingen.
  3. Klik op Aanpassingen.
  4. Selecteer het tabblad Seizoensgebonden bovenaan de pagina.
  5. Klik op de plusknop .
  6. Selecteer het aanpassingstype Budget op de pagina Seizoensgebonden aanpassingen maken.
  7. Geef een naam op en kies de start- en einddatum van de aanpassing. De boost kan vandaag of in de toekomst beginnen en kan 3 tot 14 dagen duren.
  8. Klik op Selecteer campagne.
  9. In een pop-upvenster ziet u de campagnes die in aanmerking komen voor seizoensgebonden aanpassingen.
    • U kunt campagnes in het zoeknetwerk en Shopping-campagnes selecteren voor seizoensgebonden budgetaanpassingen, behalve voor campagnes in gedeelde budgetten, campagneconcepten, campagnes voor dagdelen, actiecampagnes en campagnes waarvoor huidige of toekomstige budgetaanpassingen zijn gepland. Ongeldige campagnes worden grijs weergegeven en kunnen niet worden geselecteerd.
  10. Geef in het deelvenster Budgetaanpassing het bedrag op dat u wilt toevoegen aan uw campagnebudget voor de aanpassingsperiode.
  11. Klik op Opslaan.
  12. Check de gegevens voor de seizoensgebonden budgetaanpassing en klik op Seizoensgebonden aanpassing maken.
  13. De nieuwe aanpassing staat op de pagina Seizoensgebonden aanpassingen.

Een seizoensgebonden budgetaanpassing verwijderen

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Budgetten en biedingen.
  3. Klik op Aanpassingen.
  4. Selecteer het tabblad Seizoensgebonden bovenaan de pagina.
  5. Selecteer de aanpassingen die u wilt verwijderen.
  6. Klik op Verwijderen.
  7. Klik in het dialoogvenster op Seizoensgebonden aanpassing verwijderen. Als u een actieve seizoensgebonden aanpassing kiest, ziet u in het dialoogvenster het bericht dat deze actief is.
  8. U kunt verwijderde seizoensgebonden aanpassingen bekijken door op de pagina Seizoensgebonden aanpassingen op Meer te klikken en Verwijderde items tonen te selecteren.
Opmerking: U kunt voor 1 campagne meerdere seizoensgebonden budgetaanpassingen doorvoeren. Als de ene aanpassing eindigt, wordt de volgende opeenvolgende aanpassing pas 7 dagen na het einde van de vorige aanpassing van kracht. Dit is omdat aanpassingen zijn bedoeld voor tijdelijke gebeurtenissen.