Om sæsonrelaterede budgetjusteringer

Sæsonrelaterede budgetjusteringer er en Google Ads-funktion, der giver dig mulighed for at øge dine kampagnebudgetter midlertidigt. Det giver en brugervenlig arbejdsgang til at planlægge og øge dit gennemsnitlige daglige budget i forbindelse med en tidsbegrænset begivenhed som f.eks. en kampagne eller et udsalg, som Google til forskel fra sæsonudsving i markedet ikke ville være opmærksom på.

Sådan fungerer det

Dit gennemsnitlige daglige budget er det gennemsnitlige beløb, du afsætter til hver kampagne pr. dag. Det giver dig mulighed for at angive, hvor meget du vil bruge pr. dag i løbet af måneden.

Inden du foretager sæsonrelaterede budgetjusteringer, vil du normalt skulle redigere hver enkelt kampagnes gennemsnitlige daglige budget manuelt eller oprette nye kampagner for tidsbegrænsede begivenheder. Med sæsonrelaterede budgetjusteringer kan du på forhånd planlægge det beløb, du vil øge med, og hvor længe.

Når justeringsperioden starter, øges din kampagnes gennemsnitlige daglige budget med det yderligere justeringsbeløb. Når justeringsperioden slutter, vender din kampagnes gennemsnitlige daglige budget tilbage til den værdi, der blev angivet inden justeringen. Disse budgetændringer har samme indvirkning på din månedlige forbrugsgrænse som almindelige budgetændringer. Få flere oplysninger om, hvordan budgetændringer træder i kraft

Bemærk! Hvis du vælger at ændre dit budget manuelt ud over at anvende en årsrelateret justering, kan dit budget vende tilbage til en værdi, der tager højde for din manuelle ændring.

Eksempel

Lad os antage, at din kampagne har et gennemsnitligt dagligt budget på 1.000 DKK. Du opretter en årstidsrelateret budgetjustering på + 500 DKK mellem den 25. september og den 5. oktober. Det gennemsnitlige daglige budget for denne kampagne vil se således ud:

• Den 25. september opdateres det daglige gennemsnitlige budget for denne kampagne til 1.500 DKK.
  • Den 5. oktober vender det gennemsnitlige daglige budget tilbage til niveauet før justeringen, som er 1.000 DKK.

Fordele

Sæsonrelaterede budgetjusteringer giver dig muligheder for at planlægge stigninger med en brugervenlig arbejdsgang. I stedet for at oprette nye kampagner til sæsonrelaterede budgetter eller justere budgetter ofte kan du oprette sæsonrelaterede budgetjusteringer i din langvarige kampagnenstead. Systemet øger automatisk dit daglige budget på startdatoen sætter budgettet tilbage til det oprindelige niveau på den slutdato, du vælger.

Sæsonrelaterede budgetjusteringer giver dig mulighed for at signalere til Google, at du har en tidsbegrænset begivenhed, der garanterer yderligere forbrug, som Google til forskel fra sæsonudsving i markedet ikke ville være opmærksom på.

Vejledning

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.

Opret en sæsonrelateret budgetjustering

1. Klik på ikonet Værktøjer Tools Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Budgetter og budgivning i sektionsmenuen.
  3. Klik på Justeringer.
  4. Vælg fanen Sæsonbetonet øverst på siden.
  5. Klik på plusknappen .
  6. Vælg justeringstypen Budget på siden "Opret en sæsonrelateret justering".
  7. Angiv et navn, og vælg start- og slutdatoen for justeringen. Boostet kan starte i dag eller på et hvilket som helst tidspunkt i fremtiden, og det kan vare mellem 3 og 14 dage.
  8. Klik på Vælg en kampagne.
  9. Der vises et pop op-felt, der viser de kampagner, som er kvalificerede til sæsonrelateret justering.
    • Søge- og Shopping-kampagner kan vælges til sæsonrelaterede justeringer bortset fra kampagner i delte budgetter, kampagneudkast, dagsopdelingskampagner, korttidskampagner og kampagner, der har planlagt aktuelle eller fremtidige budgetjusteringer. Ugyldige kampagner vises med gråt og kan ikke vælges.
  10. Angiv det beløb, du vil føje til din kampagnes budget i justeringsperioden, i panelet "Budgetjustering".
  11. Klik på Gem.
  12. Gennemgå oplysningerne om dine sæsonrelaterede justeringer, og klik på Opret sæsonrelateret justering.
  13. Din nye justering bør blive vist på siden "Sæsonrelaterede justeringer".

Fjern en sæsonrelateret budgetjustering

1. Klik på ikonet Værktøjer Tools Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Budgetter og budgivning i sektionsmenuen.
  3. Klik på Justeringer.
  4. Vælg fanen Sæsonbetonet øverst på siden.
  5. Vælg de justeringer, du vil fjerne.
  6. Klik på Fjern.
  7. Klik på Fjern sæsonrelateret justering i dialogboksen "Vælg at fjerne denne sæsonrelaterede justering". Hvis du vælger en aktiv sæsonrelateret justering, viser dialogboksen en meddelelse om, at den er aktiv.
  8. Du kan se fjernede sæsonrelaterede justeringer, når du klikker på Mere på siden "Sæsonrelaterede justeringer" og vælger Vis fjernede elementer.
Bemærk! Du kan oprette flere årstidsrelaterede budgetjusteringer for én enkelt kampagne. Når en justering afsluttes, træder den næste efterfølgende justering ikke i kraft før 7 dage efter afslutningen af den tidligere justering. Det skyldes, at justeringer er beregnet til tidsbegrænsede kampagner.