Skapa ett nytt Google Ads-konto med en annan valuta än HRK

Den 1 januari 2023 ändrar Kroatien sin officiella valuta från kroatiska kuna (HRK) till euro (EUR). Av den anledningen måste Google Ads-köp göras i en annan valuta än HRK från och med den 1 januari 2023.

Den 31 december 2022 inaktiveras alla Google Ads-konton som har aktivitet i HRK. Det innebär att om ditt Google Ads-konto har registrerats med HRK som valuta kan du inte längre annonsera med ditt befintliga Google Ads-konto.

Åtgärd krävs

Det går inte att ändra valutainställningarna för ett befintligt Google Ads-konto. Följ stegen nedan före den 31 december 2022 för att fortsätta annonsera med de kampanjer som för närvarande körs i ett konto med HRK.

1. Skapa ett nytt Google Ads-konto och tänk på att välja en annan valuta än HRK somkontots valuta.
  2. Ange en betalningsmetod.
  3. Överför kampanjer och inställningar från ditt tidigare konto med HRK till det nya kontot. Du kan använda Google Ads Editor för att enkelt överföra dina Google Ads-kampanjer och inställningar från ett konto till ett annat.
  4. Avsluta ditt tidigare Google Ads-konto med HRK när ditt nya Google Ads-konto har aktiverats.

Kontakta kontoansvarig eller Google Ads-support om du har frågor om den här ändringen.