Opprett en ny Google Ads-konto med en annen valuta enn HRK

1. januar 2023 endrer Kroatia den offisielle valutaen fra kroatiske kuna (HRK) til euro (EUR). Fra og med 1. januar 2023 må derfor kjøp i Google Ads gjennomføres i andre valutaer enn HRK.

31. desember 2022 deaktiverer vi alle Google Ads-kontoer med aktivitet i HRK. Fra den datoen kan du dermed ikke lenger annonsere med den eksisterende Google Ads-kontoen din hvis du oppga HRK som valuta da du opprettet kontoen.

Handling påkrevd

Det er ikke mulig å endre valutainnstillingene i eksisterende Google Ads-kontoer. For at du også fremover skal kunne markedsføre kampanjene i en HRK-konto, må du følge denne fremgangsmåten innen 31. desember 2022.

1. Opprett en ny Google Ads-konto, og velg en annen valuta enn HRK som kontovaluta.
  2. Velg ønsket betalingsmåte.
  3. Overfør kampanjene og innstillingene fra HRK-kontoen til den nye kontoen. Med Google Ads Editor kan du enkelt overføre Google Ads-kampanjer og -innstillinger fra én konto til en annen.
  4. Når den nye Google Ads-kontoen er aktiv, kan du avslutte den eldre Google Ads-kontoen med HRK som kontovaluta.

Hvis du har spørsmål om denne endringen, kan du kontakte kontoadministratoren din eller brukerstøtten for Google Ads.