Een nieuw Google Ads-account maken met een andere valuta dan HRK

Op 1 januari 2023 wijzigt Kroatië de officiële valuta van de Kroatische kuna (HRK) in de euro (EUR). Google Ads-aankopen moeten daarom vanaf 1 januari 2023 in een andere valuta dan HRK worden gedaan.

Op 31 december 2022 worden alle Google Ads-accounts met activiteit in HRK gedeactiveerd. Als u uw Google Ads-account heeft ingesteld met de valuta HRK, kunt u vanaf die datum niet meer adverteren met uw bestaande Google Ads-account.

Actie vereist

Het is niet mogelijk om de valuta-instellingen van een bestaand Google Ads-account te wijzigen. Als u wilt blijven adverteren met de campagnes die u momenteel in een account met de valuta HRK laat lopen, moet u vóór 31 december 2022 de volgende stappen uitvoeren.

1. Maak een nieuw Google Ads-account, waarbij u een andere valuta dan HRK selecteert alsvaluta voor het account.
  2. Stel uw betaalmethode in.
  3. Zet de campagnes en instellingen van uw vorige account met de valuta HRK over naar het nieuwe account. U kunt Google Ads Editor gebruiken om uw Google Ads-campagnes en -instellingen eenvoudig over te zetten van het ene naar het andere account.
  4. Nadat uw nieuwe Google Ads-account is geactiveerd, annuleert u het vorige Google Ads-account met de valuta HRK.

Als u vragen heeft over deze wijziging, kunt u contact opnemen met uw accountmanager of met Google Ads-support.