Producten koppelen: HubSpot en Google Ads koppelen

HubSpot is een platform van derden waarmee u de gegevens voor klantrelatiebeheer (CRM-gegevens) kunt integreren met Google Ads. Met HubSpot kunt u gegevens importeren voor Klantenmatch, offline conversies importeren en gegevens exporteren uit Google Ads via componenten voor leadformulieren.

Hoe het werkt

U kunt HubSpot aan Google Ads koppelen, zodat u uw first-party gegevens rechtstreeks in Google Ads kunt gebruiken. Met de HubSpot-integratie kunt u Klantenmatch-gegevens en offline conversies rechtstreeks vanuit HubSpot importeren, leads exporteren en meer inzicht krijgen in uw hele marketingtrechter. U kunt HubSpot koppelen aan uw weergave-account en uw Google Ads-manageraccount.

HubSpot en Google Ads koppelen

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Zo koppelt u HubSpot aan Google Ads:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheerder Admin Icon.
  2. Klik op Gekoppelde accounts.
  3. U kunt HubSpot vinden via de zoekbalk of bij gekoppelde producten in het gedeelte Andere populaire producten. Klik op HubSpot koppelen als u HubSpot heeft gevonden. Het volgende venster biedt de mogelijkheid om rechtstreeks naar HubSpot te koppelen of om via Zapier een koppeling te maken met HubSpot.
    • Selecteer de gewenste optie op basis van de gegevens die u wilt importeren.
  4. Klik op Doorgaan in het volgende venster. U wordt gevraagd op Autoriseren te klikken om door te gaan met de integratie.
  5. Als u Gegevensintegratie maken selecteert, gaat u naar de HubSpot-pagina waar u kunt inloggen op uw HubSpot-account.
  6. Voer de stappen uit op de HubSpot-website.

U kunt nu conversies of doelgroepen (Klantenmatch) importeren vanuit HubSpot.

Optioneel: U kunt ook een koppeling met HubSpot maken via Zapier. Meer informatie vindt u in ons artikel Koppelen aan HubSpot via Zapier.

HubSpot en Google Ads ontkoppelen

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheerder Admin Icon.
  2. Klik op Gekoppelde accounts.
  3. Zoek onder 'Uw gekoppelde accounts en producten' naar HubSpot en klik op Details.
  4. Zoek het kanaal en klik in de kolom Actie op Ontkoppelen.
Opmerking: Nadat u HubSpot en Google Ads heeft ontkoppeld, worden geïmporteerde conversies en doelgroepen niet meer geüpdatet.