Länka ditt förvaltarkonto till en betalningsprofil med månadsvis fakturering

Om du har ett förvaltarkonto och ett av dina kundkonton ansöker om månadsvis fakturering måste du länka förvaltarkontot till en betalningsprofil. Genom att länka förvaltarkontot till en betalningsprofil kan du utföra särskilda fakturerings- och betalningsåtgärder. Det förhindrar även obehöriga faktureringsändringar i ditt konto.

På den här sidan

Begära länkning av ditt förvaltarkonto till en betalningsprofil

Obs! Du måste ha administratörsåtkomst eller endast åtkomst till faktureringsinformation i ditt förvaltarkonto för att kunna göra en länkningsbegäran.

1. Logga in på ditt Google Ads-förvaltarkonto.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon]. Välj Betalningsprofil under Fakturering.
  3. Klicka på den blå plusknappen .
  4. Ange det tolvsiffriga id:t för betalningsprofilen som du vill länka till och klicka på Skicka begäran.
    • Du kan ange betalningsprofilens id utan bindestreck.
    • Ange ett giltigt id för betalningsprofil.

Din länkningsbegäran skickas till administratörerna av förvaltarkontot som har behörighet för länkhantering för den aktuella betalningsprofilen. De granskar din begäran och godkänner eller avvisar den.

Du får en e-postavisering när din länkningsbegäran har godkänts eller avvisats.

Obs! För närvarande tillåter vi endast länkningsförfrågningar till betalningsprofiler som har ett förvaltarkonto med behörighet för länkhantering. Om du vill länka ditt förvaltarkonto till följande typer av betalningsprofiler ber vi dig kontakta oss.

• betalningsprofiler utan ett förvaltarkonto med behörighet för länkhantering
  • betalningsprofiler med sekventiellt betalningsansvar som omfattas av Loi Sapin och mexikanskt betalningsansvar

Se din väntande länkningsbegäran

1. Logga in på ditt Google Ads-förvaltarkonto.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon]. Välj Betalningsprofil under Fakturering.
  3. Gå till fliken Skickade förfrågningar för att se listan över väntande länkningsförfrågningar för ditt förvaltarkonto.

Obs! Om begäran har godkänts eller avvisats ser du inte längre den väntande begäran på fliken Skickade förfrågningar. Om begäran inte har godkänts eller avvisats kan du återkalla den genom att klicka på Återkalla i kolumnen Åtgärder om du inte längre vill länka ditt förvaltarkonto till betalningsprofilen.

Fel som kan uppstå

Det kan finnas flera orsaker till att du får ett felmeddelande och inte kan skicka in en begäran om att länka ditt förvaltarkonto till en betalningsprofil. Här följer en lista över potentiella felmeddelanden som du kan få.

Felmeddelande 1: Betalningsprofilen xxxx-xxxx-xxxx har inget tilldelat förvaltarkonto med behörighet för länkhantering.

Vad det betyder: Betalningsprofilen som du vill länka till har inget förvaltarkonto med behörighet för länkhantering (betalningsprofilens ägare) som kan godkänna eller avvisa din länkningsbegäran.
Rekommenderad åtgärd: Kontakta kundsupport för att få hjälp med att länka ditt förvaltarkonto till betalningsprofilen och göra anspråk på ägarskapet för betalningsprofilen genom att samtycka till behörighet för länkhantering. Med den här behörigheten kan ditt förvaltarkonto, i egenskap av betalningsprofilens ägare, godkänna eller avvisa länkningsförfrågningar som kommer från andra förvaltarkonton i framtiden utan att du behöver kontakta kundsupport.

Felmeddelande 2: Angivet id för betalningsprofil är ogiltigt.

Vad det betyder: Du har angett fel id för betalningsprofilen. Ett vanligt misstag är felstavade ord och siffror i fel ordning.
Rekommenderad åtgärd: Kontrollera att du har angett rätt id för betalningsprofilen innan du skickar din länkningsbegäran. Det är vanligtvis ett tolvsiffrigt nummer.

Felmeddelande 3: Betalningsprofilen xxxx-xxxx-xxxx är inte kvalificerad för extern länkning.

Vad det betyder: Betalningsprofilen som du vill länka till uppfyller ett av följande kriterier:
  • Betalningsprofilen har inte månadsvis fakturering utan manuell betalning eller automatisk betalning.
  • Betalningsprofilen har inte standardbetalningsansvar utan sekventiellt betalningsansvar (för byråer i USA), Loi Sapin (för franska byråer) eller mexikanskt betalningsansvar (för kunder i Mexiko).
  • Betalningsprofilen klarar inte vår riskkontroll.
Rekommenderad åtgärd: Om din betalningsprofil har manuell eller automatisk betalning (till exempel betalning med kredit- eller bankkort, e-plånbok eller banköverföring via virtuellt kontonummer) kan den inte länkas till ett förvaltarkonto. Om detta inte är fallet kan du kontakta kundsupporten för att få hjälp med att länka ditt förvaltarkonto till betalningsprofilen.

Felmeddelande 4: Du har redan begärt att länka till betalningsprofilen xxxx-xxxx-xxxx.

Vad det betyder: Du eller en annan kvalificerad användare av ditt förvaltarkonto har tidigare skickat en begäran om att länka ditt förvaltarkonto till betalningsprofilen. Begäran väntar på godkännande av förvaltarkontot med behörighet för länkhantering (betalningsprofilens ägare).
Rekommenderad åtgärd: Vänta tre till fem arbetsdagar medan din begäran granskas och behandlas. Om du fortfarande inte fått någon avisering om din väntande begäran efter tre till fem arbetsdagar kan du kontakta kundsupport för att få hjälp med att länka ditt förvaltarkonto till betalningsprofilen.

Felmeddelande 5: Betalningsprofilen har redan länkats.

Vad det betyder: Ditt förvaltarkonto är redan länkat till betalningsprofilen.
Rekommenderad åtgärd: Ingen ytterligare åtgärd krävs.