Uw manageraccount koppelen aan een betalingsprofiel dat gebruikmaakt van maandelijkse facturering

Als u een manageraccount heeft en er voor een van uw klantaccounts maandelijkse facturering wordt aangevraagd, moet u het manageraccount koppelen aan het betalingsprofiel. Als u uw manageraccount koppelt aan een betalingsprofiel, kunt u bepaalde facturerings- en betalingsacties uitvoeren. Hiermee voorkomt u ook ongeautoriseerde factureringswijzigingen in uw account.

Op deze pagina

Koppeling van uw manageraccount met een betalingsprofiel aanvragen

Opmerking: U moet beheerderstoegang of factureringstoegang tot uw manageraccount hebben om een koppelingsverzoek te kunnen indienen.

1. Log in op uw Google Ads-manageraccount.
  2. Klik bovenaan de pagina op de moersleutel Google Ads | Moersleutel [icoon]. Kies onder Facturering de optie Betalingsprofiel.
  3. Klik op de blauwe plusknop .
  4. Geef de 12-cijferige betalingsprofiel-ID op die u wilt koppelen en klik op Verzoek sturen.
    • U kunt de betalingsprofiel-ID invullen zonder streepjes
    • Zorg dat u een geldige betalingsprofiel-ID invoert

Uw koppelingsverzoek wordt gestuurd naar de beheerders van het manageraccount met rechten voor koppelingsbeheer voor dat betalingsprofiel. Zij beoordelen uw verzoek en keuren het goed of wijzen het af.

U krijgt een e-mailmelding zodra uw koppelingsverzoek is goedgekeurd of afgewezen.

Opmerking: We staan momenteel alleen koppelingsverzoeken toe voor de betalingsprofielen van manageraccounts met rechten voor koppelingsbeheer. Neem contact met ons op als u uw manageraccount wilt koppelen aan de volgende typen betalingsprofielen.

• Betalingsprofielen zonder een manageraccount met rechten voor koppelingsbeheer
  • Betalingsprofielen met opeenvolgende aansprakelijkheid, aansprakelijkheid in Mexico en waarvoor de wet Sapin geldt

Uw koppelingsverzoek bekijken dat in behandeling is

1. Log in op uw Google Ads-manageraccount.
  2. Klik bovenaan de pagina op de moersleutel Google Ads | Moersleutel [icoon]. Kies onder Facturering de optie Betalingsprofiel.
  3. Ga naar het tabblad Gestuurde verzoeken. Hier staat de lijst van koppelingsverzoeken die in behandeling zijn voor uw manageraccount.

Opmerking: Als uw verzoek is goedgekeurd of afgewezen, vindt u het openstaande verzoek niet meer terug op het tabblad Gestuurde verzoeken. Als uw verzoek niet is goedgekeurd of afgewezen, kunt u het verzoek herroepen door op Herroepen te klikken in de kolom Acties, mocht u uw manageraccount niet meer willen koppelen aan het betalingsprofiel.

Mogelijke fouten

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u een foutmelding krijgt en geen verzoek kunt indienen om uw manageraccount te koppelen aan een betalingsprofiel. Hieronder staat een lijst van mogelijke foutmeldingen.

Foutmelding 1: Het betalingsprofiel xxxx-xxxx-xxxx heeft geen toegewezen manageraccount met rechten voor koppelingsbeheer.

Wat het betekent: Het betalingsprofiel dat u wilt koppelen, heeft geen manageraccount met rechten voor koppelingsbeheer (de eigenaar van het betalingsprofiel) dat uw koppelingsverzoek kan goedkeuren of afwijzen.
Aanbevolen actie: Neem contact op met support om uw manageraccount te koppelen aan het betalingsprofiel. En claim het eigendom van het betalingsprofiel voor uw manageraccount door u aan te melden voor rechten voor koppelingsbeheer. Met deze rechten kan uw manageraccount, als eigenaar van het betalingsprofiel, in de toekomst koppelingsverzoeken goedkeuren of afwijzen die afkomstig zijn van andere manageraccounts zonder contact op te nemen met support.

Foutmelding 2: De door u ingevoerde betalingsprofiel-ID is ongeldig.

Wat het betekent: U heeft een onjuiste betalingsprofiel-ID ingevoerd. Veelvoorkomende fouten zijn onder meer typfouten en cijfers die niet op de juiste plaats staan.
Aanbevolen actie: Zorg dat u de juiste betalingsprofiel-ID invoert voordat u het koppelingsverzoek indient. Dit is meestal een getal van 12 cijfers.

Foutmelding 3: Het betalingsprofiel xxxx-xxxx-xxxx komt niet in aanmerking voor externe koppelingen.

Wat het betekent: Het betalingsprofiel dat u wilt koppelen, valt onder een van de volgende criteria.
  • Het is geen betalingsprofiel met maandelijkse facturering, maar een profiel waarvoor handmatige betaling of automatische betaling is ingesteld.
  • Het is geen betalingsprofiel met standaardaansprakelijkheid, maar een betalingsprofiel met opeenvolgende aansprakelijkheid (voor bureaus in de VS), een betalingsprofiel waarvoor de wet Sapin geldt (voor Franse bureaus) of een betalingsprofiel met Mexicaanse aansprakelijkheid (voor klanten in Mexico).
  • Het betalingsprofiel heeft onze risicocontrole niet doorlopen.
Aanbevolen actie: Als uw betalingsprofiel is ingesteld op handmatige of automatische betaling (zoals betalen met een creditcard of pinpas, e-wallet of overboeking via een virtueel bankrekeningnummer), wordt dit niet ondersteund voor koppeling met een manageraccount. Neem anders contact op met support als u uw manageraccount wilt koppelen aan het betalingsprofiel.

Foutmelding 4: U heeft al een verzoek ingediend voor een koppeling aan betalingsprofiel xxxx-xxxx-xxxx.

Wat het betekent: U of een andere in aanmerking komende gebruiker in uw manageraccount heeft eerder een verzoek ingediend om uw manageraccount te koppelen aan het betalingsprofiel. Het verzoek is in afwachting van goedkeuring door het manageraccount met rechten voor koppelingsbeheer (de eigenaar van het betalingsprofiel).
Aanbevolen actie: Wacht 3 tot 5 werkdagen totdat uw verzoek is beoordeeld en verwerkt. Als u na 3 tot 5 werkdagen nog geen melding over uw verzoek heeft gekregen, neemt u contact op met support om uw manageraccount te koppelen aan het betalingsprofiel.

Foutmelding 5: Het betalingsprofiel is al gekoppeld.

Wat het betekent: Uw manageraccount is al gekoppeld aan het betalingsprofiel.
Aanbevolen actie: U hoeft niets te doen.