Om innholds egnethet

Med innstillingene for egnethet på kontonivå kan du velge at annonsene dine ikke skal vises i mobilapper, på nettsteder eller i eller ved siden av videoer som kanskje ikke egner seg for merkevaren din. Disse innstillingene gjelder for kampanjer på YouTube og i Displaynettverket med unntak av søke- og Shopping-kampanjer. De kan imidlertid føre til begrenset dekning for feedintegrerte annonser og innhold som vises i apper. På YouTube gjelder de for videoer, ikke for kanaler.

Akkreditering for YouTube-merkevaresikkerhet

YouTube har en akkreditering for merkevaresikkerhet fra Media Rating Council (MRC).

Med retningslinjene våre for innhold og plattformer sikrer vi at det ikke kan tjenes penger på visse typer innhold, ved at annonser automatisk blokkeres i innhold som ikke egner seg for de fleste annonsører.

Beholdningstyper

Med beholdningstyper kan du enkelt definere hvilke typer innhold som går hånd i hånd med merkevaren eller budskapet du formidler i kampanjen. Merk deg at disse innstillingene gjelder for alle kampanjer på YouTube og i Google Displaynettverk, unntatt appkampanjer.

Du kan velge mellom de tre beholdningstypene oppført nedenfor. Du kan se flere detaljer om hvilke typer videoinnhold som henholdsvis godtas i og ekskluderes fra de enkelte beholdningstypene.

Utvidet beholdning

Med utvidet beholdning kan du vise annonser i alt innhold som det tjenes penger på. Dette kan være et godt valg for merkevarer som vil maksimere rekkevidden ved å plassere annonser i innhold som andre merkevarer anser som sensitivt, deriblant vold i videospill og videoer med svært stygt språk i en humoristisk eller dokumentarisk kontekst.

Standard beholdning

Med standard beholdning kan du vise annonser i mange typer innhold som passer for de fleste merkevarer, blant annet populære filmtrailere, musikkvideoer og dokumentarfilmer. Hvilke typer innhold du kan vise annonser i, er basert på YouTube-retningslinjene for annonsørvennlig innhold, som blant annet tar hensyn til graden eller hyppigheten av stygt språk og hvor egnet ulike emner er, for eksempel sensitive hendelser. Annonsene vises for eksempel ikke i innhold med gjentatt svært stygt språk, utpreget seksuelt innhold eller eksplisitt vold.

Begrenset beholdning

Begrenset beholdning er myntet på merkevarer som har svært strenge retningslinjer om upassende språk og seksuell usømmelighet – altså begrensninger utover de i retningslinjene for annonsørvennlig innhold. Annonsene dine kan for eksempel ikke vises i enkelte av de mest populære musikkvideoene på YouTube eller i annet popkulturelt innhold på YouTube eller hos Google-videopartnere.

Innholdsekskluderinger

Retningslinjene våre definerer hvilke typer innhold skapere og publisister ikke har lov til å tjene penger på. Med innstillingene for innholds egnethet kan du filtrere ut apper, videoer, kanaler og nettsteder som ikke passer til produktet ditt eller merkevaren din. Merk deg at kampanjeresultatene kan svekkes med innholdsekskluderinger.

Merk: Google har egne retningslinjer som definerer hvilke typer innhold som kan inntektsgenereres i form av annonser på YouTube og i Displaynettverket. Hensikten med innholdsinnstillingene oppført her er å gi deg enda bedre kontroll og hjelpe deg å ekskludere ulike typer innhold som kanskje ikke passer for bedriften eller merkevaren din, selv om innholdet er i tråd med retningslinjene våre.

Vi anbefaler at du også gjennomgår retningslinjene for brukere på YouTube og retningslinjene for annonsørvennlig innhold fra YouTube.

Vi støtter også beholdning i mobilapper og på TV-er med nettilkobling. Visse apper kategoriseres imidlertid ut fra appens hovedfunksjon, ikke innholdet i den, så dekningen kan bli begrenset. Innholdsekskluderinger gjelder ikke for søke- eller Shopping-kampanjer.

Ekskludert sensitivt innhold

Med ekskludering av sensitivt innhold kan du forhindre at annonsene dine blir vist i innholdskategorier som anses som sensitive for enkelte merkevarer. De gjelder for alle kampanjer som kjøres i Google Displaynettverk, bortsett fra videokampanjer.

Du kan velge mellom disse kategoriene:

• Tragedier og konflikter: Eksplisitte bilder av krig eller kamphandlinger ekskluderes.
  • Sensitive samfunnsproblemer: Innhold som har til hensikt å lokke frem svar på kontroversielle spørsmål, blir ekskludert.
  • Banning og stygt språk: Her ekskluderes innhold med lite eller moderat stygt språk samt innhold der stygt språk brukes i forbindelse med satire, musikk, komedie eller underholdning.
  • Seksuelt ladet innhold: Her ekskluderes innhold om sex eller sexrelaterte produkter.
  • Sensasjonelt eller sjokkerende innhold: Innhold som omhandler ulykker eller katastrofer, og som har bilder av døde eller skadde personer, blir ekskludert.

Ekskluderte innholdstyper

Ved å ekskludere innholdstyper kan du forhindre at annonsene vises i bestemte innholdskategorier, for eksempel direktesendte videostrømmer eller videoer som er innebygd på nettsteder. De gjelder for alle kampanjer som kjøres på YouTube eller i Google Displaynettverk.

• Direktesendte YouTube-videoer: opptak av direktesendinger på YouTube
  • Innebygde YouTube-videoer: videoer som er bygd inn på nettsteder utenfor YouTube.com
  • Ikke synlig del av nettside: en del av en side der folk må rulle ned for å se innholdet (bare bannerkampanjer)
  • Parkerte domener: nettstedsdomener som er registrert, men ikke ferdig utviklet (bare søkekampanjer)

Ekskluderte innholdsetiketter

Apper, videoer, kanaler og nettsteder på YouTube og i Google Displaynettverk blir analysert av Googles klassifiseringsteknologi. Så blir de tilordnet en etikett for digitalt innhold. Ved å ekskludere innholdsetiketter kan du påse at annonsene bare vises sammen med eller ved siden av innhold med et bestemt modenhetsnivå.

Merk: Innholdsetiketter viser til innholdets modenhetsnivå – ikke alderen til hen som ser på det. De gjelder for alle kampanjer som kjøres på YouTube eller i Google Displaynettverk.

Husk at kampanjer ikke kjøres hvis du velger alle innholdsetikettene.

• DL-G: innhold som passer for generelle målgrupper (kan også velge «Familievennlig innhold», som omfatter videoer laget for barn på YouTube)
  • DL-PG: innhold som passer for de fleste målgrupper om sett sammen med foreldre/foresatte
  • DL-T: innhold som passer for tenåringer og voksne
  • DL-MA: innhold som bare passer for voksne
  • Ikke ennå kategorisert: innhold som ennå ikke er merket fordi klassifiseringsprosessen ikke er fullført

Ekskluderte innholdssøkeord

Ved å ekskludere innholdssøkeord kan du forhindre at annonsene vises i apper, videoer, kanaler og på nettsteder relatert til de aktuelle ordene. Du kan ekskludere opptil 1000 innholdssøkeord på kontonivå. De gjelder for alle kampanjer som kjøres på YouTube eller i Google Displaynettverk.

Ekskluderte innholdssøkeord støtter bare eksakt samsvar, så de må staves riktig. Husk at visse ord har flere betydninger. Når du ekskluderer et innholdssøkeord, forhindrer du at annonsene vises i innhold relatert til det aktuelle ordet, også i kontekster du kanskje ikke har tenkt på.

Ekskluderte plasseringer

Ved å ekskludere plasseringer kan du forhindre at annonsene vises i bestemte apper, videoer, kanaler og på bestemte nettsteder som kanskje ikke passer sammen med produktet ditt eller merkevaren din. Du kan ekskludere opptil 65 000 plasseringer. De gjelder for alle kampanjer som kjøres på YouTube, i nettverket av søkepartnere eller i Google Displaynettverk. Finn ut mer om hvordan du ekskluderer bestemte videoer og nettsider.

Ekskluderte innholdstemaer

Ved å ekskludere innholdstemaer kan du forhindre at annonsene dine vises i apper, videoer og på nettsteder relatert til bestemte temaer som kanskje ikke passer sammen med merkevaren din, for eksempel politikk, religion eller videospill med innhold for voksne. Ekskluderte innholdstemaer gjelder for kampanjer både på YouTube og i Displaynettverket. Du kan se ekskluderte innholdstemaer via «Avanserte innstillinger» på «Innholdets egnethet»-siden i Google Ads-kontoen din.

Dekning for innholds egnethet

Innstillinger for innholds egnethet

Beholdningskilder Beholdningstyper​SUP2​SUP Ekskludering av innholdstyper3 Utelatelse av innholdsetikett Ekskluderte plasseringer Ekskluderte innholdssøkeord Ekskluderte innholdstemaer
In-stream-video1 Ja Ja Ja Ja Ja Ja
«Se etterpå»-feeden på YouTube1 Ja Ja Ja Ja Ja Ja
YouTube Shorts Ja Nei Nei Nei Nei Nei
Startside-feeden på YouTube Nei Nei Nei Nei Nei Nei
Google-videopartnere Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Google-bannerannonser Ja Ja Ja Ja Ja Ja

Google Play

Nei Nei Nei Nei Ja4 Nei

Mobilapp

Ja Ja Ja Ja Ja Ja5
Søk og nettverket av søkepartnere Nei Ja Nei Nei Ja4 Nei
Discover-feeden Nei Nei Nei Nei Nei Nei
Gmail Nei Nei Nei Nei Nei Nei

1 Innstillingene for innholdets egnethet gjelder for hovedvideoen på YouTube-videosiden
2 Alle kampanjer som kjøres på YouTube eller i Displaynettverket, unntatt appkampanjer
3 Ekskluderinger av innholdstyper gjelder spesifikt for visse beholdningskilder
4 Ekskluderte søkeord for Play Butikk og nettverket av søkepartnere må tas i bruk under «Kontoinnstillinger»
5 Innholdstemaer gjelder for mobilappbeholdning, unntatt «Nyheter»-temaer

Måling av merkevaresikkerhet og egnethet fra tredjeparter

Rapportering om merkevaresikkerhet og egnethet fra tredjeparter er tilgjengelig i Google Ads, Display & Video 360 (DV360) og YouTube Reserve. Finn ut mer om tredjepartsmåling på YouTube for Google Ads og DV360 samt hvilke leverandører som støttes. Kontakt Google-representanten for ytterligere veiledning.

Slik åpner du «Innholdets egnethet»-siden

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Innholdets egnethet.

Linker til relatert innhold