Om Indholdets egnethed

Indstillinger for indholdets egnethed på kontoniveau giver dig mulighed for at fravælge visning af dine annoncer på eller sammen med visse videoer, websites og mobilapps, som muligvis ikke passer til dit brand. Disse indstillinger gælder for kampagner, der kører på YouTube og Displaynetværket, bortset fra søge- og Shopping-kampagner. De kan dog give begrænset dækning for InFeed-annoncer og -indhold, der vises i apps. På YouTube gælder indstillingerne for videoer og ikke for kanaler.

Akkreditering af brandsikkerhed på YouTube

YouTube har en akkreditering af brandsikkerheden fra Media Rating Council (MRC).

Vores platforms- og indholdspolitikker sikrer, at visse typer indhold ikke kan bruges til indtægtsgenerering, og sikrer automatisk, at dine annoncer ikke bliver vist sammen med indhold, som ikke er passende for de fleste annoncører.

Beholdningstyper

Beholdningstyper giver dig mulighed for hurtigt at definere den type indhold, der er i overensstemmelse med dit brand eller budskabet i din kampagne. Vær opmærksom på, at disse indstillinger gælder for alle kampagner, der kører på YouTube og Google Displaynetværket bortset fra appkampagner.

Du kan vælge mellem nedenstående 3 beholdningstyper. Du kan se flere oplysninger om, hvilken type indhold der er inkluderet og ekskluderet for hver beholdningstype.

Udvidet beholdning

Udvidet beholdning giver dig mulighed for at vise annoncer på alt indtægtsgenererende indhold. Denne mulighed er et godt valg for brands, der gerne vil maksimere deres rækkevidde ved at placere annoncer på indhold, der kan være følsomt for brands, herunder eksempelvis videoer med stærke ukvemsord i forbindelse med komedie eller en dokumentar, eller vold, som f.eks. kan forekomme i et computerspil.

Standardbeholdning

Med en standardbeholdning kan du vise annoncer på tværs af en bred vifte af indhold, der passer til de fleste brands, såsom populære musikvideoer, dokumentarfilm og filmtrailere. Det indhold, hvor du kan vise annoncer, er baseret på YouTubes retningslinjer for annoncørvenligt indhold, der tager højde for f.eks. alvoren eller hyppigheden af ukvemsord eller indholdets egnethed med hensyn til eksempelvis følsomme begivenheder. Der vises f.eks. ikke annoncer sammen med indhold med gentagen brug af stærke ukvemsord, udpræget seksuelt indhold eller udpenslet vold.

Begrænset beholdning

Begrænset beholdning er beregnet til at blive brugt af brands med meget strenge retningslinjer for upassende sprogbrug og seksuelt orienteret materiale – ud over hvad vores retningslinjer for annoncørvenligt indhold omhandler. Dine annoncer udelukkes eksempelvis fra visning på nogle af YouTubes mest populære musikvideoer og andet populærkulturelt indhold på YouTube og hos Google-videopartnere.

Indholdsekskluderinger

Vores politikker definerer den type indhold, som youtubere og udgivere ikke må tjene penge på. Indstillinger for indholdets egnethed giver yderligere filtrering på videoer, kanaler, websites og apps, som ikke passer til dit produkt eller dit brand. Husk! Indholdsekskluderinger kan begrænse din kampagnes effektivitet.

Bemærk! Google har politikker for, hvilke typer indhold der kan tjenes penge på i forbindelse med annoncer på YouTube og Displaynetværket. De indstillinger for indhold, der beskrives her, giver dig større kontrol og mulighed for at ekskludere bestemte typer indhold, der muligvis ikke er passende i forhold til dit brand eller din virksomhed, selvom det overholder vores politikker.

Det anbefales, at du også læser YouTubes retningslinjer for fællesskabet og YouTubes retningslinjer for annoncørvenligt indhold.

Mobilappbeholdning og smart-tv-beholdning understøttes. Nogle apps er dog kategoriseret af appens primære funktion og ikke af det indhold, der vises i appen, hvilket betyder, at dækningen kan være begrænset. Indholdsekskluderinger gælder ikke for søge- eller Shopping-kampagner.

Ekskluderet følsomt indhold

Med ekskluderinger af følsomt indhold kan du forhindre, at dine annoncer bliver vist sammen med indhold inden for kategorier, der anses for at være følsomme for visse brands. De gælder for alle kampagner, der kører på Google Displaynetværket, bortset fra videokampagner.

Du kan vælge mellem følgende kategorier:

• Tragedie og konflikt: Ekskluderer udpenslet indhold af kamphandlinger eller krig
  • Følsomme sociale emner: Ekskluderer det indhold, der har til formål at fremkalde en reaktion i forhold til kontroversielle emner
  • Ukvemsord og grov sprogbrug: Ekskluderer indhold med lejlighedsvis eller lettere brug af bandeord eller ukvemsord brugt i underholdning, komedie, satire eller musik
  • Seksuelt orienteret indhold: Ekskluderer indhold om sex eller seksuelle produkter
  • Sensationelt og chokerende: Ekskluderer indhold af katastrofer eller ulykker, hvor der vises sårede eller døde

Ekskluderede indholdstyper

Med ekskluderinger af indholdstyper kan du forhindre, at dine annoncer bliver vist sammen med indhold inden for bestemte kategorier, f.eks. livevideostreams eller videoer, der er indlejret på websites. De gælder for alle kampagner, der kører på YouTube eller Google Displaynetværket.

• Livestreaming af YouTube-video: Optagelser af en live-event, der streames på YouTube
  • Integrerede YouTube-videoer: Videoer, der er integreret på websites uden for YouTube.com
  • Under skillelinjen: Den del af en side, som brugerne skal rulle ned for at se (kun displaykampagner)
  • Parkerede domæner: Registrerede websitedomæner, der ikke er færdigudviklede (kun søgekampagner)

Ekskluderede indholdsetiketter

Videoer, kanaler, websites og apps på YouTube og Google Displaynetværket analyseres af Googles klassificeringsteknologi og tildeles en digital indholdsetiket. Ekskluderinger af indholdsetiketter giver dig mulighed for at vælge modenhedsniveau for det indhold, som dine annoncer kan blive vist i eller ud for.

Bemærk! Indholdsetiketter henviser til indholdets modenhedsniveau, ikke til alderen på den person, der ser indholdet. De gælder for alle kampagner, der kører på YouTube eller Google Displaynetværket.

Husk, at din kampagne ikke kører, hvis du vælger alle indholdsetiketter.

• DL-G: Indhold, der er velegnet til generelle målgrupper (kan også vælge "Indhold egnet til familier", hvilket omfatter videoer lavet til børn på YouTube)
  • DL-PG: Indhold, der med forældrerådgivning er velegnet til de fleste målgrupper
  • DL-T: Indhold, der er velegnet for teenagere og ældre målgrupper
  • DL-MA: Indhold, der kun er velegnet til voksne
  • Endnu ikke klassificeret: Indhold, der endnu ikke er blevet klassificeret via klassificeringsprocessen

Ekskluderede indholdssøgeord

Ekskluderinger af indholdssøgeord forhindrer, at dine annoncer vises i videoer, kanaler, på websites og i apps, der er relateret til disse specifikke ord. Du kan ekskludere op til 1.000 indholdssøgeord på kontoniveau. De gælder for alle kampagner, der kører på YouTube eller Google Displaynetværket.

Ekskluderede indholdssøgeord understøtter kun eksakt match, så de skal være stavet korrekt. Husk, at nogle ord har flere betydninger. Ekskludering af et indholdssøgeord sikrer, at dine annoncer ikke bliver vist sammen med indhold, der er relateret til det pågældende ord, heller ikke i en anden kontekst end den, du havde tiltænkt.

Ekskluderede placeringer

Med placeringsekskluderinger kan du forhindre, at dine annoncer bliver vist på bestemte kanaler og websites eller i bestemte apps og videoer, som muligvis ikke er passende i forhold til dit produkt eller brand. Du kan ekskludere op til 65.000 placeringer. De gælder for alle kampagner , der kører på YouTube, søgepartnernetværket eller Google Displaynetværket. Få flere oplysninger om, hvordan du ekskluderer specifikke websider og videoer.

Ekskluderede indholdstemaer

Ekskluderinger af indholdstemaer er med til at forhindre, at dine annoncer vises i videoer, på websites eller i apps med relation til bestemte temaer, der muligvis ikke passer til dit brand, f.eks. religion, politik eller videospil med indhold, der er uegnet for børn. Ekskluderede indholdstemaer gælder for kampagner på både Displaynetværket og YouTube. Du kan få adgang til ekskluderede indholdstemaer under "Avancerede indstillinger" på siden Indholdets egnethed på din Google Ads-konto.

Indholdets egnethed

Indstillinger for indholdets egnethed

Beholdningskilder Beholdningstyper2 Ekskludering af indholdstype3 Ekskluderinger af indholdsetiketter Ekskluderede placeringer Ekskluderede indholdssøgeord Ekskluderede indholdstemaer
Instream-video1 Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Se næste feed på YouTube1 Ja Ja Ja Ja Ja Ja
YouTube Shorts Ja Nej Nej Nej Nej Nej
YouTube-startfeed Nej Nej Nej Nej Nej Nej
Google-videopartnere Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Google-displayannoncer Ja Ja Ja Ja Ja Ja

Google Play

Nej Nej Nej Nej Ja4 Nej

Mobilapp

Ja Ja Ja Ja Ja Ja5
Søgepartnernetværk og søgepartnernetværk Nej Ja Nej Nej Ja4 Nej
Discover-feed Nej Nej Nej Nej Nej Nej
Gmail Nej Nej Nej Nej Nej Nej

1 Indstillingerne for indholdets egnethed gælder for den primære video på YouTube-afspilningssiden
2 Alle kampagner, der kører på YouTube eller Displaynetværket, med undtagelse af appkampagner
3 Ekskluderinger af indholdstyper er specifikke for bestemte beholdningskilder
4 Søgeordsekskluderinger for Play Butik og søgepartnernetværket bør anvendes i " Kontoindstillinger"
5 Indholdstemaer gælder for mobilappbeholdning med undtagelse af "Nyheder"-temaer

Måling af brandsikkerhed og egnethed fra tredjepart

Rapportering af brandsikkerhed og egnethed fra tredjepart er tilgængelig i Google Ads, Display & Video 360 (DV360) og YouTube Reserve. Få flere oplysninger om tredjepartsmåling på YouTube for Google Ads og DV360 samt understøttede målingsleverandører. Du kan få yderligere vejledning ved at kontakte din Google-repræsentant.

Sådan får du adgang til siden Indholdets egnethed

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.
  1. Klik på ikonet Værktøjer Tools Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på Indholdets egnethed.