Hulp voor adverteerders om te voldoen aan de APPI in Google Ads

Bij Google zetten we van oudsher de gebruiker op de eerste plaats bij alles wat we doen. Daarom verkopen we nooit persoonlijke informatie en bieden we onze gebruikers transparantie en controle over hun advertentiebeleving via Mijn account, Waarom deze advertentie en Deze advertentie negeren. We investeren ook in initiatieven zoals de Coalition for Better Ads, het Digital News Initiative, het Google News Initiative en ads.txt om een gezond, duurzaam advertentie-ecosysteem te ondersteunen, zodat onze uitgevers kunnen groeien.

In juni 2020 heeft de Japanse overheid een aantal amendementen toegevoegd aan de bestaande Wet voor de bescherming van persoonlijke informatie (Act on the Protection of Personal Information, APPI). De Gewijzigde APPI is op 1 april 2022 van kracht geworden.

De Gewijzigde APPI omvat onder andere regels voor de verwerking van persoonsgerelateerde informatie (Personal Referable Information, PRI) van gebruikers in Japan. Wanneer bedrijven de PRI van Japanse gebruikers verstrekken aan een derde die de informatie waarschijnlijk koppelt aan Persoonlijke informatie, moeten ze volgens de Gewijzigde APPI bevestigen dat de ontvanger toestemming van de betrokkenen heeft gekregen voor de verwerking van de gegevens door de ontvanger. Ook moeten de bedrijven de bevestiging van de ontvanger registreren. PRI bestaat meestal uit de informatie die wordt verzameld met ID's die niet tot specifieke personen te herleiden zijn (bijvoorbeeld een cookie-ID) en die niet samen met Persoonsgegevens worden opgeslagen (zoals gedefinieerd in de APPI).

Als Google PRI krijgt van organisaties naar aanleiding van advertentie- of meetservices van Google, kan Google deze combineren met Persoonsgegevens die onafhankelijk door Google zijn verzameld. Als Google PRI combineert met Persoonsgegevens die Google onafhankelijk heeft verzameld, doet Google dat op basis van toestemming van betrokkenen en combineert Google de gegevens doorgaans om 'gepersonaliseerde services [te] leveren, waaronder content en advertenties' en 'prestaties [te] meten' (lees Waarom Google gegevens verzamelt in ons Privacybeleid) om advertenties te tonen en voor vergelijkbare of gerelateerde verwerkingsactiviteiten. Als u meer wilt weten over de verplichting om informatie te verstrekken over grensoverschrijdende PRI-overdrachten, leest u Verstrekken van informatie over de systemen voor de bescherming van persoonlijke informatie in het buitenland (aangepast APPI-artikel 31.1.2).

Referentiemateriaal voor juridische en wettelijke richtlijnen voor de APPI