Veiledning for administrering av planer med resultatplanleggeren

Se prognoser for resultatplanleggeren

I resultatplanleggeren kan du se og transkribere data til prognoser for planen din på flere måter. Med prognosediagrammer og -tabeller er det enklere å få oversikt over og vurdere hvilken innvirkning endringer i planen din kan ha på kampanjeresultatene. Du kan også sammenligne nåværende planprognoser med planprognoser fra tidligere tidsperioder.

Prognosediagram

I prognosediagrammet kan du se hvilken innvirkning endringer i de totale kostnadene kan ha på resultatene du oppnår med alle kampanjene som inngår i planen. Klikk rundt i diagrammet for å endre kostnadene, og se hvilken innvirkning disse endringene kan ha på de potensielle kampanjeresultatene.

Merk: Beregningene i prognosediagrammet gjelder for alle kampanjene du valgte da du opprettet planen.

An infographic describing how you can check your campaign spend on the forecast graph.

Prognosetabell for de enkelte kampanjene

I tabellen under prognosediagrammet kan du se statistikk inndelt etter de enkelte kampanjene. De ulike radene inneholder en prognose for den aktuelle kampanjens forbruk, gjennomsnittlig CPA og antall visninger og konverteringer. I tillegg vises det forslag til hvordan kampanjeresultatene kan økes. Du kan vise kolonner med beregninger for å se mer informasjon. Under hver beregning finner du disse kolonnene:

• «Planlagt»: Dette er resultatet du potensielt kan oppnå med den valgte kampanjen hvis du implementerer de foreslåtte innstillingene i planen.
  • «Eksisterende»: Dette er det potensielle resultatet for den valgte kampanjen hvis du fortsetter med de nåværende kampanjeinnstillingene.
  • «Differanse»: Forskjellen mellom «Planlagt» og «Eksisterende» beregning.

Du kan justere parameterne for enkeltkampanjer ved å klikke på den aktuelle kampanjen og så gjøre endringer via sidepanelet med resultater.

I tillegg til viktige beregninger kan du legge til sekundære beregninger i prognosediagrammet, for eksempel ROAS, butikkbesøk, visningsandel, konverteringsverdi, kostnad per butikkbesøk, verdien av et butikkbesøk, avkastning på annonsekostnader (ROAS) og verdien av et butikkbesøk delt på kostnad.

• For å legge til sekundære beregninger i kampanjens prognosediagram kan du klikke på Beregninger-rullegardinmenyen og merke av ved siden av de sekundære beregningene du ønsker å ha med.
  • For å legge til sekundære beregninger i kampanjens prognosetabell kan du klikke på kolonneikonet Et bilde av Kolonner-ikonet i Google Ads og legge til en eller flere sekundære beregninger.
  • Når du har valgt de sekundære beregningene, kan du også slå på «Vis overalt»-knappen for å vise de sekundære beregningene både i prognosetabellen og -diagrammet.

An animation describing how you can select the columns section of the campaign forecast table to show more details.

Kampanjenes sidepanel

Klikk på en bestemt kampanje i tabellen for å vise sidepanelet med resultater for den aktuelle kampanjen. Sidepanelet inneholder et prognosediagram samt andre ytelses- og budsjettmålinger.

An animation describing how you can click on a campaign to show the side panel, which displays the forecast graph and other metrics.

Avhengig av kampanjens budstrategi, nettverk og andre innstillinger, kan du kanskje endre noen av de planlagte kampanjeinnstillingene i sidepanelet. Du kan for eksempel justere kampanjens kostnader, eller legge til søkeord, søkepartnere eller nettstedslinker, og se hvilken innvirkning disse endringene har på kampanjeresultatene.

Merk: Planer kan maksimalt omfatte 20 kampanjer for at det skal kunne kjøres prognoser på dem i sidepanelet for planer.

Sammenlign

Klikk på Sammenlign øverst på oversiktsiden for å sammenligne prognosen din med tidligere tidsperioder.