Opas suunnitelman hallintaan Tulossuunnittelijan avulla

Tulossuunnittelijan ennusteiden katseleminen

Tulossuunnittelijassa voit katsella suunnitelmasi ennustedataa monella eri tavalla. Ennustekaavioiden ja ‐taulukoiden avulla voit arvioida tarkemmin, miten suunnitelmaan tehdyt muutokset voivat vaikuttaa siihen kuuluvien kampanjoiden tuloksiin. Voit myös verrata nykyisen suunnitelman ennusteita aiempien ajanjaksojen ennusteisiin.

Ennustekaavio

Ennustekaaviosta näet, miten kokonaiskulujen muutokset vaikuttaisivat kaikkien suunnitelmaan valitsemiesi kampanjoiden tuloksiin. Muuta kuluja klikkaamalla kaavion eri kohtia, niin näet, miten muutokset vaikuttavat kampanjoidesi mahdollisiin tuloksiin.

Huom. Ennustekaavion mittarit koskevat kaikkia suunnitelmaan valittuja kampanjoita.

An infographic describing how you can check your campaign spend on the forecast graph.

Yksittäisen kampanjan ennustetaulukko

Ennustekaavion alapuolella olevasta taulukosta näet tilastot kampanjoittain. Kullakin rivillä näkyy ennuste kyseisen kampanjan impressioista, kuluista, konversioista ja keskimääräisestä hankintakohtaisesta hinnasta sekä muutosehdotuksia, joiden avulla voit parantaa kampanjan tuloksia. Voit katsoa tarkempia tietoja laajentamalla mittareiden sarakkeita. Näet jokaisen mittarin kohdalla nämä sarakkeet:

• Suunniteltu: Valitun kampanjan mahdolliset tulokset, jos otat käyttöön suunnitelmassa ehdotetut asetukset.
  • Nykyinen: Valitun kampanjan mahdollinen kehitys, jos jatkat nykyisillä kampanja-asetuksilla.
  • Ero: Suunniteltu‑ ja Nykyinen‑tietojen välinen ero.

Jos haluat muuttaa yksittäisten kampanjoiden parametreja, klikkaa haluamaasi kampanjaa ja tee sitten muutokset tulosten sivupaneelista.

Tärkeimpien mittareiden lisäksi voit lisätä ennustekaavioon toissijaisia mittareita, esim. konversioarvo, ROAS, osuus impressioista, toimipistekäynnit, hinta/toimipistekäynti, toimipistekäynnin arvo ja toimipistekäynnin arvo / hinta.

• Jos haluat lisätä toissijaisia mittareita kampanjan ennustekaavioon, klikkaa avattavaa Mittarit-valikkoa ja valitse mittarit.
  • Jos haluat lisätä toissijaisia mittareita kampanjan ennustetaulukkoon, klikkaa sarakekuvaketta Kuva Google Ads ‐sarakekuvakkeesta ja valitse mittarit.
  • Valittuasi toissijaiset mittarit voit myös laittaa päälle "Näytä kaikkialla" ‐asetuksen, jolloin mittarit näkyvät sekä ennustekaaviossa että ‐taulukossa.

An animation describing how you can select the columns section of the campaign forecast table to show more details.

Kampanjan sivupaneeli

Klikkaa taulukosta tiettyä kampanjaa, niin näet tulosten sivupaneelin kyseiselle kampanjalle. Sivupaneeli sisältää ennustekaavion sekä muita kehitykseen ja budjettiin liittyviä mittareita.

An animation describing how you can click on a campaign to show the side panel, which displays the forecast graph and other metrics.

Kampanjan hintatarjousstrategiasta, verkostosta ja muista asetuksista riippuen voit muokata sivupaneelista joitakin suunniteltuja kampanja-asetuksia. Voit esimerkiksi muuttaa kampanjan kuluja tai lisätä avainsanoja, sivustolinkkejä tai hakukumppaneita, jos haluat nähdä, miten nämä muutokset vaikuttaisivat kampanjan tuloksiin.

Huom. Kampanjoiden ennusteet voivat näkyä sivupaneelissa vain, jos suunnitelmassa on enintään 20 kampanjaa.

Vertailu

Jos haluat verrata ennustetta aiempiin ajanjaksoihin, klikkaa etusivun yläreunasta Vertaa.