GoDaddy: uw Google-tag instellen

Met Google Analytics kunt u gedragsgegevens over uw site meten. Volg de stappen in dit artikel om op GoDaddy een tag in te stellen voor uw Google Analytics-account.

Voordat u begint

U kunt uw GoDaddy-account kosteloos en zonder plug-in integreren met Google Analytics. Wat u nodig heeft om de integratie in te stellen:

• Geldige Google-inloggegevens
  • De metings-ID van Google Analytics (de G-ID voor Google Analytics 4-property's) of de tracking-ID (de UA-ID voor Universal Analytics-property's)
  • Een actief GoDaddy-account

Instructies

1. Log in op uw GoDaddy-account.
  2. Ga naar de pagina Product.
  3. Ga op de pagina Product naar Websites + Marketing en klik op Manage om uw site te openen.
  4. Klik in het hoofdmenu op de knop Edit Website om de websitebouwer te openen.
  5. Klik rechtsboven op Settings.
  6. Klik in het dropdownmenu onder Analytics & Tracking op Google Analytics.
  7. Geef in het getoonde vak de metings-ID (de G-ID voor Google Analytics 4-property's) of de tracking-ID (de UA-ID voor Universal Analytics-property's) op. De aangebrachte wijzigingen worden automatisch opgeslagen.
  8. Klik op Publish (publiceren).

Nadat u deze stappen heeft doorlopen, wacht u ten minste 24 uur voordat u inlogt op uw Google Analytics-account. Na 24 uur kunt u gegevens over belangrijke gebeurtenissen op uw site bekijken.