Bruk feedetiketter til å markedsføre produkter fra bestemte feeder

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Med feedetiketter kan du markedsføre alle produkter som har den samme feedetiketten, via en Shopping- eller Performance Max-kampanje. Du kan bare velge én feedetikett per kampanje. Kampanjemålrettingen blir mer fleksibel med feedetiketter. Du kan for eksempel tilordne feeder som bruker det samme språket, den samme feedetiketten for å gjøre det enklere å målrette én kampanje mot de aktuelle feedene.

Merk: Fra og med 14. desember 2023 kan du bare velge «Feedetikett»-alternativet som produktmålretting i Merchant Center for nye standard Shopping-kampanjer eller Performance Max-kampanjer. «Salgsland»-alternativet blir ikke lenger tilgjengelig. Eksisterende kampanjer som bruker salgsland, påvirkes ikke.

Produkter som skulle markedsføres via kampanjer, ble tidligere valgt ut basert på «salgslandet». Hvis dette var tilfellet i annonsekampanjene du kjørte, kan du nå erstatte salgslandet med feedetiketter hvis du også fremover vil klassifisere de ulike feedene basert på land. Dermed kan du beholde den nåværende kampanjestrukturen. I kampanjer som ble opprettet før vi lanserte feedetiketter, blir navnet på feedetiketten automatisk angitt som landskoden (består av 2 bokstaver) til det opprinnelige «primære salgslandet», slik at ingen aktiv målretting blir avbrutt. Finn ut mer om hvordan du viser produkter i alle land via én og samme feed.

Hvis du legger til en feedetikett, blir alle produktene i denne feeden duplisert, og kopiene har ingen resultatlogg.

Det er feedetiketten du velger, som avgjør hvilke feeder fra den valgte Merchant Center-kontoen som kan markedsføres i denne kampanjen. Du kan administrere feedetikettene i Merchant Center.

Veiledning

Legg til etiketter i feeder i Merchant Center

Hver feed i Merchant Center kan bare ha én feedetikett og ett språk.

• For nye feeder: Velg én feedetikett og ett språk når du lager dem.
  • For eksisterende feeder med flere etiketter/språk: Inntil videre kan du fortsatt redigere dem, men etter hvert skal hver av disse bare ha én etikett og ett språk.
  1. Klikk på Produkter i navigasjonsmenyen i Merchant Center-kontoen din.
  2. Klikk på Feeder under Produkter, og velg hvilken feed som skal tilordnes en etikett.
  3. Klikk på Innstillinger-fanen.
  4. Klikk på menyen med tre prikker og velg så Legg til en feedetikett (avansert).
  5. Klikk på Legg til land under «Oppføringsland» for å velge de ønskede oppføringslandene, og klikk så på Lagre.
  6. Legg til eventuelle navn du vil gi feeden, i det tomme feltet (maks 20 tegn). Tegnene som støttes, er A–Z (bare store bokstaver), 0–9 og «-», og de kan ikke inneholde mellomrom.
  7. Velg destinasjoner for denne feeden.
  8. Klikk på Legg til.

Husk dette

• Språk er en innstilling på feednivå, så du kan ikke velge språk når du legger til feedetiketter i eksisterende feeder.
  • «Feedetikett» er et obligatorisk felt når du oppretter feeder (hvis du har flere enn én feedetikett i kontoen din).

Velg feedetiketten tilordnet kampanjen din i Google Ads

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Gjør følgende hvis du oppretter en ny kampanje:

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Klikk på plussknappen , og velg Ny kampanje.
  5. Velg ønsket kampanjemål.
  6. Velg Shopping eller Performance Max som kampanjetype.
  7. Velg Merchant Center-kontoen som inneholder produktene du vil markedsføre. Hvis du ikke ser noen kontoer her, må du først knytte sammen Merchant Center- og Google Ads-kontoen din. Du kan ikke endre Merchant Center-kontoen etter at du har opprettet kampanjen.
  8. Velg feeder som inneholder produktene du vil markedsføre via denne kampanjen, ved å velge enten en bestemt feedetikett eller et bestemt salgsland.

Gjør følgende hvis du skal legge til feeder i en eksisterende kampanje:

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Naviger til Innstillinger-fanen.
  5. Velg feeder som inneholder produktene du vil markedsføre via denne kampanjen, ved å velge enten en bestemt feedetikett eller et bestemt salgsland.

Gjør følgende hvis du skal legge til feeder i flere eksisterende kampanjer:

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Velg kampanjene der du vil bytte fra salgsland til feedetikett.
  5. Klikk på Rediger-knappen etter at du har valgt kampanjene.
  6. Velg «Fjern salgslandet».
  7. Velg «Bruk alle tilgjengelige feeder», eller velg bestemte feedetiketter.
  8. Hvis du har valgt en bestemt feedetikett, må du angi hvilken feedetikett du vil legge til.
  9. Klikk på Bruk for å bekrefte valget.

Husk dette

• Det er feedetiketten du tilordner denne kampanjen, som avgjør hvilke feeder fra den valgte Merchant Center-kontoen som kan markedsføres i denne kampanjen. Du kan endre feedetikettene i Merchant Center.
  • Inntil videre kan feedetiketter bare brukes i standard Shopping-kampanjer, Smart Shopping-kampanjer og Performance Max-kampanjer. I andre kampanjetyper brukes fortsatt salgsland.

Velg feedetiketter for kampanjer i Merchant Center

Gjør følgende hvis du oppretter en ny kampanje eller redigerer en eksisterende kampanje i Merchant Center:

1. Følg menybanen Markedsføring > Annonsekampanjer i navigasjonsmenyen i Merchant Center.
  2. Klikk på Ny kampanje hvis du skal opprette en kampanje. Klikk på Endre kampanjen hvis du skal oppdatere en eksisterende kampanje.
  3. Klikk på Velg bestemte feeder. Nå kan du velge ulike feeder for kampanjen.
  4. Velg en feedetikett du vil tilordne kampanjen.
  5. Fullfør opprettingen eller redigeringen av kampanjen. Når du har bekreftet endringene, begynner kampanjen å bruke feeden.

Vær oppmerksom på følgende

• Hvis du bare har én feedetikett, kan du kanskje ikke velge feedetiketter når du oppretter kampanjer i Merchant Center.
  • Selgere som tidligere målrettet kampanjene sine ved hjelp av feltet «Primært salgsland», kan bruke feedetiketter til å angi en landskode på 2 bokstaver (slik at de fortsatt kan målrette kampanjene sine etter land).