Syötteissä olevien tuotteiden mainostaminen syötetunnisteiden avulla

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Syötetunnisteiden avulla voit mainostaa Shopping- tai Maksimitulokset-kampanjassa kaikkia tuotteita, joilla on sama syötetunniste. Voit valita kullekin kampanjalle vain yhden syötetunnisteen. Syötetunnisteet tekevät kampanjoiden kohdistamisesta entistä joustavampaa. Voit esimerkiksi valita samaa kieltä käyttäville syötteille saman syötetunnisteen, mikä helpottaa kohdistamista näihin syötteisiin yksittäisessä kampanjassa.

Huom. 14.12.2023 alkaen voit valita Kauppiaskeskuksessa uusien Vakiotyyppisten Shopping-kampanjoiden tai Maksimitulokset-kampanjoiden tuotekohdistukselle vain syötetunniste-vaihtoehdon. Myyntimaa-vaihtoehto ei ole enää käytettävissä. Muutos ei vaikuta aiemmin luotuihin myyntimaata käyttäviin kampanjoihin.

Aiemmin tuotteet valittiin kampanjoihin myyntimaan perusteella. Jos olet tehnyt niin, voit jatkossa käyttää myyntimaahan perustuvaan luokitteluun syötetunnisteita, jolloin kampanjarakenteet pysyvät ennallaan. Jos kampanja luotiin ennen syötetunnisteita, syötetunniste on automaattisesti alkuperäisen ensisijaisen myyntimaan kaksikirjaimisen maakoodin mukainen, mikä varmistaa kohdistusten jatkumisen keskeytyksettä. Lue lisää siitä, miten voit esitellä tuotteita kaikissa maissa käyttämällä yhtä syötettä.

Jos lisäät syötetunnisteen, kaikki syötteeseen sisältyvät tuotteet kopioidaan eikä kopioilla ole tuloshistoriaa.

Valitsemasi syötetunniste määrittää, mitä Kauppiaskeskus-tilin syötteitä mainoskampanjassa voidaan käyttää. Voit ylläpitää syötetunnisteita Kauppiaskeskuksessa.

Ohjeet

Tunnisteen lisääminen syötteeseen Kauppiaskeskuksessa

Jokaisella Kauppiaskeskuksessa olevalla syötteellä voi olla vain yksi syötetunniste ja kieli.

• Uudet syötteet: Valitse syötteen luomisen yhteydessä yksi syötetunniste ja kieli.
  • Aiemmin luodut syötteet, joilla on useita tunnisteita/kieliä: Voit toistaiseksi muokata syötteitä, mutta tulevaisuudessa niillä voi olla vain yksi tunniste ja kieli.
  1. Valitse Kauppiaskeskus-tilisi navigointivalikosta Tuotteet.
  2. Klikkaa Tuotteet-kohdasta Syötteet ja valitse sitten syöte, johon haluat lisätä tunnisteen.
  3. Klikkaa Asetukset-välilehteä.
  4. Klikkaa kolmen pisteen valikkoa ja valitse Lisää syötetunniste (tarkennettu).
  5. Klikkaa Kohdemaat-kohdasta Lisää maita ja valitse haluamasi kohdemaat. Klikkaa sitten Tallenna.
  6. Lisää tyhjään kenttään haluamasi nimi syötteen tunnistamista varten (enintään 20 merkkiä). Nimi voi sisältää merkkejä A–Z (vain isoina kirjaimina), 0–9 ja yhdysviivoja ("-"), eikä siinä saa olla välilyöntejä.
  7. Valitse syötteelle kohteet.
  8. Klikkaa Lisää.

Hyvä muistaa

• Kieli on syötetason asetus, joten et voi valita kieltä, kun lisäät syötetunnistetta aiemmin luotuun syötteeseen.
  • Syötetunniste on pakollinen kenttä syötteen luomisen yhteydessä (jos tilillä on useita syötetunnisteita).

Kampanjan syötetunnisteen valitseminen Google Adsissa

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Jos luot uutta kampanjaa:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Klikkaa pluspainiketta ja valitse Uusi kampanja.
  5. Valitse kampanjalle tavoite.
  6. Valitse kampanjatyypiksi Shopping tai Maksimitulokset.
  7. Valitse Kauppiaskeskus-tili, jonka sisältämiä tuotteita haluat mainostaa. Jos et näe tilejä, sinun täytyy ensin linkittää Kauppiaskeskus‑ ja Google Ads ‑tilisi. Et voi vaihtaa kauppiasta kampanjan luomisen jälkeen.
  8. Valitse joko tietty syötetunniste tai myyntimaa valitaksesi syötteet, joiden sisältämiä tuotteita haluat mainostaa tässä kampanjassa.

Jos lisäät syötetunnisteen aiemmin luotuun kampanjaan:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Siirry Asetukset-välilehdelle.
  5. Valitse joko tietty syötetunniste tai myyntimaa valitaksesi syötteet, joiden sisältämiä tuotteita haluat mainostaa tässä kampanjassa.

Jos lisäät syötetunnisteen useisiin aiemmin luotuihin kampanjoihin:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Valitse kampanjat, joihin haluat vaihtaa syötetunnisteen myyntimaan tilalle.
  5. Kun olet valinnut kampanjat, klikkaa Muokkaa-painiketta.
  6. Valitse "Poista myyntimaa".
  7. Valitse "Käytä kaikkia saatavilla olevia syötteitä" tai valitse tietyt syötetunnisteet.
  8. Valitse lisättävät syötetunnisteet, jos päätit käyttää tiettyjä syötetunnisteita.
  9. Vahvista valintasi klikkaamalla Käytä.

Hyvä muistaa

• Kampanjalle valitsemasi syötetunniste määrittää, mitä valitun Kauppiaskeskus-tilin syötteitä kampanjassa voidaan mainostaa. Voit muokata syötetunnisteita Kauppiaskeskuksessa.
  • Syötetunnisteet ovat tällä hetkellä käytettävissä vain Vakiotyyppisissä ja Älykkäissä Shopping-kampanjoissa sekä Maksimitulokset-kampanjoissa. Muiden kampanjatyyppien yhteydessä käytetään edelleen myyntimaata.

Kampanjan syötetunnisteen valitseminen Kauppiaskeskuksessa

Jos luot uutta kampanjaa tai muokkaat aiemmin luotua kampanjaa Kauppiaskeskuksessa:

1. Valitse Kauppiaskeskuksen navigointivalikosta Markkinointi > Mainoskampanjat.
  2. Jos haluat luoda uuden kampanjan, klikkaa Uusi kampanja. Jos haluat päivittää aiemmin luotua kampanjaa, klikkaa Muokkaa kampanjaa.
  3. Klikkaa Valitse yksittäisiä syötteitä. Näet vaihtoehdon, jolla voit valita kampanjalle eri syötteitä.
  4. Valitse syötetunniste, jonka haluat ottaa käyttöön kampanjassa.
  5. Viimeistele kampanjan luominen tai muokkaaminen. Kun olet vahvistanut muutokset, syötettä aletaan käyttää kampanjassa.

Hyvä muistaa

• Jos sinulla on vain yksi syötetunniste, et välttämättä näe vaihtoehtoa syötetunnisteen valitsemiseen luodessasi kampanjaa Kauppiaskeskuksessa.
  • Jos olet aiemmin käyttänyt kampanjoiden kohdistamiseen ensisijaista myyntimaata, voit jatkossakin kohdistaa kampanjat maan mukaan lisäämällä syötetunnisteisiin kaksikirjaimisen maakoodin.